ממשיכה לנסוק: Airobotics גייסה 30 מיליון דולר
מדובר בסבב גיוס רביעי לחברה, שמעלה את סך גיוסי יצרנית הרחפנים לתעשייה ל-101 מיליון דולר. הסבב יסייע לאיירובוטיקס להרחיב את פעילותה הגלובלית, והוא הובל בידי קרן Pavilion Capital
- איירובוטיקס מציגה: כך מפקח רחפן אוטונומי על בניית נמל חיפה
- "אמזון עובדת ברצינות על משלוחים באמצעות רחפנים, אבל לדעתי זה לא יקרה"
- חברת הרחפנים Airobotics השלימה סבב גיוס של 42.5 מיליון דולר
ההשקעה הנוכחית מביא את סך הגיוסים של איירובוטיקס ל-101 מיליון דולר. בשיחה עם "כלכליסט" אמר רן קראוס, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, שאיירובוטיקס ממקדת את פעילותה כיום בתחום המכרות: "זהו תחום עצום שיש לנו בו כר להתפתחות".
סבב הגיוס החדש מיועד לתמוך בהמשך הרחבת היקף הפעילות של אירובוטיקס בארה"ב ובאוסטרליה. החברה פתחה לאחרונה מטה בסקוטסדייל, אריזונה, משם תנהל החברה את עסקיה בצפון, מרכז ודרום אמריקה. בעתיד, תהפוך איירובוטיקס את המשרד בסקוטסדייל למטה עולמי. בנוסף, ישמש סבב הגיוס להמשך בניית שיתופי פעולה עם תעשיית המכרות ומתקני תעשייה אחרים בעולם.
החברה מעסיקה כיום יותר מ-230 עובדים, רובם בישראל, ומתכוונת להרחיב את הגיוס של העובדים עם התמקדות באוסטרליה וארה"ב. במרץ 2017 קיבלה החברה אישור הפעלה מרשות התעופה האזרחית בישראל. מדובר באישור הפעלה שמעבר לקו ראייה ישיר של מפעיל אנושי (BVLOS). כיום עובדת החברה על קבלת אישור דומה בארצות הברית.
איירובוטיקס פיתחה מערכת רחפנים אוטומטיים, המספקת פתרון כולל לאיסוף מידע ודיווחים אוויריים בצורה אוטומטית לחלוטין. פלטפורמת הרחפנים לתעשייה יושבת דרך קבע אצל הלקוח וזמינה לפי דרישה, אוגרת מידע רחב, ומנתחת אותו. החברה הוקמה ב-2014 על ידי קראוס ומאיר קליינר, המכהן כסגן נשיא למו"פ.
"איירובוטיקס חווה תנופה אדירה ומתרחבת גאוגרפית", סיפר קראוס. "אנו שמחים ש-Pavilion Capital מזהה את הפוטנציאל העצום של הטכנולוגיה ופתרונות הדאטה והתובנות שלנו. אנו נהנים מביקוש עתידי משמעותי, וכדי לעמוד בביקוש לטכנולוגיה שלנו, אנו ממשיכים להרחיב את הפעילות במדינות בהן אנו פועלים, במיוחד באמצעות המטה החדש שלנו בארה"ב. בנוסף, המימון החדש יקדם את מאמצינו מול רשויות התעופה להשגת אישורי BVLOS בכל אזור שבו אנו פועלים, כולל בארה"ב".