רודב וקרור מבקשים מביהמ"ש להצהיר שלכלל תעשיות אין זכויות ביפאורה
כלל תעשיות מחזיקה במניות מיעוט ביפאורה ומבקשת להשאיר את זכויות המיעוט שלה בחברה כולל מינוי שלושה דירקטורים. רודב טוען שזכות זו פקעה אחרי שמכרה את מניות יפאורה שבבעלותה לחברה הבת כלל משקאות
שלמה רודב מביא את הסכסוך ביפאורה לכתלי בית המשפט. חברת קרור המחזיקה בשליטה ביצרנית המשקאות יפאורה הגישה היום תביעה לבית המשפט בבקשה לפסוק כי השותפה שלה בחברה, כלל תעשיות, איבדה למעשה את כל זכויות המיעוט שלה בחברה, אחרי שמכרה את מניות יפאורה שלה לחברה בת כלל משקאות. זכויות מיעוט אילו כוללות בעיקר מינוי של שלושה מבין עשרה דירקטורים בחברה.
- רודב איים וקיים: דירקטוריון בזק נבדק בפוליגרף
- הנפקת יפאורה: המוסדיים הזרימו ביקושים של 500 מיליון שקל
- יפאורה בדרך לת"א בלי חוב ועם 430 מיליון שקל בקופה
רודב משמש במקביל לשליטה ביפאורה גם כיו"ר חברת התקשורת בזק, שם הוא מנהל חזית בימים אלה מול הדירקטורים של החברה, אותם שלח להיבדק בפוליגרף בשבוע שעבר.
כלל משקאות הנפיקה 54% ממניותיה (30%) ביפאורה לציבור בהצעת מכר, ומאז יש מחלוקת בין קרור וכלל תעשיות. קרור טוענת כי במכירה איבדה כלל תעשיות את זכויות המיעוט מתוקף הסכם בעלי המניות ההיסטורי ביניהן, ואילו כלל תעשיות טוענת שהזכויות נשמרות.
קרור נשלטת בידי שלמה רודב ורוני גת ומחזיקה ב-70% ממניות יפאורה. יפאורה מייצרת ומשווקת את המשקאות הקלים של קריסטל, המותג שוופס ומותגים נוספים ביניהם מים מינרליים עין גדי. כלל תעשיות נשלטת בידי לן בלווטניק ומנוהלת בידי אבי פישר. בלווטניק רכש את כלל תעשיות ב-2012 מידיו של נוחי דנקנר, תמורת 2.4 מיליארד שקל, כשהאחזקה העיקרית של החברה היא הבעלות בחבחרת המלט נשר ובמחצית ממניות חברת תעבורה בשותפות עם משפחת לבנת (עימות דומה מתרחש שם בין השותפים).
קרור מפרטת את טענותיוה בבית המשפט ומציינת כי לטענתה "על רקע נסיבות הקשורות לבע השליטה הסופי בה (בלווטניק – ג.ח.) החלה כלל תעשיות (כת"ש) לפעול להנזלת נכסיה בישראל, וכחלק מתכנית זו ניסתה במשך תקופה ארוכה למכור את אחזקתה ביפאורה למשקיעים ישראלים וזרים. משנכשלה, החלה כת"ש להערים קשיים על פעילות החברה, מתוך מטרה ברורה להמאיס על קרור את השותפות ולאלץ אותה לרכוש ממנה את המניות שלה ביפרואה במחיר מופקע".
קרור מציינת בהמשך את מהלך ההנפקה של כלל משקאות בבורסה ומבהירה כי הודיעה לכת"ש שבמהלך זה היא מאבדת את כל זכויות המיעוט שלה ביפאורה וכי כת"ש טענה בתגובה כל העת כי הזכויות שלה עדיין בתוקף. הנפקת כלל משקאות בוצעה לפני כחמישה חודשים ומאז השתתפו הדירקטורים מטעם כת"ש בישיבות הדירקטוריון של יפאורה. בתקופה זו גם אושר מחדש בתמיכת נציגי כת"ש הסכם השכר של רוני גת שותפו של רודב, כמנכ"ל יפאורה.
קרור דוחה את הטענות של כלל תעשיות כאילו העברת המניות לכלל משקאות נעשתה לצורך רה-ארגון בלבד ולכן משמרת את זכויות המיעוט שלה בחברה. מאחר שקרוב למחצית המניות שלה ביפאורה נמכרו לציבור וכלל משקאות איננה מסתירה את שאיפתה למכור את יתרת המניות, טוענים רודב וקרור, הרי שזכויותיה לא נשמרות.
קרור טוענת כי למרות חילוקי הדעות ניסתה לעזור לכלל תעשיות במאמצי המכירה שלה ולמרות התראה של קצרה של חצי יממה ארגנו לרוכש פוטנציאלי סיור במפעל. אז התברר להם כי במשך שנה וחצי העבירו הדירקטורים של כת"ש ביפאורה חומר ומידע מקיפים אודות החברה "תוך הפרה חמורה של חובת האמונים שלהם כלפי החברה".
עוד מציינת המבקשת כי מבחינתה ההסכם ההקצאה פקע וכי הבהירה לכלל תעשיות שבמכירה של המניות שלה לצד שלישי לא יועברו זכויות כת"ש לרוכש, כת"ש לא הסתייגה מכך. לטענתה, כת"ש טירפדה את חידוש הסכם השכר של רוני גת כמנכ"ל יפאורה תבורי והוא לא קיבל שכר במשך חצי שנה במהלך 2018. עוד עולה כי לאחר שלא אושררו תנאי ההעסקה של רודב, נמנעו נציגי כת"ש בדירקטוריון יפאורה מליטול חלק בישיבה שבה אמורה היתה לקבל אישור החלטה להעמיד שירותי הסעה לגת אל מקום העבודה וממקום העבודה הביתה, לאחר שרכבו נלקח ממנו עם אי אשרור תנאי ההעסקה ב-2018. ביולי 2018 אושררו תנאי ההעסקה של רודב, בתמיכה של נציגי כת"ש, וזאת אחרי הנפקת כלל משקאות.
קרור העבירה לביהמ"ש תצהירים של רודב עצמו ושל היועץ דורון שטיגר שבין 1993-1996 שימש כמשנה למנכ"ל כת"ש שנכנסה אז לשותפות ביפאורה ומפגין תמיכה בעמדתת קרור. מכלל תעשיות נמסר בתגובה כי היא לומדת את האמור בהמרצת הפתיחה ותפעל בהתאם.