חברת הגיימינג Overwolf גייסה 16 מיליון דולר בהובלת אינטל
החברה פיתחה פלטפורמת תוכנה שניתן להלביש על ממשקי משחקי וידאו, ולהכניס אליהם אפליקציות, תכונות חדשות, מצבי פעולה ויישומים אחרים. המטרה: לאפשר למפתחים להוון את המשחק ולגיימרים - לקבל חוויה עשירה וחברתית יותר. בסבב הגיוס השתתפו גם הקרנות ליברטי ומרקר
חברת אוברוולף (Overwolf) הישראלית גייסה 16 מיליון דולר בסבב B. הוא הובל בידי אינטל קפיטל, והשתתפו בו גם הקרנות ליברטי ומרקר ביחד עם משקיעי החברה הקיימים. החברה, אותה הקימו אורי מרשנד, אלון רבינוביץ' וגיל אור ב-2010, גייסה סבב סיד ב-2011 וסבב ראשון כשנתיים לאחר מכן. עד לגיוס הנוכחי, הסתכמו גיוסיה בכ-5.8 מיליון דולר.
- חברת האגריטק Taranis גייסה 20 מיליון דולר
- קרן SGVC של דובי פרנסס גייסה 52 מיליון דולר
- חברת השבבים הישראלית Valens מגייסת עוד 63 מיליון דולר
אוברוולף מפעילה פלטפורמת תוכנה שמתלבשת על ממשקי משחקי מחשב ומאפשרת למפתחים עצמאיים להוסיף יכולות ותכונות למשחקיהם. מפתחים גלובליים גדולים, ביניהם Teamspeak, השתמשו בפלטפורמה כדי לפתח גרסה ליישומיהם שתפעל בתוך משחקים ספציפיים, שחקנים מקצועיים פיתחו תוכנות אימון בעזרתה ומפתחים שונים בנו אפליקציות חברתיות לתקשורת וארגון תחרויות בתוך קהילות משחקים.
הפלטפורמה של אוברוולף מאפשרת למפתחים לשפר, להרחיב ולהוון משחקים קיימים, ולגיימרים - להשחיז את יכולותיהם במשחק ולהפוך את החווייה לחברתית יותר. החברה פונה לקשת רחבה של מפתחים - מתאגידי גיימינג גדולים ועד למפתחי אינדי. הרעיון הוא, בין השאר, לחבר מפתחי צד ג' עצמאיים לחברות ענק וכוחות משמעותיים בשוק הגיימינג, ואוברוולף חתמה כך על שיתופי פעולה עם חברות כאנווידיה, אינטל, ריוט גיימס ועוד. בשנה שעברה רכשה את חברת StatsRoyale, שהפעילה פלטפורמה מקוונת לתוכן עבור המשחק הפופולרי קלאש רויאל. אוברוולף עברה לרווחיות לפני יותר משנה, ורווחיה צומחים במהירות.
"סבב הגיוס הזה מסמל פרק חדש במסע של אוברוולף, והמשאבים הללו יאפשרו לנו לעשות עבור קהילת המפתחים יותר מאי פעם", מסר מרשנד, מנכ"ל החברה. "דרך שיתוף הפעולה עם אינטל, שחולקת את התשוקה שלנו לבניית סביבות פתוחות וניטרליות, אנו מביאים לשותפינו המפתחים תכונות שיצמיחו את עסקיהם".
שיתוף הפעולה בין אינטל ואוברוולף הוא משמעותי, וענקית השבבים מבינה את חשיבותו של תחום הגיימינג וחיזוק המפתחים בו; לאחרונה הודיעה אינטל שתשיק קרן של 7 מיליון דולר בשיתוף החברה הישראלית, שתשקיע במיזמי מודים (מצבי משחק שונים, שנשענים על תשתית המשחק ליצירת חוויית משחק משופרת), גרסאות ותוכן אחר עבור קהילות גיימינג שונות.
"המיצוב של אוברוולף כפלטפורמה שמשרתת מיליוני גיימרים, בשילוב השותפות שלה עם מפתחים מובילים, משמעו שהשקעת אינטל תהפוך ליותר ערך עבור שחקני PC ברחבי העולם", מסר ג'ון בוניני, סגן נשיא ומנהל פעילות ה-VR, הספורט האלקטרוני והגיימינג באינטל. "אינטל תמיד תיעדפה פיתוח חומרה חזקה ומובילה עבור גיימרים. סבב זה מקדם את החזון שלנו להבאת חוויית PC שלמה יותר, שתשפר את הדרך בה מתחברים אנשים למשחקים האהובים עליהם גם בצד התוכנה".
אלו לא סתם הצהרות של משקיע; לאינטל חשוב לתמוך בצמיחת תעשיית הגיימינג גם ברמת המפתח הקטן, שלא יכול להתחרות בטיטאנים ותיקים כבליזארד ו-EA או בלהיטים כפורטנייט של אפיק גיימס. קטגוריית מחשבי הגיימינג היא אחת הצומחות ביותר בעולם המחשוב האישי, ואינטל רווה נחת מהצמיחה הזו. היא שואפת להכניס כמה שיותר מפתחים לתחום, כדי להגדיל שיעורי שימוש ובתוך כך, לתמוך בשדרוגי חומרה; כמפתחת CPU מרכזית בשוק, מרוויחה ענקית השבבים היטב מכל מכירת לפטופ גיימינג - מוצר יקר בעל שולי רווח גדולים יחסית.