דויטשה בנק נסוג ממכירת מניות בי־קום
הבנק הגרמני היה אמור לקבל תמורת התהליך 3.5 מיליון דולר, ומבחינת בי־קום הנתון המשמעותי הוא שהוא היה הבנק היחיד בסדר הגודל שלו שהסכים לקחת בו חלק
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
משבר בתהליך למכירת מניות השליטה בבזק. ל"כלכליסט" נודע כי דויטשה בנק הודיע לדירקטוריון בי־קום, בעלת השליטה בבזק (26.3%), כי הוא נסוג מהתהליך חודשיים אחרי שהחל לטפל במכירה.
- הפועלים במגעים למכירת אחזקותיו בכלל ביטוח
- ורבורג פינקוס רוצה את ירון בלוך כיו"ר לאומי קארד
- התקרבות בין הגינדים לבנקים: בן־משה מטרפד פריסת החוב
זהו צעד נדיר בתחום הבנקאות להשקעות. דויטשה בנק היה אמור לקבל תמורת התהליך 3.5 מיליון דולר, ומבחינת בי־קום הנתון המשמעותי הוא שהוא היה הבנק היחיד בסדר הגודל שלו שהסכים לקחת בו חלק. יתר הבנקים מהדרג הראשון, כמו בנק אוף אמריקה וגולדמן זאקס, נרתעו מהחקירות נגד בכירים לשעבר בחברה, שבהן מעורבת גם החברה בעקיפין.
דויטשה החליט להתמודד במכרז לאור חוות דעת ממשרד עורכי דין גרוס חודק ואחת נוספת שהזמין ממשרד הרצוג פוקס נאמן; אלה אישרו כי אין מניעה מכך לפי החוק הישראלי. ככל הידוע, מאוחר יותר התכנסה ועדה מיוחדת של חטיבת הבנקאות להשקעות של דויטשה, שהחליטה כי לפי החוק האנגלי, הבנק לא יכול להוביל מכרז כזה. כשדויטשה הודיע על נסיגתו, חדרי המידע אמורים היו להיפתח למתעניינים במניות. ככל הידוע, דויטשה הצליח לעניין בתהליך לא מעט גופים אסטרטגיים, בהם קרנות השקעה זרות וישראליות.
ההודעה הדהימה את דירקטוריון אינטרנט זהב, בעלת השליטה בבי־קום שמובילה את מכירת מניותיה, ואת המנהלים המיוחדים של יורוקום, שמעליה. החברה הגיעה לפירוק בשל חובות של בעל השליטה שאול אלוביץ'. בחברה מחפשים בנקים חלופיים להובלת התהליך, והתחרות היא בעיקר בין ברקליס וג'פריס.
אף שדויטשה העביר את החומר הרלבנטי לטובת הבנק שיחליף אותו, החלטתו מעכבת את מכירת השליטה בבזק. בי־קום נסחרת לפי שווי של 990 מיליון שקל, כך שהמניות שבידי אינטרנט זהב (65%) שוות 642 מיליון שקל, גבוה בכ־15% מהשווי בתחילת ההליך. בכוונת אינטרנט זהב למכור את המניות בפרמיה של 40% על שווי השוק, נוכח ירידת המניה בשנה האחרונה.
לפי התכנון המקורי של מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן, העסקה היתה אמורה להיחתם בתוך שלושה חודשים, כלומר עד סוף החודש. עתה מקווים בחברה להצליח לסיים את התהליך עד סוף השנה. בחברה התעניינו קרן תש"י, האחים נוימן וקרנות מחו"ל. האחים נוימן הגיעו ביוני להבנות לרכישת 52%-36% מבי־קום תמורת עד 730 מיליון שקל ובפרמיה של 30% על שווי השוק דאז. הבנקים הנושים של יורוקום, הפועלים ודיסקונט, התנגדו, שכן הם הזרימו כ־50 מיליון שקל לחברה כדי לקיים הליך ללא לחץ למכירת השליטה.