$
משפט

"משה חוגג התפטר מתפקיד דירקטור ב-IDC"

כך עולה מהודעה שהוגשה לביהמ"ש ממשרד עו"ד שייצג בעבר את IDC של חוגג בעסקת המיזוג עם AOH. המחוזי דחה אתמול בקשה של בעלי מניות של AOH להוציא נגד חוגג צו שיאסור עליו לעשות פעולות ברכושו

ליטל דוברוביצקי 15:1421.11.18

משה חוגג, ששימש בעבר דירקטור בחברת IDC התפטר מתפקידו והוא אינו משמש עוד כדירקטור של החברה מ-15 בנובמבר. כך עולה מהודעה שהגיש היום (ד') לבית המשפט משרד עו"ד צמח שניידר ושות', שייצג בעבר את IDC בעסקת המיזוג עם "אני אופשן" (AOH).

 

ההתפטרות מוסברת כי בין היתר, "בשל סירובה המתמשך של AOH ו/או בעלי מניותיה לקבל את המניות המגיעות להם בחברה ולמנות דירקטור מטעמם לחברה". משרד עורכי הדין יידע את בית המשפט כי אינו מוסמך לקבל כתבי בית דין בשם חברת IDC וכי לחברה שהינה מקפריסין יש עורך דין מקפריסין. ממכתב ההודעה ניתן ללמוד כי IDC סבורה כי בעלי המניות ב"אני אופשן" שהגישו נגד IDC בקשת פירוק ביום חמישי האחרון, עושים כל שביכולתם כדי לפגוע בחברה, בנסיון לשפר את תנאי עיסקת המיזוג בדיעבד, לאחר שאלה סוכמו וההסכם נחתם.

 

 

עוד נטען כי בהסכם תניית שיפוט הקובעת כי כל סכסוך בין הצדדיים יתברר בקפריסין בלבד בפני בורר. כמו כן נטען כי מבקשי הפירוק "הבינו כי דלתו של בית המשפט בישראל תהיה סגורה בפניהם נוכח תניית הבוררות, ולכן פנו לייצר מחלוקת מעודכנת, לפיה החברה מצויה בחדלות פירעון. מדובר בניסיון שקוף וחסר תום לב של בעלי המניות ב"אני אופשן" לרכוש סמכות בבית המשפט הישראלי, מקום בו ברור לכול, כי אין סמכות כזו".

 

 

 

משה חוגג משה חוגג צילום: סיון פרג'

 

 

בית משפט המחוזי בתל אביב דחה אתמול (ג') בקשה להוציא נגד משה חוגג צו אשר יאסור עליו לעשות פעולות ברכושו האישי. "אין מקום בגדרו של הליך זה ליתן צו איסור דיספוזיציה ביחס לנכסים אישיים של בעל השליטה (משה חוגג-ל.ד)", קבע השופט חגי ברנר.

 

החלטת ברנר ניתנה לגבי בקשה דחופה שהגישו 17 בעלי מניות בחברת AOH (חברת אני אופשן) שעסקה בשיווק אופציות בינאריות ונרכשה על ידי IDC מקבוצת סינגולריטים שנמצאת בשליטת חוגג. 17 בעלי המניות ציינו בבקשה באמצעות משרד עו"ד פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני כי יש להוציא צו איסור דיספוזיציה נגד חוגג שיאסור עליו למעשה לעשות פעולות בנכסיו האישיים.

 

השופט חגי ברנר דחה הבקשה וקבע כי:" הבקשה נדחית. מדובר בהליך חדלות פירעון נגד חברה ולא בהליך חדלות פירעון אישי נגד בעל השליטה בה. ממילא אין מקום בגדרו של הליך זה ליתן צו איסור דיספוזציה ביחס לנכסים אישיים של בעל השליטה".

 

מקבוצת סינגולריטים נמסר: "אנו לא מנהלים את החלטותינו העסקיות מעל דפי העיתון. כידוע, בית המשפט דחה אמש את הבקשה למנוע ממשה חוגג לעשות פעולות ברכושו האישי. לא ניגרר אחר חבורת אנשים, אשר מנסה בכל דרך להכפיש ולעורר מחלוקות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x