שבוע אורקל – בסימן הבשורה האוטונומית
שבוע אורקל, הנחשב לאירוע הלימודי הגדול ביותר של קהילת ההייטק בישראל, חוגג השנה יובל 25
בהחלט תופעה יוצאת דופן בנוף הכנסים הישראלי. גם השנה צפויים להגיע לכנס אלפי משתתפים: מפתחים, תכניתנים, ראשי צוותים, מנהלי מערכות מידע, מנהלי בסיסי נתונים ועוד. הכנס יתקיים בין ה- 25 ל-29 בנובמבר במלון השרון הרצליה, ויכלול עשרות סמינרים מקצועיים במגוון נושאים המאתגרים את המנהלים ואנשי המקצוע בתחום ה- IT וההייטק.
נפגשנו לראיון עם יוזמי הכנס – זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ואילן שפיגלמן, סמנכ"ל השיווק של אורקל ישראל.
זיו, למרות העובדה שאתם עושים את זה בפעם ה-25, אתם נראים נרגשים כאילו מדובר בפעם הראשונה... מה הסיפור ? מה הופך את שבוע אורקל לאירוע כל כך משמעותי בעולם ה-IT וההייטק בישראל?
זיו : "אתה צודק. אנחנו באמת נרגשים. ראשית, זה לגמרי לא מובן מאליו עבורנו להצליח להביא לכנס אלפי אנשים מקהילת ה-IT וההייטק לשבוע שלם של לימודים ולוודא כי הכנס משמעותי ותורם עבורם. זה אתגר אמיתי בעידן האינטנסיבי שבו אנו נמצאים. ועם זאת, על בסיס ניסיון השנים שעברו, אנו יודעים בוודאות שגם השנה נצליח לחדש, ללמד, לייצר ערך למשתתפים, ולא פחות חשוב מכך – ליצור אווירה כיפית של קהילה מגובשת, עם הזדמנויות בלתי מוגבלות של נטוורקינג עם עמיתים וקולגות".
מה הבשורה שמביא הכנס השנה?
זיו: "שבוע אורקל עומד הפעם בסימן הבשורה האוטונומית שאורקל מביאה לעולם המחשוב. במקביל להתפתחות האדירה שאנו רואים בתחום זה, ברכבים, בתחום הצבאי, התעשייתי וכד', הבשורה הגדולה היא ניהול IT אוטונומי בענן. זאת, כאשר עוד ועוד שירותים הופכים למנוהלים, או נכון יותר - מתנהלים אוטונומית".
אילן: "הענן האוטונומי של Oracle מייצג למעשה קטגוריה חדשה לגמרי של אוטומציה המבוססת על למידת מכונה. זו באמת טכנולוגיה מהפכנית בכל ביט וביט שלה. ניתן לומר, בלי הגזמה, שמדובר בפיתוח שאין לו כיום תחרות בעולם המחשוב, והוא משנה באופן דרמטי את הדרך שבה חברות מייצרות חדשנות, מה שמהווה כיום תנאי הכרחי לקיום עסקי".
מה המשמעות של זה מבחינת המשתתפים בכנס ?
זיו : "מבחינת המשתתפים בכנס מדובר בהזדמנות בלתי רגילה להבין כי, בראייה עתידית הם צריכים להתמקד בכל אותן פעילויות שבהם יש להם ערך מוסף אמיתי ולהשביח את ידיעותיהם ויכולתם בתחומים אלו. התחזוקה השוטפת תנוע יותר ויותר לכיוון האוטונומי. אלו שישכילו למנף מעבר זה, ירוויחו עניין רב יותר בעבודה ויכולת להשפיע בצורה מרחיקת לכת על עתידו של הארגון".
הזדמנות נדירה לשדרוג המעמד בארגון
מה זה אומר לגביי העתיד של מקצועות רבים בעולם ה-IT, האם הם עומדים להיעלם? מה יהיה גורלם של אלו שכיום מתפעלים את כל אותם תחומים עליהם דיברתם?
זיו: "כל מהפכה טכנולוגית הביאה עמה את החשש והפחד של "להפסיק להיות רלוונטי". עם זאת, דוגמת הענן הוכיחה שזה לא נכון, ולמעשה, אנשי ה-IT שידרגו את המעמד שלהם בארגון. כל אחד מהתחומים שהזכרנו מכיל בתוכו יכולת בלתי רגילה לשדרוג, בתנאי שבצד שהני נמצא מישהו שמוכן לנצל את ההזדמנות "ולקפוץ על הגל"...
אחת המטרות המרכזיות של הכנס הנה להראות למשתתפים כיצד הם יכולים למנף את התפקיד הנוכחי שלהם באופן שיאפשר להם להיות רלוונטיים יותר ולהרוויח יותר. הכנס מציג את הגל הבא ויחד איתו גם את השיטות והכלים כיצד לנצל את עוצמת הגל ולא להיבלע תחתיו".
האם הכנס ממוקד בטכנולוגיות אורקל בלבד?
אילן : "ממש לא. הכנס ממוקד בערך ללקוחות. זו הסיבה שאנו מציגים תפיסות כלליות , כולל ישומי קוד פתוח והכנס מועבר בחלקו על ידי מומחים מובילים בשוק (לאו דווקא בתחומי אורקל). סמינרים רבים עוסקים ביכולת לשלב בין הטכנולוגיות וחשוב מכך למצות את הטכנולוגיות שקיימות בארגון בצורה טובה יותר."
אילן: "המטרה שלנו בכנס אינה למכור טכנולוגיה, אלא לוודא שהלקוח שכבר קנה אותה אכן משתמש בה בצורה מועילה ואפקטיבית. וזו אחת המטרות המרכזיות של הכנס – לספק כלים שמאפשרים להוציא הרבה יותר מהפתרונות שכבר מצויים בארגונים".
האם הכנס מתמודד בצורה כלשהי עם העובדה שעולם ההייטק וה-IT עדיין סובל ממחסור חמור בידיים עובדות?
זיו: " בהחלט. הכנס מנסה לעודד מודעות לטכנולוגיה ולמשוך קהלים נוספים. כך למשל - קידום כניסה של נשים רבות יותר לתוך התעשייה, כניסה של מגזרים נוספים, כמו חרדים וחרדיות, המגזר הערבי ועוד. לצורך כך אנו עורכים במסגרת הכנס אירועי לווין מיוחדים לדוגמא, עם תלמידות תיכון, בנות זוג של אנשי הייטק ועוד הפתעות."
מומחיות טכנולוגית אינה מספיקה...
ומה לגביי התכנים הרכים יותר כגון מיומנויות ניהול, נטוורקינג, תקשורת בינאישית?
זיו : "אין ספק כי קהילת אנשי ה-IT וההייטק צריכה להצטיין לא רק בתחום הטכנולוגי אלא גם בכל אותן מיומנויות שניתן להגדיר אותן כ- EQ - אינטליגנציה רגשית. במיוחד בעידן של ימינו, אנשי ההייטק צריכים לדעת לעבוד כקבוצה ולהניע צוותים לביצועי שיא, לנהל מו"מ אפקטיבי על תקציבים ומשאבים, להוביל חשיבה יצירתית ולקדם חדשנות. כל זאת, לצד יכולת לגשר על הפערים הבין דוריים. לצורך כך מועברים בכנס עשרות סמינרים שעוסקים בדיוק בנושאים אלו ומועברים על ידי מיטב המרצים והמאמנים בישראל".
מעוניינים לשמוע איך אפשר למנף ידע טכנולוגי כדי לייצר ערך?
בואו ל"שבוע אורקל", כנס הטכנולוגיה הלימודי הגדול בישראל, 25-29 בנובמבר 2018. לפרטים נוספים לחצו כאן >>