$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

ברגר קינג בונה על זינוק צפוי במספר תושבי אפריקה

מספר סניפיה קטן במחצית משל מקדונלד'ס והיא רוצה לצמוח בניגריה, קניה וחוף השנהב

אליסטר גריי, ג'יימס פונטנלה־חאן וניל מונשי, פייננשל טיימס 08:2511.10.18

ברגר קינג, רשת ההמבוגרים השנייה בגודלה בעולם, מקיימת מגעים לפתיחת סניפים באפריקה, בין השאר בניגריה. זאת על רקע התרחבותה הבינלאומית והתגברות התחרות מול מקדונלד'ס.

 

דניאל שוורץ, מנכ"ל החברה־האם של הרשת, רסטורנט ברנדס אינטרנשיונל, אמר ל"פייננשל טיימס" כי הרשת "סובלת מנוכחות מועטת מדי" ביבשת, שם קיימת עבורה "הזדמנות עצומה".

 

ברגר קינג היא אחת מחברות גלובליות רבות הנמשכות לדמוגרפיה של היבשת השחורה. על פי תחזיות האו"ם, עשר הערים שיצמחו בקצב המהיר ביותר בשנים 2018־2035 יהיו באפריקה. בזכות גיל חציוני שעומד על 19, האוכלוסיה האפריקאית צפויה להכפיל את עצמה ליותר מ־2 מיליארד תושבים עד 2050 ולהכפיל את עצמה שוב, עד לסוף המאה.

 

ברגר קינג, שרובה נמצאת באחזקת חברת הפרייווט אקוויטי הברזילאית G3, מוסיפה כשניים או שלושה סניפים ביום ברחבי העולם. הפתיחות צפויות להגיע השנה לכ־1,000 לעומת כ־600 ב־2015. רוב הסניפים מחוץ לארה"ב נמצאים באסיה ובאירופה. רשת ההמבוגרים פתחה כ־600 סניפים ברוסיה מאז נכנסה לשם לפני שמונה שנים, והיא בדרכה לפתוח את הסניף ה־1,000 בסין עד סוף השנה.

 

עם זאת, טביעת הרגל העולמית שלה, העומדת על פחות מ־17 אלף מסעדות, כמעט כולן זכייניות, היא פחות ממחצית מספר הסניפים של מקדונלד'ס שמספרו כ־37 אלף. מתוכם, יותר מ־3,000 מופעלים על ידי החברה.

 

ברגר קינג ברגר קינג צילום: בלומברג

 

מניות RBI היו חלשות ב־9% בביצועיהן לעומת מקדונלד'ס בארבע השנים האחרונות, זאת גם בשל הקשיים שרשמה רשת הקפה הקנדית טים הורטונס, שנמצאת בבעלות RBI. תחרות קשה בזירה הביתית הוסיפה ללחצים. שווי השוק של RBI עומד על 14.5 מיליארד דולר, כעשירית משוויה של מקדונלד'ס. "אנחנו סובלים מתת־פעילות משמעותית בעולם ביחס למתחרות, וגם בארה"ב", אמר שוורץ. "רק גירדנו את פני השטח".

 

חוזה סיל, נשיא ברגר קינג, אמר כי מסעדות פאסט־פוד "לא חדרו היטב" עדיין לאזור הסאב־סהרה של אפריקה. "אנחנו סבורים שניגריה היא הזדמנות מדהימה, ומזרח אפריקה גם כן", אמר.

 

ברגר קינג נמצאת במגעים לכניסה לאזור בשנה וחצי האחרונות לקראת התרחבות בקניה וחוף השנהב. ניגריה, הכלכלה הגדולה באפריקה, היא "מקום שאליו אני מגיע הרבה כדי להיפגש עם משקיעים ושותפים פוטנציאליים", אומר סיל, בהוסיפו כי לברגר קינג יש "הרבה עבודה" שם במושגים של תשתיות ושרשרת אספקה.

העניין של ברגר קינג בהתרחבות במדינה המאוכלסת ביותר באפריקה מגיע על רקע יציאתה האטית של המדינה ממיתון שנגרם בעקבות צניחת מחירי הנפט. בעקבות זאת חצתה האבטלה את הרמה של 18%.

 

למרות הסביבה העסקית המאתגרת, וטענות להתנהלות בעייתית של הממשל מול משקיעות זרות, ניגריה טיפסה 24 מקומות במדד הבנק העולמי לקלות עשיית עסקים, ממקום 169 ב־2016 למקום 145 בשנה שעברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x