ענקית הביטוח Sompo תשתף פעולה עם Panorays
החברה, שהיא הגדולה מסוגה ביפן, חתמה על שת"פ עם חברת הסייבר הישראלית במסגרת פעילות חטיבת אבטחה עסקית שמספקת שירותים לחברות יפניות. פאנורייס, שהוקמה בידי יוצאי חיל האוויר, מפתחת כלים אוטומטיים לניהול אבטחה והערכת סיכונים
ענקית הביטוח היפנית Sompo, שהחלה לפעול לאחרונה בישראל חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת הסייבר פאנורייס (Panorays), שמספקת פתרון אוטומטי לניהול אבטחה והערכת סיכונים מצד ספקים צד שלישי בארגון. שיתוף הפעולה הוא בחטיבה עסקית חדשה, העוסקת במתן שירותי סייבר לחברות יפניות, וחלק גדול מפעילותה של יחידה זו יתבסס על שיתופי פעולה עם חברות סייבר ישראליות.
קראו עוד בכלכליסט:
- חברת השבבים Habana Labs גייסה 75 מיליון דולר בהובלת אינטל
- חברת AdaSky גייסה 20 מיליון דולר לפיתוח חיישני רכב אוטונומי
- חברת הסייבר Votiro גייסה 8 מיליון דולר
פאנורייס הוקמה על ידי מתן אור-אל, מנכ”ל החברה, מאיר ענתר (סמנכ"ל תפעול) ודמי בן-ארי (סגן נשיא למו"פ) שלושתם בוגרי יחידת המחשוב של חיל האוויר. הם דיווחו ביוני על סגירת סבב Seed של 5 מיליון דולר מקרן אלף ומשקיעים נוספים כעמיחי שולמן, משה ליטמן ומיכאל דולינסקי. "אנו שמחים על השותפות עם סומפו", מסר אור-אל, "ומאמינים שיש פוטנציאל ניכר לתחום של ניהול אבטחת צד שלישי בשוק היפני. לכן אנחנו מצפים שהשותפות של סומפו ופאנורייס תצליח ותניב הכנסות של מיליוני דולרים בשנים הבאות".
יושי מיאזאקי, שמוביל את חטיבת הסייבר בסומפו, מסר: ״אנחנו גאים על שיתוף הפעולה שהצלחנו לקיים בזמן כל כך קצר. חברות הסייבר הפעילות בעולם ה-B2B ייחשפו לעשרות אלפי עסקים שנמנים על לקוחותינו ביפן. אנו צופים שהשת"פ יניב הכנסות בשיעור של מיליוני דולרים בשנים הקרובות״.
ינון דולב, מנהל מעבדת החדשנות של סומפו בארץ צילום: עמית שעל
סומפו היא אחת מחברות הביטוח הגדולות ביפן ומשרתת 20 מיליון לקוחות; היא הגדולה ביותר במדינה בתחום שירותי הרפואה והסיעוד לאוכלוסיה מבוגרת. לחברה פעילות בינלאומית בתחום הביטוח בכ-30 מדינות. חטיבת הדיגיטל של החברה השיקה לאחרונה את מעבדת הדיגיטל הישראלית, שמנוהלת ע"י ינון דולב ופועלת לצד מעבדות דומות בעמק הסיליקון ובטוקיו. הצוות המקומי של סומפו אמון על בניית שיתופי פעולה ואיתור הזדמנויות השקעה בחברות בתחומים כאינשורטק, רכב, בלוקצ'יין, סייבר, פתרונות טכנולוגיים לגיל השלישי, רפואה דיגיטלית לרבות טיפול ביתי, רפואה מרחוק ולייפסטייל. מעבר לשיתופי פעולה, סומפו צפויה להשקיע 1-5 מיליון דולר בחברות מהתחומים הללו באמצעות קרן תאגידית משותפת עם Translink האמריקאית וסכומים של יותר מ-5 מיליון דולר בהשקעה ישירה.
סומפו מתכננת לבנות שיתופי פעולה נוספים בתחום הסייבר - בין היתר, בתחומים כאבטחת מובייל, אבטחת בתים חכמים, מערכות שליטה תעשייתיות, הונאת תוקפים, אבטחת ענן, מניעת אבדן מידע ובתחומים נספים. שיתוף הפעולה המדובר נרקם לאחר איתור החברה, בחינת הרלוונטיות שלה לשוק היפני וביצוע POC לבחינת המוצרים המוצעים. בימים אלה נמצאות שתי חברות סייבר ישראליות נוספות בתהליך POC.
"שיתופי הפעולה הראשונים של סומפו מהווים יריית פתיחה לפעילות הצוות בישראל", מסר ינון דולב. "אנו שואפים להיות גשר עבור חברות סייבר בפרט, וחברות טכנולוגיה בכלל, לשוק היפני שהוא פחות צפוף מהשוק האמריקאי וצמא לפתרונות טכנולוגיים, ולספק ערך מוסף למיליוני הלקוחות של סומפו ביפן, בעזרת הטכנולוגיות הישראליות".