עתירה לבג"ץ: לפסול את מינויים של איינהורן וטרי לוועדה למינוי בכירים בשירות המדינה
עתירה נוספת הוגשה נגד מינוי חברי ועדה האחראים על מינויים בכירים. לדברי העותר נץ צנגוט, נמצאו בעיות פרוצרוליות ומהותיות במינויים לוועדת גולדברג. המועמדים הקודמים, שטרק ונגל, פרשו על רקע ביקורת מצד בג"ץ
אחרי שעתירותיו הצליחו לפסול את מינויים של נגה קינן ואירה בר כחברי הוועדה המייעצת למינוי נציב שירות המדינה וגם לפסול את איריס שטרק ויעקב נגל לוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה (ועדת גולדברג), ד"ר רפי נץ צנגוט, עתר בשלישית נגד מינויים של טליה איינהרון ומשה טרי, החברים החדשים בוועדה, שכבר החלה את עבודתה וצפויה להיוועד בפעם השנייה כבר מחר (ה').
נץ צנגוט הגיש היום (ד') עתירה חדשה, שכן הוא מצא לדבריו פגמים פרוצודראליים ומהותיים נגד מינויים של החברים החדשים, לרבות פגמים בהתנהלותו של שר התיירות והשר המקשר בין הכנסת לממשלה יריב לוין
.
שופט בית המשפט העליון, עוזי פוגלמן, שטיפל בעתירה ובחן את החומרים, קבע כי לא ייתן צו במעמד צד אחד וביקש מכלל הצדדים המשיבים - לרבות ראש הממשלה, השר לוין, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, משה טרי וטליה איינהורן - להשיב לטענות של נץ צנגוט תוך שבוע ימים בלבד.
נץ צנגוט טוען בעתירה כי הוא מצא שבעה פגמים מהותיים במינויה של איינהורן ועוד חמישה פגמים מהותיים במינויו של טרי. בין אותם פגמים של איינהורן טוען צנגוט כי בעבר היא הסיתה להפרת פקודה לחיילי צה''ל, היא לא ציינה בשאלון שמילאה לקראת מינויה בועדת גולדברג את עובדת עבודת בנה (בעלי משרד אלנבי) עם משרד הביטחון (נזכיר כי השר אביגדור ליברמן צפוי למנות רמטכ''ל בקרוב מאד, מינוי המחייב את בחינת הוועדה) וגם לא עם משרד התיירות (בראשות השר לוין שבחר באיינהורן).
כמו כן, טוען נץ צנגוט כי איינהורן הציגה עצמה כדוקטור וכפרופסור באופן לא אמיתי והיא גם היתה מעורבת בפעילות לא תקינה במועצת הרשות השנייה. לגבי טרי, טיעוני נץ צנגוט נראים פחות מהותיים, לרבות הטיעון כי הוא מתרועע עם עשירי המדינה וכי נשמעה עליו ביקורת כאשר כיהן כיו''ר הרשות לניירות ערך ובראשות הדואר.
ביום רביעי הבא נדע האם שופטי בג''ץ יצדדו גם הפעם לעתירתו של נץ-צנגוט או יתנו לוועדת גולדברג להתחיל בעבודתה ולבחון את מועמדו של ראש הממשלה לנגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון ואת מועמדו של שר הביטחון לתפקיד הרמטכ''ל.