$
הייטק והון סיכון

חברת QM מגייסת 5.5 מיליון דולר, לבניית תעשיית מחשוב קוונטי‎ בארץ

החברה, שהוקמה בידי שלושה חוקרים יוצאי מכון וייצמן, מפתחת מערכות שליטה והפעלה למעבדים קוונטיים - תחום שנחשב לעתיד המחשוב; את סבב הגיוס הובילה קרן TLV פרטנרס והשתתפה בו באטרי ונצ'רס

הגר רבט 16:1521.11.18
חברת הסטארט-אפ Quantum Machines הודיעה היום על השלמת סבב סיד בסך 5.5 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן TLV Partners והשתתפה בו גם באטרי ונצ'רס. QM, שהוקמה על ידי שלושה חוקרים ממכון ויצמן מפתחת מערכות שליטה והפעלה למעבדים קוונטיים.

 

 

ד”ר נסים אופק, ד”ר איתמר סיון וד”ר יונתן כהן ביצעו בשנים האחרונות מחקר בתחום המחשוב הקוונטי, בדגש על אלקטרוניקה קוונטית במכון התת-מיקרוני בפקולטה לפיזיקה במכון וייצמן. הכניסה לשימוש של המחשבים הקוונטים מגלמת בתוכה פוטנציאל חסר תקדים להאצת כוח המחשוב, כמו גם לרכישת יכולות חישוב חדשות. עקרון הבסיס עליו מושתת המחשב המוכר הוא יחידת החישוב הקלאסית - ביט , שמבוססת על רצפים בינאריים של 0 או 1. במחשוב קוונטי, בהתאם לתאוריות הפיזיקה הקוונטיות, הביט הקוונטי יכול להימצא בסופרפוזיציה - גם ב-0 וגם ב-1 בו זמנית.

 

 

מייסדי החברה, הדוקטורים איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק מייסדי החברה, הדוקטורים איתמר סיון, יונתן כהן ונסים אופק צילום: חברת QM

 

 

"מחשוב קוונטי הוא משהו שעובדים עליו כבר כמה עשורים ובשנים האחרונות הוא נמצא בפריצה מטורפת מהאקדמיה לתעשייה שנובעת מהתקדמות טכנולוגית אמיתית – עלינו ממספר ביטים ספורים לכמה עשרות ביטים" הסביר סיון ל"כלכליסט". "זו מהפכה גדולה יותר ממהפכות קודמות שהכרנו - לא מדובר בשיפור המחשבים אלא בבניה של מחשבים שמבוססים על חוקים חדשים".

 

חומרה קוונטית כוללת גם חומרה קלאסית ייעודית שמפעילה את אותה ומעליה תוכנה. מערכת ההפעלה והשליטה למחשבים קוונטים שמפתחים ב-QM כולל חומרה ותוכנה ולמעשה אחראית לקבל אלגוריתם קוונטי בשפת תכנות חדשה שהחברה מפתחת ולתרגם אותו לאותות שנשלחים למעבד הקוונטי. אותם אותות הם אלה שמריצים את האלגוריתם בפועל על המעבד.

 

 

 

המוצר הראשון של החברה עתיד לצאת לשוק במהלך 2019: "אנחנו מפתחים מערכות שליטה והפעלה הכי מתקדמות בעולם שיהיו סקיילביליות ואוניברסליות ויכולות להריץ את האלגוריתמיקה המורכבת ביותר ועם כל ביט קוונטי", אמר סיון.

 

מירוץ למחשוב מסוג חדש

 

בשנים האחרונות התחילו ענקיות הטכנולוגיה להשקיע יותר ויותר מאמצים בפיתוח של שבבים מבוססי ביט קוונטי ומחשבי על ענקיים שמפעילים את אותם השבבים, בין היתר באמצעות שיתופי פעולה עם האקדמיה. בין השמות הבולטים שנכנסו לתחום המחשוב הקוונטי נמצאות גוגל, IBM, אינטל ועליבאבא. התחום נמצא עדיין בחיתוליו בארץ, אבל סיון מקווה ש-QM תהיה תחילתה של תעשייה מקומית: "המשימה, לא רק שלנו אלא של המדינה, היא להקים תעשיית מחשוב קוונטי שתעמוד בסטנדרטים העולמיים וזה נושא שנמצא על שולחנם של הרבה משרדים ממשלתיים היום. זה צריך להיות מאמץ לאומי. אנחנו הסטארט-אפ הראשון בארץ ואנחנו מקווים שזו התחלה של תעשייה כי ישראל חייבת להוביל בתחום האסטרטגי הזה".

 

 

 

רונה שגב, שותפה ב-TLV Partners מסרה: "לאחר שנים שבהן דובר על היכולות התיאורטיות של מחשבים קוונטיים, ראינו בשנה האחרונה עליית מדרגה מעשית, בעיקר בקרב האקדמיה ומצד חברות הענק, אך גם בניצנים של סטארט-אפים בעולם. מדובר בשוק מרתק, עם אתגרים גדולים, אך כזה שעשוי לשנות באופן דרמטי את עולם המחשוב ומשכך גם תעשיות שלמות נוספות. זה בדיוק המקום שבו אנחנו כקרן הון סיכון מעוניינים להיכנס לתמונה, ובוודאי כאשר פוגשים צוות יזמים כשל QM. החברה מפתחת נדבך חשוב וייחודי במערכות של מחשוב קוונטי, והיא עושה זאת עם יזמים שהם מומחים עולמיים בתחום".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x