$
בארץ

מרצים וסטודנטים הפגינו במחאה על שביתות ב-8 מכללות - שנמשכות כבר 3 שבועות

הסטודנטים טוענים שהפכו לבני ערובה בין הצדדים. 80% מהשיעורים לא מתקיימים. השביתה מקיפה כ-1,300 מרצים ויותר מ-20 אלף סטודנטים. הסגל הבכיר מוחה על שלטענתו ועד ראשי המכללות מנסה לכפות על כל אחד מסגלי המכללות הסכם מקומי בתנאי העסקה פוגעניים

שחר אילן 17:1408.11.18

שורת הפגנות של חברי הסגל הבכיר של המכללות הציבורית ושל הסטודנטים נערכו היום על רקע שביתת המרצים בשמונה מכללות. הסטודנטים הפגינו במחאה על שלטענתם הפכו לבני ערובה בין הצדדים והמרצים על שאין מנהלים איתם משא ומתן ועל מעקב של אנשי אבטחה אחרי אנשים במכללת תל-אביב יפו.

 

שביתת הסגל הבכיר נמשכת כבר שלושה שבועות ושנת הלימודים עדין לא נפתחה בשמונה מכללות ציבוריות: המכללה האקדמית תל אביב יפו, ספיר, כנרת, הדסה, מכון לב, HIT, מכללת אשקלון ועזריאלי. 80% מהשיעורים לא מתקיימים. השביתה, מקיפה כ-1,300 מרצים ויותר מ-20 אלף סטודנטים. הסגל הבכיר מוחה על שלטענתו ועד ראשי המכללות (ור"מ) נסוג מהסכם ההבנות שנחתם באוקטובר 2017 ומנסה לכפות על כל אחד מסגלי המכללות הסכם מקומי בתנאי העסקה פוגעניים.

 

שביתה ב-8 מכללות שביתה ב-8 מכללות צילום: Stux/Pixabay

 

הסטודנטים הפגינו היום במספר מוקדים: מול משרד האוצר, מול משרדי הועדה לתכנון ולתקצוב בירושלים, במכללה האקדמית תל אביב יפו (שנשיאה פרופ' שלמה בידרמן הוא יו"ר ור"מ) ובמכללה האקדמית רופין. זאת לאחר שבימים האחרונים התקיימו הפגנות במכללות כנרת, הדסה ו-HIT בחולון. הסטודנטים קראו לקיים משא ומתן ללא השבתה ולאפשר להם להתחיל ללמוד.

 

סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית שלומי יחיאב אמר ש"נגמרה התקופה שהסטודנטים ישבו על הגדרות. חיזוק תנאי המרצים במכללות המתוקצבות חשוב לנו ובדמנו, ובמידה ואלו יסירו את איום השביתה, נתייצב לצידם". לדבריו, "האוצר, ות"ת וועד ראשי המכללות נדרשים להיות המבוגר האחראי ולשים סוף לפגיעה הגדולה בסטודנטים".

 

הסטודנטית ענבל קידרון מהמכון הטכנולוגי בחולון כתבה בפוסט בפייסבוק שהופץ ברשתות החברתיות: "בחולון בפקולטה לעיצוב כיתות ושכבות שלמות לא התחילו ללמוד. בפקולטה לטכנולוגיה ומדעים אין כמעט שיעורים או תרגולים. על פי חוק כאשר שביתה נמשכת בין חודש לחודש וחצי אל תוך הסמסטר, יש אפשרות לבטל את הסמסטר כולו".

 

במקרה כזה, לדבריה "יהיה סמסטר קיץ או שנתחיל שוב את השנה בשנה הבאה. במקרה הטוב, אם השביתה תסתיים בקרוב, המשמעות היא שהגשות, מבחנים, השלמות שיעורים ותרגולים, כולם, יהיו על חשבון תקופת מבחנים והגשות או פשוט יאריכו את הסמסטר". קידרון מציינת עוד שהשביתות בתחילת שנת הלימודים במכללות הפכו לקבועות ומוסיפה - "די. לא על הגב שלנו".

 

גם כ-100 מרצים חברי הסגל הבכיר במכללות הפגינו היום במכללה האקדמית תל אביב- יפו במחאה על סירוב ור"ם לקיים משא ומתן עם נציגי מועצת הסגל הבכיר הארצית. כן הפגינו כנגד החלטת המכללה להפעיל מאבטחים אשר ימנעו ממרצים לקיים פעילות הסברה בקמפוס. כותרת ההפגנה הייתה: "מה שמתחיל בכפיית הסכמים מתדרדר לחסימת כיתות בגופם של מאבטחים". המרצים קראו: "מכללת משטרה" ו"בריונות כלפי מרצות - לא בבית ספרנו".

 

אתמול התלוננו מרצות במכללה על כך שמאבטחים עקבו אחריהן ברחבי הקמפוס ותעדו אותן. "לחרדתנו ולתדהמתנו מיד כשהגענו למכללה נצמדו אלינו גברים לא מזוהים שעקבו אחרינו במסדרונות, נכנסו איתנו למעלית סגורה ולא הסכימו למסור אינפורמציה לגבי תפקידם". מסרו מרצות במכללה.

 

בהפגנה נטלו חלק חברי הכנסת עודד פורר (ישראל ביתנו) ומיכל רוזין (מרצ). פורר קרא למשרד החינוך והאוצר "להפסיק את משחקי האגו ולמצוא פתרון עוד היום. להשכלה הגבוהה יש כתובת אחת - שר החינוך, נפתלי בנט והוא חייב להיכנס לעובי הקורה". ח"כ רוזין אמרה ש"כולנו צריכים להתגייס למאבק הזה, הסטודנטים, ראשי האוניברסיטאות וראשי המכללות ולהילחם עבור העסקה הוגנת לאנשי הסגל האקדמי, הזוטר והבכיר.

 

מועד ראשי המכללות נמסר בתגובה ש"המועצה המתאמת שהכריזה על השביתה הינה מיעוט קיצוני אשר דעותיו אינן מייצגות את ארגוני הסגל במרבית המכללות. צר לנו שבשל מחלוקות פוליטיות פנימיות הנהגת המועצה ממשיכה מזה כמעט שלושה שבועות לפגוע בסגל המרצים ובסטודנטים בשביתה חסרת תוחלת".

 

בור"ה מציינים שבעשר מכללות נחתם הסכם ואושר על ידי האוצר וות"ת. לפני כשבוע מכללת שנקר חתמה על הסכם ושלוש מכללות נוספות נמצאות במו"מ מתקדם. לטענתם המועצה החדשה מתכחשת להסכם שחתמה קודמתה. עוד טוענים שם שהמועצה המתאמת היא שמונעת מועדים המקומיים לקיים משא ומתן עם ההתנהלות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x