טליה איינהורן נגד הפרקליטות: הכתימו את שמי
בתצהיר שהגיע ל"כלכליסט" תוקפת חברת הוועדה לבחינת מינויים בכירים את התגובה שהמדינה הגישה לעתירה נגדה, משום שלא הכחישה שהיא קראה לסרבנות של חיילי צה"ל
המינויים הצפויים של אלוף אביב כוכבי לרמטכ"ל, של פרופ' אמיר ירון לנגיד בנק ישראל ושל הניצב בדימוס צ'יקו אדרי למפכ"ל המשטרה יצטרכו להמתין, משום שוועדת גולדברג לבחינת מינויים בכירים בשירות המדינה לא תתכנס עד שבג"ץ ידון בעתירתו של ד"ר רפי נץ־צנגוט. בעתירה דורש נץ־צנגוט לפסול את שני נציגי הציבור בוועדה, משה טרי ופרופ' טליה איינהורן, בשל פגמים שונים לטענתו.
- עתירה לבג"ץ: לפסול את מינויים של איינהורן וטרי לוועדה למינוי בכירים בשירות המדינה
- הממשלה אישרה: משה טרי ופרופ' טליה איינהורן ישמשו כחברים בוועדה למינוי בכירים
- האיש המקושר שיאשר את מינוי המפכ"ל והנגיד
שופט בית משפט העליון עוזי פוגלמן קבע בסוף השבוע שהדיון יתקיים מחר (ב') בשעה 11:30. הוא נמנע מלהוציא צו ביניים שימנע מהוועדה להתכנס, אולם לא היה צורך בצו כזה לאחר שיו"ר הועדה, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, החליט כי עד קיום הדיון בבג"ץ הוא אינו מתכוון לכנס את הוועדה. תפקיד הוועדה לבחון את טוהר המידות של המועמדים לשבעה תפקידים בכירים בשירות המדינה.
תצהיר שהגישה פרופ' איינהורן לבית המשפט והגיע לידי "כלכליסט" חושף מתיחות בינה לבין פרקליטות המדינה. עתירתו של נץ־צנגוט, כוללת טענה לפיה איינהורן הביעה תמיכה בסירוב פקודה של חיילי צה"ל לקראת ביצוע תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה ב־2005. תגובת הפרקליטות שהוגשה לבית המשפט היתה שעל אותה התבטאות חלה התיישנות ושהיא אינה רלוונטית.
איינהורן, פרופ' העוסקת במשפטים באוניברסיטת אריאל, טוענת שמעולם לא קראה לחיילים לסרב פקודה, פעולה שהיא מגדירה כבלתי ראויה, אלא קראה לממשלת ישראל שלא לתת את הפקודה הזו. בתצהיר, היא מותחת ביקורת חריפה על תגובת הפרקליטות וטוענת כי "על אף הפצרותיי ומחאותיי", פרקליטות המדינה הגישה את התגובה מבלי שאפשרה לה לצפות בה.
"הדברים האמורים בסעיף 42 (בתגובת הפרקליטות, א"פ) עומדים בסתירה גמורה לדברים שמסרתי והם העמידו אותי במצב בלתי נסבל", כותבת איינהורן בתצהיר. לדבריה, "תגובת המדינה עלולה לגרום לכך שכל מי שלמד אצלי יסיק שלכאורה אני עצמי בשעת מבחן עשיתי בדיוק ההיפך ממה שאני אומרת לסטודנטים כל השנים". איינהורן מגדירה את ההתנהלות הפרקליטות כ"תקלה חמורה" ומסכמת כי התגובה שנשלחה ללא ידיעתה גרמה לפגיעה "בשמי הטוב שהוכתם באופן קשה בימים האחרונים".
העתירה הביאה גם לעימות ישיר בין העותר לנציג הציבור השני, טרי. נץ־צנגוט התבקש למסור את העתירה לשני נציגי הציבור, אך משלא קיבל תגובה שהעתירה התקבלה גם כששלח אותה עם שליח, הוא נסע לבתיהם של טרי ואיינהורן ומסר להם את העתירה בעצמו. לטענת נץ־צנגוט המפגש עם טרי היה קשה, כשטרי סירב לקחת את העתירה וצנגוט השאיר אותה על הרצפה. "קשה להאמין שאדם כה מכובד כטרי, יסרב לקבל את המעטפה כאשר בכך הוא מחבל בהתקדמות ההליך המשפטי, ולא מאפשר לעותר לבצע את מה שבית המשפט הורה לו", מסר צנגוט.
טרי לא הגיב לפניית "כלכליסט" בנושא.