נחתם ההסכם להקמת קריית התקשוב בב"ש ע"י שיכון ובינוי ואפריקה ישראל
החברות שיכון ובינוי ואפריקה ישראל זכו כבר ביוני במכרז לתכנון, הקמה ותפעול הקריה לתקופת זכיינות של 25 שנה. היקף המכרז - כ-7 מיליארדי שקל
משרד הביטחון חתם הבוקר (א') על הסכם לתכנון, הקמה ותפעול של קריית התקשוב החדשה בבאר שבע עם שותפות של החברות שיכון ובינוי ואפריקה ישראל.
השתיים, שניגשו במשותף למכרז, הוכרזו ביוני השנה כזוכות בביצוע הפרויקט לאחר שגברו על הצעה של חברות הבנייה אלקטרה ומינרב. שווי המכרז, הכולל גן תפעול של הבסיס לתקופת זכיינות בת 25 שנה, מוערך בכ-7 מיליארדי שקל. זהו הפרויקט השני במערכת הביטחון הנבנה בשיטה זו, אחרי קרית ההדרכה (עיר הבה"דים).
קריית התקשוב צפויה לקום בצמוד לפארק ההייטק האזרחי גב-ים, ובסמוך לאוניברסיטת בן גוריון. העבודות יחלו בחודש הקרוב ואכלוסה צפוי ב-2023. הקריה תיבנה על שטח של כ- 180 דונם, ובהיקף של כ-180,000 מ"ר בנוי.
בקריה צפויים לשרת למעלה מ-5,000 חיילים ואנשי קבע, ואליה יועתקו היחידות הטכנולוגיות של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אופק - היחידה הטכנולוגית של חיל
האוויר, ומטה פיקוד דרום. בכך צפויים להתפנות מספר מתחמי קרקע באזור המרכז, שהעיקרי שבהם באזור גלילות.
בטקס אמר מנכ"ל משרד הביטחון אודי אדם כי "קריית התקשוב בנגב מביאה בשורה למדינת ישראל ולאקו-סיסטם של בירת הסייבר של ישראל, באר שבע". תא"ל במיל' איציק כהן, ראש מינהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, הוסיף: "המטרה שלנו בראש ובראשונה היא לייצר תשתית מתקדמת וקמפוס חכם שיתמוך בשיפור היכולות המבצעיות של צה"ל".
ממשרד הביטחון נמסר: "הקמת הקריה החדשה שתיבנה כ'בסיס חכם' תאופיין בחדשנות תכנונית, עיצוב אדריכלי, תשתיות מתקדמות ויעילות אנרגטית, תוביל לפיתוח כלכלי באזור ותעסיק מאות עובדים. כמו כן, המהלך יביא לנגב את מיטב הטכנולוגיה, המוחות הטכנולוגיים של צה"ל, בפרויקטים משותפים עם תעשיית ההייטק - ויהווה בסיס לשיתופי פעולה של צבא-חברה-אקדמיה".