חברת החשמל: ירידה של 4% בהכנסות ברבעון השלישי
החברה סיימה את הרבעון ברווח נקי של 3.77 מיליארד שקל - עלייה של 14.5% ביחס לרבעון המקביל ב-2017. ההכנסות לקופת החברה: 7.3 מיליארד שקל. יו"ר חברת החשמל: "הרפורמה שנחתמה מובילה כבר לשיפור במצבה הפיננסי של החברה"
חברת החשמל סיימה את הרבעון השלישי של 2018 ברווח נקי של כ-3.77 מיליארד שקל. כך עולה מדו"חות החברה שפורסמו אתמול (ב') בלילה. מדובר בעלייה לכאורה של כ-14.5% ביחס לרבעון המקביל ב-2017, אולם פעילות החברה ברבעון המדווח הושפעה, בין היתר, מאירועים חד פעמיים - ובראשם הסדר הנכסים של החברה מול המדינה. בהסדר זה נקבע שהחברה תחזיר למדינה קרקעות שהיא אינה עושה בהן שימוש, בתמורה למחיקת חובות בסך של כ-2.6 מיליארד שקל. משמעויות ההסדר באות לידי ביטוי גם בדו"ח הרווח וההפסד, מה שכאמור, משפיע על התוצאות הכספיות.
מעיון בנתונים עולה כי ברבעון השלישי נכנסו לקופת החברה כ-7.3 מיליארד שקל, ירידה של כ-4% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, אשר מוסבר על ידי החברה כ"ירידה בביקוש לחשמל ברבעון". למזלה של החברה, עלות הפעלת מערכת החשמל הסתכמה בכ-5.5 מיליארד שקל, קיטון של כ-3% ביחס לרבעון השלישי ב-2017. את הירידה מייחסים בחברה, בין השאר, לירידה בעלות הדלקים (כ-2.67 מיליארד שקל, קיטון של כ-4.6% ביחס לעלות הדלקים בשנה שעברה), כמו גם לצמצום הוצאות המכירה והשיווק.
- מיד לאחר הסדר הנכסים: חברת החשמל גייסה כ-1.6 מיליארד שקל
- הסדר הנכסים של חברת חשמל יצא לדרך: תחזיר שטחים למדינה תמורת "תספורת חובות"
- האלוף (מיל) סמי תורג'מן מועמד לתפקיד יו"ר חברת ניהול מערכת החשמל הארצית
צילום: אלעד גרשגורן |
הוראת שר האנרגיה, יובל שטייניץ, להמעיט את השימוש בפחם, ממשיכה לקבל ביטוי גם ברבעון הזה. כך, אם בתשעת החודשים הראשונים של 2017 סל הדלקים של החברה היה מורכב מכ-45% פחם ועוד כ-53% גז (והשאר סולר ומתנול), ברבעון המדווח חלקו של הפחם ירד לכ-43% ואילו חלקו של הגז בסל הדלקים נע סביב 56% (והשאר סולר ומתנול).
הרווח התפעולי של החברה הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל, ירידה של כ-10% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הוצאות המימון הסתכמו בכ-265 מיליון שקל, עלייה של כ-21% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
יו"ר חברת החשמל, יפתח רון-טל: "הרפורמה שנחתמה מובילה כבר לשיפור במצבה הפיננסי של החברה. השיפור מתבטא, בין השאר, בהפחתה נוספת של ההתחייבויות הפיננסית של חברת החשמל, אל מתחת ל-40 מיליארד שקלים, וזאת בעיקר בזכות הסדר הנכסים בין החברה לבין המדינה. החברה תמשיך ותעמוד ביעדים הפיננסיים שנקבעו במסגרת הרפורמה, ותמשיך ותשפר את מצבה ואת יציבותה הפיננסית".
עופר בלוך, מנכ"ל החברה, הוסיף שהחברה החלה החודש ביישום צעדי התייעלות משמעותיים, הכוללים פרישה מוקדמת של מאות עובדים נוספים, כך ש"תוצאות מהלכים אלו יבואו לידי ביטוי כבר בדו"חות סוף השנה הנוכחית".