ארבעה דרקונים: וואווי חשפה את מכשירי סדרת הדגל Mate 20
פאבלט העילית Mate 20 Pro צויד בשלוש מצלמות, יכולת טעינה אלחוטית של מכשירים אחרים ומסך 6.39 אינץ'; דגם ה-Mate 20 זכה במצלמות פחות מרשימות אך במסך גדול יותר; דגם 20 X הוא בעל מסך ענק של 7 אינץ' ותמיכה בסטיילוס; ודגם RS - בגב עשוי עור ועיצוב של סטודיו פורשה
- וואווי נתפסה בזיוף ביצועי טלפונים - והסבירה מדוע עשתה זאת
- שוק המובייל, תמונת מצב: וואווי צומחת על חשבון סמסונג ואפל
- הרצועה החכמה: וואווי רשמה פטנט על שדרוג יצירתי למחשוב לביש
שני המכשירים העיקריים בסדרה הם המייט 20 ודגם הפרו שלו. ההבדלים העיקריים ביניהם הם במצלמה שבדגם הפרו מציעה שלושה חיישנים לעומת שניים בדגם הרגיל וכן במסך בן 6.53 אינץ' שמבוסס LCD ב-20 ו-AMOLED בן 6.39 אינץ' בפרו. המעבד בשניהם הוא הקירין 980 החדש של וואווי, הראשון בעולם המובייל בחריטה של 7 ננומטר. לשני הטלפונים זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט ומרחב אחסון התחלתי של 128 גיגה-בייט.
המסכים שנבחרו מציעים רזולוציית FHD+ למייט 20 ו-2K לדגם הפרו. בשני המקרים הם מצוידים במגרעת קטנה בראשם, ובדגם הפרו היא מעט יותר רחבה כדי לספק מקום למצלמת זיהוי הפנים המתפקדת כרכיב אימות זהות.
רק הפרו מגיע בשלב הראשון עם אנדרואיד 9 פאי, כשהמייט 20 מסתפק בגרסה 8.1 כמו ב-P20 או במייט 10. וואווי יצאה מגדרה כדי להפריד ככל שניתן בין שני הדגמים ולהדגיש את מיצוב הפרימיום של הדגם היקר יותר.
המצלמה של המייט 20 מצוידת במערך צילום דומה לשל ה-P20, חיישן ראשי בן 20 מגה-פיקסל, משני עם עדשה רחבה בן 16 מגה-פיקסל וחיישן עם עדשת זום לצילומי תקריב בן 8 מגה-פיקסל. מערך הצילום של הפרו כולל שלושה חיישנים, כאשר הראשי ברזולוציה של 40 מגה-פיקסל, בעל עדשה רחבת זוית ומפתח צמצם בן 1.8.
המצלמה המשנית של הפרו היא בעלת חיישן של 20 מגה-פיקסל והמצלמה השלישית - 8 מגה-פיקסל. בשני המכשירים מצלמת הסלפי מציעה רזולוציה בת 24 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של 2.0. היתרון של מערך הצילום של הפרו הוא ביכולת לבצע צילומי מאקרו ממרחק של כ-2.5 ס"מ מנושא התצלום.
לשני המכשירים יש שבב AI משופר שמסוגל לסייע להתאים את התצלומים לתנאי הסביבה ולזהות את העצמים בתמונות כדי להתאים את ההגדרות לדרישות הסביבתיות באופן אוטומטי. בשפה פשוטה זה אומר שהמכשירים יכולים להחליט בצורה אוטומטית מהן ההגדרות הטובות ביותר לתנאי הסביבה. מי שרוצה לשחק עם ההגדרות ידנית מוזמן לעשות זאת - אך יש לציין שזה באמת מיותר למעט אם אתם צלמים חובבים.
למייט 20 יש סוללת 4,000 מיליאמפר-שעה ואילו לפרו - 4,200 מיליאמפר-שעה, ויש לו מהירות טעינה יוצאת דופן: 70% טעינה בחצי שעה בלבד. הוא תומך בטעינה אלחוטית ואף מאפשר להטעין אלחוטית מכשירים אחרים.
המייט 20 פרו צויד בסורק טביעות אצבעות מתחת למסך, כך שאין יותר צורך בסורק ייעודי בגב המכשיר כמו במייט 20 או בסנטר כמו ב-P20. זה גם מגדיל את שטח הפנים של המסך (הגדול גם כך) ומאפשר למי שרוצה לוותר על המצלמה כדרך לפתוח את הנעילה. המחיר של מכשיר המייט 20 פרו יתחיל מאלף יורו, ואילו מחיר המייט 20 - ב-700.
לצידם, הוצגו שני דגמים נוספים, בעלי תכונות מיוחדות משלהם: הראשון הוא המייט 20 X יגיע צויד במסך בן 7.2 אינץ' ובתמיכה בסטיילוס, בתוספת לכל תכונות המייט 20 פרו. השני הוא מהדורת יוקרה בעיצוב סטודיו פורשה דזיין שנקראת RS, וזכתה לגב עשוי עור בתפירה ידנית. דגם 20 X יעלה החל מ-900 יורו, ואילו מחירו של ה-RS טרם נחשף.
וואווי הציגה באירוע גם שני מוצרי מחשוב לביש. הראשון הוא השעון החכם וואווי Watch GT, בעל סוללה חזקה וממשק שמאפשר לכבות לחלוטין את היישומים החכמים שלו - מה שלהגדרת היצרן, מאפשר זמן סוללה של 30 יום ללא טעינה. אם יועבר למצב פעולה של יישומים חכמים מינימליים (ללא שירותי מיקום או ניטור קצב לב, למעט אימון של שעה וחצי ביום), יוכל להחזיק כשבועיים. אלו הם זמני סוללה חריגים ביותר בהשוואה לשאר השעונים החכמים בשוק, שמחזיקים לא יותר משלושה-ארבעה ימים. לצד ה-Watch GT, שישווק בשני דגמים שיעלו החל מ-199 יורו, חשפה החברה גם צמיד כושר בשם Band 3 Pro, שעמיד במים ומחירו 99 יורו.