$
בורסת ת"א

סיספאן מפליגה לתל אביב: רישום כפול ואג"ח ללא ביטחונות

עם תשואה דולרית של 7.5% על האג"ח ולאחר קריסה של 60% במניה בחמש שנים, חברת חכירת האוניות הגדולה בעולם מגיעה לישראל. החברה מהונג קונג, שנסחרת בניו יורק לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר, מתכוונת לגייס בת"א 120 מיליון דולר

גולן חזני 08:1105.11.18

קרוב לשנה לאחר שהחלה לבחון רישום כפול וגיוס אג"ח בישראל, הוציאה חברת הספנות סיספאן (Seaspan) תשקיף לבורסה. החברה מתכוונת לגייס 120 מיליון דולר באג"ח ובמקביל לרשום את מניותיה ברישום כפול, במקביל לבורסה בניו יורק, שם שוויה 1.7 מיליארד דולר.  

סיספאן חריגה בקרב החברות הזרות שמגיעות לגייס בישראל. היא פועלת בתחום חכירת האניות ואין לה קשר לישראל. הרישום הכפול נולד ככל הנראה מדרישה של הבורסה לשם קידום הנפקת האג"ח של סיספאן, באופן לא פורמלי. מניית החברה איבדה 60% משוויה בחמש השנים האחרונות.

 

האמריקאים כבר קנו

באחרונה הנפיקה החברה, שהמטה שלה בהונג קונג, אג"ח ארוכות בארה"ב ב־80 מיליון דולר, והן נסחרות בתשואה דולרית של 7.5% לתשע שנים. בנוסף בידיה מניות בכורה שנסחרות בתשואה של 8.2%. המשקיעים הישראלים ינסו לקבל ריבית קרובה לכך בגיוס. עם זאת, המח"מ בגיוס בארץ יהיה קצר משמעותית, ארבע שנים, והחברה לא תעניק ביטחונות. את ההנפקה מוביל לידר שוקי הון ועורכי הדין שלה הם משרד גולדפרב זליגמן בראשות עו"ד עמיר צפריר.

 

הרווח הנקי עלה ב־85%

סיספאן מחזיקה ב־112 ספינות ומחכירה ספינות מכולה לחברות ספנות בעולם, מתכננת ובונה את הספינות ומנהלת את תפעולן בהמשך, כולל אנשי צוות והנהלה. היא מעסיקה 4,300 עובדים, מהם 4,100 ימאים ו־200 עובדי מטה. מהמצגת שפרסמה החברה לקראת התשקיף עולה כי חוזי החכירה שברשותה אמורים להניב לה הכנסות של 5.1 מיליארד דולר. יתרת תקופת החכירה הממוצעת של הספינות עומדת על חמש שנים, וגילן הממוצע הוא 6 שנים.

 

תזרים המזומנים של סיספאן עמד בחישוב שנתי (לפי הרבעון שנגמר בספטמבר 2018) על 569 מיליון דולר. בחודשים ינואר־ספטמבר רשמה החברה הכנסות של 801 מיליון דולר, עלייה של 30% לעומת התקופה המקבילה ב־2017. הרווח התפעולי של החברה צמח ב־50% בתקופה זו לעומת התקופה המקבילה, ועמד על 335 מיליון דולר, ואילו הרווח הנקי עלה ב־85% ל־215 מיליון דולר. תזרים המוזמנים בחודשים אלה עמד על 325 מיליון דולר ובתקופה זו השקיעה סיספאן 306 מיליון דולר בכלי השיט שלה. הונה העצמי עמד בסוף הרבעון השלישי על 2.43 מיליארד דולר, והוא מהווה 32% מסך הנכסים שלה. בקופת החברה היו בסוף הרבעון 391 מיליון דולר.

 

לפני חצי שנה השלימה סיספאן את רכישת חברת GCI הסינית תמורת 1.6 מיליארד דולר, חלקן במניות בכורה, והיא מוזגה ברבעון השני לתוך סיספאן.

 

 

 צילום: אתר החברה seapan

 

שינויי כוחות בחברה

החברה הובאה להנפקה בישראל על ידי יעקב רייזמן ושל רבקה, יהודים מארה"ב. בעלת השליטה בסיספאן היא המייסדת משפחת וושינגטון, בראשות דיויד וושינגטון, שמחזיקה ב־34% מהמניות. המשפחה הובילה את הנפקת החברה בניו יורק ב־2005, ולפני שנה מונה דיוויד סוקול, מנהל הפעילות העסקית שלה, ליו"ר סיספאן, והוא שהוביל לשינויים בצמרת הניהולית של החברה. שינויים אלה כללו את מינויו של בינג צ'ן למנכ"ל ושל ראיין קורסון לסמנכ"ל הכספים שלה.

 

בינואר הקרוב צפויה המשפחה להידלל: חברת ההשקעות הגדולה בקנדה, פיירפאקס, המנהלת נכסים ב־65 מיליארד דולר, תחזיק ב־38% מהמניות. זאת בעקבות השקעה צפויה של חצי מיליארד דולר, בנוסף לחצי מיליארד שכבר השקיעה בשנה החולפת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x