בדקו: כמה הפסידה קרן ההשתלמות שלכם באוקטובר השחור
קרן ההשתלמות של הלמן־אלדובי צלחה את חודש אוקטובר עם התשואה הכי פחות גרועה, -1.48%. על אף הירידות, כל הקרנות עדיין בתשואה חיובית מתחילת השנה
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
אוקטובר לא היה רווי גשם, וגם בגזרת התשואות בקרנות ההשתלמות אין הרבה על מה לברך. באוקטובר נרשמה תשואה ממוצעת שלילית של -1.8%, והתחרות בין מנהלי ההשקעות היתה מי מהם יפסיד פחות.
- ואיזה מסכנים המשקיעים: השיערוך הקטן שהפיל את הקרנות של אילים
- ענקית ניהול הנכסים פרנקלין טמפטלטון תשווק קרנות לציבור בישראל
- תשעה חודשים ירדו לטמיון: כל קרנות ההשתלמות הפסידו באוקטובר
קרן ההשתלמות של בית ההשקעות הלמן־אלדובי הציגה את התשואה הכי פחות נמוכה, שעמדה על -1.48%. לעומתה בבית ההשקעות אלטשולר שחם, קרן השתלמות מסלול כללי רשמה את התשואה השלילית העמוקה ביותר לאוקטובר שעמדה על -2.24%. הקרן גם רשמה את התשואה הנמוכה ביותר מתחילת השנה, 0.87%.
עוד הסתפקו בתשואות שלילות, אם כי מתונות יחסית, הן הקרנות של מנורה מבטחים עם -1.72% וילין לפידות ואקסלנס עם -1.73%. אלה סוגרות את הרביעייה הראשונה אחרי הלמן־אלדובי.
בתחתית, מלבד אלטשולר שחם, ניצבים הראל, מגדל ואנליסט עם תשואות של -2.02%, -1.89% ושל -1.86% בהתאמה. אנליסט ואלטשולר שחם מובילים את התשואה המצטברת לשלוש שנים, עם תשואה של 16.4% ו־15.46% בהתאמה.
"כולם התעסקו בריבית, אותנו הטרידה הנזילות"
אמיר גיל, מנהל ההשקעות הראשי של הלמן־אלדובי, אמר ל"כלכליסט" כי "אוקטובר היה חודש חלש בכל אפיקי ההשקעה, ואיפה היית קבע איזו מכה ספגת. מתחילת השנה החלטנו לאמץ גישה מעט יותר שמרנית, לאור ראייתנו את הפער שנפתח בין ארה"ב לבין שאר העולם. היתה הטיה בגלל סקטור הטכנולוגיה, ואפילו בגלל חברות מאוד מסוימות בו, כמו אפל ואמזון. לכן החלטנו להסיט אחוזים מהשוק האמריקאי לישראל".
גיל מוסיף כי "הערכנו כבר ביוני שכדאי לצאת מהטכנולוגיה בארה"ב, והערכה זו סייעה לנו, גם באוקטובר. בישראל הסטנו לכיוון השמרני והבטוח יותר, כמו מגזר הבנקים. באופן כללי, כולם התעסקו בריבית, אבל אותנו הטריד צמצום הנזילות".
"גם באג"ח רוב החשיפה שלנו היא בישראל, באותם אזורים. נשארנו עם חשיפה מועטה מחוץ לישראל. בכלל, כיום אנחנו פחות בשווקים המתעוררים, בחברות קטנות ובמטבעות - ויותר בחברות גדולות ובמגזרים הנחשבים שמרניים יותר".
"עדיין מאמינים במגזר הטכנולוגיה ובסין"
דני ירדני, מנהל השקעות ראשי של אלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט": "בשלהי ספטמבר־תחילת אוקטובר החלו תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב לעלות, כתוצאה מהתבטאויות יו"ר הפד על תוואי העלאות הריבית השנה וב־2019. זה משפיע על שאר הנכסים באופן טבעי".
"גם מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין מכניסה הרבה מאוד אי־ודאות לשווקים", הוסיף ירדני. "בנו זה פגע קצת יותר, כי יש לנו חשיפה מעט גדולה יותר הן לסקטור הטכנולוגיה והן לסין. אירועי החודשים האחרונים אמנם מאתגרים, אך מבחינתנו הם לא טורפים את הקלפים.
"אנחנו עדיין מאמינים במזרח ובכלכלה הסינית, ומעריכים כי בטווח הנראה לעין משבר מלחמת הסחר ייפתר, והשווקים יירגעו ותשרור יותר ודאות. זה חלק טבעי מהתנהלות של שוק ונדרשת סבלנות. אנחנו מאמינים גם במגזר הטכנולוגיה. הנחת המוצא היא רציונלית ומה שלא רציונלי — אלוהים גדול".