ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

עתיד המובייל פורץ גבולות ומגבלות

מהפיכת המובייל העתידית תתמקד ככל הנראה בלאפשר לשירותים לעקוב אחרינו בכל מקום בו אנחנו נמצאים. המשמעות היא שחוויית השימוש תדע לעבור בין הפלטפורמות השונות, לזהות אותנו ולהמשיך לשרת אותנו

חיים פינטו 16:1428.10.18

הטלפון החכם הפך בשנים האחרונות לשלוחה טבעית של הגוף האנושי. רובנו מתקשים להעביר יום אחד בלי הסלולרי הצמוד וכך הפכנו את המכשיר לחלק אינטגרלי משגרת היום שלנו. וכמו שאנחנו מתכננים היכן נאכל את ארוחת הבוקר, צהריים וערב, כך אנו מקפידים לוודא שסוללת המכשיר שלנו לא תתרוקן ותשאיר אותנו מנותקים מהעולם. בעולם הפסיכולוגיה כבר הספיקו לתת לאותה חרדה, שם: “נומופוביה”. נומופוביה היא הפחד הממשי שאנו חשים רק מהאפשרות לאבד את המכשיר הנייד או להתנתק ממנו אם בשל אובדן המכשיר, התרוקנות הסוללה או הימצאות באזור ללא קליטה סלולרית.

 

והפחד הזה ברובו מוצדק, לאט לאט ככל שמכשירי הטלפון החכמים הפכו ליותר נפוצים, אנו, כבני אנוש, התחלנו לפתח תלות בעולם הדיגיטלי. התלות היא לא ממש במכשיר עצמו אלא יותר בשירותים ובאפליקציות שמנגישות ומציגות לנו מידע שונה ומגוון. כיום קיימים גם שירותים שבלעדיהם יהיה לנו קשה מאוד לנהל אורח חיים תקין, כמו למשל: שירותי מסרונים (וואטסאפ) , שירותי ניווט (וויז, מפות) , שירותי מידע וחדשות (גוגל, כלכליסט) ובכלל זה גם סל השירותים הבנקאיים ומידע פיננסי, עליהם נרחיב בהמשך.

 

 חיים פינטו חיים פינטו צילום: אוראל כהן

 

אנחנו חיים בעולם גלובלי וקטן מאוד שבו המידע זמין כל הזמן. תהליך ההתפתחות האנושית הואץ על ידי הצפת המידע והשקיפות האוניברסלית. פעולה שמתרחשת בארצות הברית מתוקשרת תוך שניות בודדות לכל קצוות הגלובוס. כבר אין צורך בדיווח עיתונאי ובעריכת התוכן ופירסומו במהדורות הבוקר על מנת להתעדכן באופן מיידי. מספיק שקיים עד אחד לאירוע ובידו מכשיר סלולרי נייד. מגוון הרשתות החברתיות העומדות לרשותנו מאפשרות שיתוף של מידע באופן מיידי וויראלי תוך יצירת שקיפות גלובלית. לפעמים מדובר בסרטונים על חתולים חביבים ולפעמים מדובר באירועים משמעותיים כמו הפיכות שלטוניות, אירועי טרור, פשעי מלחמה ועוד.

 

כל כך הורגלנו לפלטפורמה הניידת הזו שכיום קשה לנו לראות את עצמנו ללא מכשיר נייד ביד, אבל השאלה האמיתית היא, מה יקרה בהמשך? מה יהיה הצעד הבא בחדשנות הניידת? האם אנו עומדים בפיתחה של מהפיכה הזהה בעוצמתה לזו שהכניסה את הטלפון החכם לכיס האחורי של הג׳ינס שלנו ואפשרה לנו לקחת את האינטרנט איתנו לכל מקום?

 

הכוח שמוביל את החדשנות בתחום זה מתבסס על הנחה בסיסית אחת: בני אדם שואפים למזער את החיכוך ביניהם לבין הטכנולוגיה שמשרתת אותם. מזעור החיכוך בין האדם לבין השירותים הנדרשים, הוא היסוד לבניית הדור הבא של טכנולוגיות המובייל בעולם ועל פי הסממנים הקיימים בשוק הבינלאומי כיום, כלל לא בטוח שהשינוי יתרכז במכשיר פיזי.

 

ככל הנראה מהפיכת המובייל העתידית תתמקד בלאפשר לשירותים לעקוב אחרינו בכל מקום בו אנחנו נמצאים. המשמעות היא שחוויית השימוש תדע לעבור בין הפלטפורמות השונות, לזהות אותנו ולהמשיך לשרת אותנו. העולם המחובר הזה כבר החל והיום אנחנו יכולים לבחור האם להתקשר לחברה ולבקש שירות, להשתמש באתר שלהם, או באפליקציה ובחלקן אפילו ללכת למקום פיזי כמו חנות, או סניף על מנת לקבל את השירות. הנגשת השירות בריבוי ערוצים הוא הצעד הראשון שבו הכוח חוזר לידי הלקוח בבחירת חוויית השימוש שלו .

 

אחת התעשיות שנדרשו לשנות תפיסות פיתוח והנגשת שירותים היא התעשייה הפיננסית, וכבר היום אפשר לראות שינוי בהגדרת תחום המובייל ממיקוד על ממשקי משתמש ( UI ) למיקוד על חווית משתמש ( UX) שמנסה לפענח איך למזער את החיכוך בין המשתמש לטכנולוגיה אותה הוא צורך, או במילים אחרות איך ניתן להפוך את הטכנולוגיה לשקופה ולהדגיש את השירות, המידע והפעולות שהלקוח מבקש לבצע, מבלי להתמקד במגבלות הפלטפורמות עליהן מפתחים את הכלים.

 

בעולמות הפיננסים בנקים שונים מאמצים גישות שונות, יש כאלה שמבקשים להדגיש את השירות האנושי כאמצעי למזעור החיכוך הטכנולוגי (בנק אוף אמריקה ( Bank of America ) פיתח והשיק עוזרת דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית לשירות לקוחותיו. מדובר בצ׳אט בוט בשם אריקה שבנוי על יסודות לימוד מכונה על מנת למנף אתה ידע שמצוי ברחבי הבנק לטובת טיוב השירות ללקוח. אריקה יודעת להבין היום הודעות טקסט וגם דיבור חופשי והשירותים שלה כוללים מידע פיננסי כללי, מידע על חשבונות הלקוח המלצות פיננסיות ואפילו ביצוע פעולות כמו העברת כספים).

 

בנקים אחרים האיצו את תהליכי החדשנות שלהם והשיקו אפליקציות ושירותים נוספים על פלטפורמות דיגיטליות. בנק HSBC הכריז לאחרונה על שיתוף פעולה עם חברת סמסונג על מנת לצייד את כל הבנקאים שלו בסניפים בשעונים חכמים, באמצעותם הבנקאים יוכלו לנהל את האינטראקציה עם הלקוח ולהפוך את הביקור בסניף לשירותי ומהיר יותר. כמו כן בנקים מתחילים להנגיש את השירותים שלהם דרך ערוצים קוליים. העוזרים הקוליים הביתיים (אלקסה של אמזון, גוגל,אפל ). חברות אלה הכניסו את העוזרים הדיגיטליים לבתים שלנו על מנת לאפשר לנו לנהל את חיינו בפקודות קוליות. היום לאחד מכל חמישה בוגרים בארצות הברית יש גישה לעוזר קולי ביתי. לאחוז גבוה יותר יש גישה לעוזר קולי דרך המכשירים הניידים. החזון בתהליך הזה הוא לאפשר ללקוחות לדבר ישירות עם חשבון הבנק שלהם מבלי לעבור דרך מתווך אנושי או אפילו גראפי (דיגיטלי). יתכן והחזון בו יתאפשר לנו לשוחח ישירות עם הכסף שלנו עדיין רחוק, ויש לא מעט אתגרים טכנולוגיים, רגולטורים ואבטחתיים עד שהיכולת הזו תבשיל למוצר זמין, אבל דבר אחד ברור: עתיד המובייל פורץ את גבולות ומגבלות המכשירים הניידים והחל להשתלב במרקם החיים האנושי ובטכנולוגיה שעוטפת אותנו והפכה לחלק בלתי נפרד משגרת היום שלנו.

 

הכותב הוא CTO בבנק הפועלים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x