מקצועות העתיד, המחסור בטאלנט ומה אמור לעשות איש הייטק אחרי גיל 45?
שבוע אורקל – המקום שבו כל איש מקצוע יכול לשדרג את הידע והמיצוב שלו בשוק ההייטק
18:0015.11.18
שוק ההייטק וה-IT עומד בפני מהפכה גדולה מאוד כאשר שלל הטכנולוגיות שנכנסות (ML, AI, ענן, ביג דאטה) מובילות אותנו לעידן חדש של IT והייטק אוטונומי. חלק מתהליכי הפיתוח והתשתיות הופכים להיות עצמאיים ועלולים להוריד את הרלוונטיות של אנשי המקצוע עם הידע הנוכחי שלהם. נפגשנו לקראת שבוע אורקל עם הילה טל, סמנכ"לית משאבי האנוש של ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס גלובל, בהן עובדים כ-2,000 איש מקצוע, שרובם הינם אנשי פיתוח ובדיקות בשלל רחב של טכנולוגיות בישראל, במזרח אירופה ובדרום אמריקה.
איך את רואה את המצב של הדרישה לטאלנטים בתחום ההייטק וה-IT?
אין ספק שהמצב בשוק הישראלי כמו בשוק העולמי הינו מצב של מחסור כרוני ומתמשך של אנשי מקצוע בעלי ניסיון או אפילו בעלי ידע ללא ניסיון רב בכל התחומים (בוודאי שבעולמות הטכנולוגים החדשים אבל קיים גם מחסור ואנשים בתחומים של טכנולוגיות ישנות). המחסור מוביל לכך שארגונים משקיעים הרבה מאוד במשאב האנושי שעובד על מנת לשמר אותו ולייצר לו הרגשה של אופק והשקעה מהצד של הארגון. כאן בדיוק גם טמונה ההצלחה הגדולה של שבוע אורקל שמציע מגוון רחב של סמינרים קצרים, ממוקדים ומאוד מקצועיים שמאפשרים לנו גם לשדרג את הידע של העובדים וגם לאפשר לעובדים להתפתח לכיוונים חדשים. אנחנו לדוגמא שולחים כל שנה עשרות אנשים מקרב אנשי הפיתוח שלנו לסמינרים בידיעה שמדובר בהשקעה עם החזר מוכח גם ברמת שביעות הרצון, גם ברמת שדרוג הידע והתרומה המקצועית וגם ברמת הגדלת יכולת השימור של העובדים. השנה לדוגמא במעבר על הסמינרים אני רואה סמינרים בתחומים הכי רלוונטיים שיש כדוגמת מחשוב ענן, AI, ביג דאטה, DevOps וכמובן כל נושאי סביבות הניהול והפיתוח האוטונומיות, תחומים בהם אני רוצה לראות את האנשים שלי מתמקצעים ומובילים את השוק ולכן גם השנה ואפילו יותר משנים קודמות אנחנו נשלח את האנשים שלנו לסמינרים רבים.
הילה טל סמנכ"לית משאבי האנוש של ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס גלובל צילום: ג'ון ברייס
בפועל איך אתם כארגון פותרים את בעיית המחסור? הרי בפועל אין מספיק אנשי מקצוע בתחומים החדשים? מה ההמלצה שלך לארגונים?
אנחנו כארגון פיתוח מצד אחד ומצד שני ארגון שיודע להכשיר אנשי מקצוע בתחום, מחפשים קהילות ואזורים שבהם קיים פוטנציאל ליצירת טאלנטים על בסיס הכשרה. כך הקמנו את תלפיות מרכז פיתוח שמעסיק כ-900 נשים חרדיות וכך הקמנו מספר מיזמים נוספים שכוללים לדוגמא גופי פיתוח המתבססים על נשות פיתוח דרוזיות. בנוסף אנחנו בנינו בג'ון ברייס הדרכה שירות ייחודי המציע מגוון של אנשי פתוח מצטיינים ומצוינים בזמינות מידית בכל הטכנולוגיות (ותיקות וחדשניות). מדובר בבוגרים המצטיינים של מסלולי העילית בפיתוח שמבוצעים בג'ון ברייס הדרכה. הבוגרים עובדים מטעם ג'ון ברייס הדרכה אצל הלקוח לאחר סינון קפדני של המועמדים מתוך מאות המועמדים, על בסיס הציונים של המועמדים בקורס והכרות אישית של המרצים והצוות עם הבוגרים לאורך הקורס. אנו בוחרים את התלמידים המצטיינים, אשר הוכיחו את עצמם לאורך כל הקורס והם בעלי המוטיבציה הגבוהה ביותר להשתלב בשוק העבודה.
התמיכה שלנו בעובד כוללת בהמשך הדרך חניכה, הכשרות נוספות (כמו השתתפות בסמינרים בשבוע אורקל, מחנות אימון טכנולוגים ועוד), מעקב ובקרה צמודים וכל זאת במטרה להוריד את עקומת הלימוד, הגדלת התפוקות ואיכותן והאצת השילוב של המועמד במסגרת העבודה שלו. בזכות תוכנית זו ג'ון ברייס מעמידה אנשי פיתוח תוכנה מעולים בזמינות מידית אשר מספקים תמורה ותפוקות איכותיות מצורה מהירה ובהצלחה רבה בתפקידי הפיתוח. ג'ון ברייס מספקת את השירותים עם 100% אחריות למיומנות המקצועית של העובד תוך הכנה ייעודית לסביבת הפיתוח ומחויבות העובד להתמיד בפרויקט לטווח ארוך. יכולת הליבה שלנו היא לזקק את התלמידים הטובים ביותר ולהקנות להם ידע בכל תחומי הפיתוח, כך שיתאימו כמו כפפה לארגון בו יתחילו לעבוד. יש לנו כיום עשרות אנשי פיתוח שעובדים במודל הזה בהצלחה רבה והצפי שלנו הוא להצמיח בוגרים נוספים וטובים שישתלבו בשוק העבודה.
אם אני עובד הייטק ואני לקראת גיל 40, 45? האם אני הופך להיות לא רלוונטי? מה את מציעה לי לעשות?
ראשית גיל 40, 45 וגם גילאים מבוגרים יותר, אינם סוף העולם או הקריירה בתעשיית ההייטק אבל הכל תלוי בעובד עצמו. אם אתה שומר על התעדכנות רציפה לאורך כל הקריירה שלך, דואג להתעדכן בחידושים ומשדרג את הידע המקצועי שלך, אתה ממשיך להיות רלוונטי. זה כמובן דורש משמעת עצמית של למידה מתמשכת, יציאה לקורסים וכנסים (כדוגמת הסמינרים בשבוע אורקל), לימוד עצמו באינטרנט וכמובן דרישה מהארגון להתקדם בתפקידים לכיוון טכנולוגיות חדשות. דווקא הניסיון שצובר איש המקצוע עם היכולת ברמת האיזון המשפחתי (הילדים כבר לא בבית), נותן לאיש ההייטק בגילאים המבוגרים יותר להוות נכס אמיתי לארגון אבל הם חייבים להסתגל ולהתחדש כל הזמן, אם הם יעשו את זה, במיוחד לאור המחסור בכ"א, הם יכולים למצוא את המקום שלהם בארגון עד סוף הקריירה ומעבר. בתקופה זאת אני ממליצה לאנשי המקצוע לעבור הכשרות לכיוון פיתוח וניהול תשתיות בענן, להתמקצע בכל הנושאים שקשורים ל-AI ו-ML ולהתקדם לכיוון של מקצועות של אוטומציה כמו אוטומציה בבדיקות, DevOps וכדומה. בשבוע אורקל 2018, ניתן למצוא את כל התכנים האלו בסמינרים מקצועיים וממוקדים ומכאן היתרון הגדול של הכנס שמאפשר לאיש מקצוע ותיק להתמקצע במספר ימי לימוד מרוכזים ולהישאר רלוונטי ונדרש בשוק העבודה המתפתח.
מעוניינים לשמוע איך איש מקצוע יכול לשדרג את הידע והמיצוב שלו בשוק ההייטק?
בואו ל"שבוע אורקל", כנס הטכנולוגיה הלימודי הגדול בישראל, 25-29 בנובמבר 2018. לפרטים נוספים לחצו כאן >>
הילה טל היא סמנכ"לית משאבי האנוש של ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס גלובל