חוק הנאמנות בתרבות אושר לקריאה שנייה ושלישית
ועדת התרבות בראשות ח"כ יעקב מרגי אישרה ברוב של 8 ח"כים את התיקון לחוק התרבות. הצעת החוק תאפשר למשרד התרבות לראשונה למנוע תמיכה מגופים שמקיימים פעילות ה"חותרת תחת המדינה וסמליה"
ועדת התרבות בראשות ח"כ יעקב מרגי אישרה לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק התרבות והאומנות הידוע בכינויו חוק הנאמנות בתרבות. זאת בתום סדרת דיונים סוערים והצבעות על הסתייגויות. 8 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק ו-6 התנגדו.
הצעת החוק פורסמה לראשונה בחודש ספטמבר, אז חשף "כלכליסט" כי שר האוצר, משה כחלון מוותר למעשה על הסמכויות שעד היום היו בידיו בלבד. הצעת החוק לוקחת את הסמכויות מכחלון ומעניקה אותם באופן בלעדי לשרת התרבות רגב.
ההצעה שאושרה היא תיקון לחוק התרבות והאמנות. הצעת החוק תאפשר למשרד התרבות לראשונה למנוע תמיכה מגופים שמקיימים פעילות ה"חותרת תחת המדינה וסמליה", לשון החוק. התיקון מגדיר הליך עבודה של הפעלת שיקול הדעת בעניין שלילה או הפחתת תמיכה ממוסדות במידה וניתנה במה לקולות הקוראים לשלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, קולות המסיתים לגזענות לאלימות או לטרור, קולות התומכים במאבק מזויין או במעשה טרור של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל, ציון יום העצמאות או יום הקמת המדינה כיום אבל, מעשה של השחתה או ביזוי פיזי הפוגע בכבוד דגל המדינה או סמל המדינה.
היועץ המשפטי לממשלה התנגד נחרצות להצעת החוק בתחילת הדרך, אולם לאחר הוספת התייעצות עם ועדה הכוללת נציג של היועמ"ש ושל החשב הכללי ריכך את התנגדותו ורק ציין כי הצעת החוק מעלה קושי משפטי משמעותי.