סקר: כרבע מהעובדים בהייטק מתחרטים על בחירת העבודה
מעל ל-76% מהמשיבים לא הסכימו עם המשפט "אני מתחרט על כך שהסכמתי לקחת את התפקיד שלי בחברה הנוכחית"; בסנאפצ'ט העובדים הכי פחות מרוצים ואילו בפייסבוק שיעור המתחרטים הוא הנמוך ביותר
- מגוגל ועד אופטימל פלוס: 50 חברות ההייטק בישראל שהכי כדאי לעבוד בהן
- 33 אלף שקל בחודש בממוצע - אלה העובדים המבוקשים ביותר בהייטק
- איך נכנסים לרשימת 50 חברות ההייטק שהכי כדאי לעבוד בהן?
בסקר, שערכו באתר theladders, השתתפו 10,396 משתמשים של אפליקציית Blind. הם התבקשו להשיב נכון או לא נכון על המשפט: "אני מתחרט/ת שהסכמתי לקחת את התפקיד שלי בחברה הנוכחית".
23.4% מהמשתתפים הסכימו עם ההצהרה והודו שהם מתחרטים שעברו לעבודה הנוכחית שלהם, בעוד ש-76.63% טענו כי ההצהרה הזו אינה משקפת את התחושות שלהם.
ניתוח מעמיק יותר של התוצאות, שהתמקד בחברות עם מאה עובדים ויותר מצא כי סנאפצ'ט היא החברה שבה אחוז המתחרטים הוא הגדול ביותר ועמד על 39.2%. אחריה נמצאות אורקל עם 34.13% שהסכימו עם ההצהרה ואינטל עם 32.04%. לעומת זאת, בפייסבוק היה השיעור הנמוך ביותר (12%) של עובדים שענו "נכון". שתי החברות הנוספות עם השיעורים הנמוכים ביותר היו גוגל (14%) ולינקדאין (15.8%).
השאלה שעולה מהתוצאות היא כמובן, מדוע רבע מעובדי ההיי טק מתחרטים שהסכימו לעבור לתפקיד הנוכחי שלהם? התשובה לא ודאית, אך קרוב לוודאי שגורם השחיקה משחק פה תפקיד מרכזי. בסקר נוסף שנערך לאחרונה, 57% מעובדי חברות הטכנולוגיה הודו כי הם מרגישים שחוקים בעבודה. באופן לא מפתיע, 4 החברות עם אחוז העובדים המתחרטים הגבוה ביותר (סנאפצ'ט, אורקל, אינטל ו- eBay) הן גם חברות עם אחוז גבוה מהממוצע של עובדים שמרגישים שחוקים. בהתאם, אחוז העובדים בפייסבוק, גוגל, לינקדאין ואובר (החברות עם אחוז העובדים הנמוך ביותר שמתחרט על התפקיד שלהם), שהודו שהם שחוקים היה נמוך מהממוצע.
הסקר נערך בין התאריכים 25 באוקטובר ועד 1 בנובמבר, וכל משתתף היה רשאי לענות רק פעם אחת.