$
הייטק והון סיכון

חברת Raycatch גייסה 4.5 מיליון דולר לייעול מערכים סולאריים

החברה פיתחה מערכת שאוספת נתונים מסביבת השדה הסולארי, ומגלה תקלות וליקויים, פאנלים שדורשים החלפה ועוד. לפי רייקאצ', ניתן לחסוך בעזרתה עד 20% בעלויות תפעול המערך הסולארי. את סבב הגיוס הובילו DSM ו-BayWa

מאיר אורבך 12:3908.11.18
חברת הקלינטק הישראלית רייקאצ' (Raycatch) גייסה 4.5 מיליון דולר בסבב שני, להמשך פיתוח טכנולוגיה לייעול השימוש באנרגיה סולארית. את הגיוס הובילו זרוע ההשקעות של קונצרן DSM וקבוצת האנרגיה הבינלאומית BayWa. רייקאצ' היא חברת סטארט-אפ שהוקמה ב-2015 על ידי היזם הסדרתי מייק גולדשטיין, נועם נוי, רוני יצחק וחגי הופלנד שמכהן כמנכ"ל. היא פועלת בישראל, ארה"ב, אירופה, הודו וסין וגייסה עד כה 7 מיליון דולר.

 

 

המערכת שפיתחה רייקאצ' אוספת נתונים סביבתיים בשדות סולאריים באמצעות חיישנים הפזורים בשטח, מנתחת אותם ומייצרת תובנות לייעול תפקודם של הפאנלים הסולאריים. בנוסף, המערכת מזהה תקלות בזמן אמת ומאפשרת למפעילי השדה לתקנן במהירות ובכך למנוע אובדן אנרגיה ונזק כלכלי.

 

שדה סולארי שדה סולארי צילום: בלומברג

 

 

הטכנולוגיה של רייקאצ' גם מספקת המלצות לבעלי ומפעילי שדות סולאריים, בנוגע לאם ומתי להחליף פאנלים שיעילותם פחתה, דיווחים על הצטברות שכבות אבק המחייבות ניקיון, הפסקות בזרם החשמל וחריגה מטווח הטמפרטורות האופטימלי. הפעלת המערכת מסייעת להעלאת התפוקה האנרגטית ב- 2%-7% ויוצרת חיסכון עלויות בשיעור של 12%-20%. לפי החברה, יכולים כך ספקי האנרגיה המתחדשת למקסם רווחיות ולקצר את משך תקופת החזר ההון שהושקע בהקמת הפרויקט הסולארי.

 

 

 

"הטכנולוגיה של החברה מחברת בין שני תחומים צומחים - ניצול אנרגיה סולארית והשימוש בבינה מלאכותית", מסר הופלנד. "המערכת שפיתחנו מבצעת אוטומציה לתהליך של איסוף הדאטה ועיבוד התוצאות, והכל בטכנולוגית ענן מבלי לדרוך בשדה כלל. ההשקעה בנו מצד החברות מהמובילות בתחומן בעולם, לאחר ולידציה של השרות שאנו מספקים, היא הבעת אמון אשר תאיץ את ההתרחבות העולמית של החברה ואת השימוש באנרגיה סולארית".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x