בתוך שנה אחת: לוקסנבורג יוצא מהאחזקה באיי.די.או ברווח של 50 מיליון שקל
קרן אפולו רכשה 7.3% מהחברה מיעקב לוקסנבורג והחברות לפידות חלץ ולפידות קפיטל שבשליטתו ב־170 מיליון שקל, וצפויה לרכוש 2.7% נוספים
יעקב לוקסנבורג יוצא ברווח מהרפתקה בת שנה באיי.די.או, המתמקדת בדיור להשכרה בברלין. קרן אפולו רכשה 7.3% מהחברה מידי לוקסנבורג והחברות לפידות קפיטל ולפידות חלץ שבשליטתו תמורת 170 מיליון שקל.
- לוקסנבורג דורש לבטל המעקף להסכם השליטה באיי.די.או
- שיכון ובינוי: "הסכם בעלי המניות באיי.די.או בטל" - אפולו ודיין סבורים אחרת
- איי.די.או תקועה ללא דירקטורים חיצוניים
פידות קפיטל רשמה רווח של 37 מיליון שקל מההשקעה, ולפידות חלץ ולוקסנבורג אישית רשמו רווח של 13 מיליון שקל נוספים. רכישות המניות נעשו בשנה האחרונה במחירים נמוכים בהרבה. הן החלו זמן קצר לאחר שדיין ואפולו החלו ברכישה של 12% מהחברה מגופים מוסדיים, בראשם הראל. לוקסנבורג ניסה והצליח להיות לשון מאזניים במאבק של בעלי המניות באיי.די.או, בין שיכון ובינוי לבין משפחת דיין וקרן אפולו.
ל"כלכליסט" נודע כי אפולו צפויה לרכוש 2.7% נוספים מאיי.די.או. במהלך המשא ומתן בינה לבין לוקסנבורג, הציג האחרון בעלי מניות נוספים שמעוניינים למכור במחיר שבו מכר את מניותיו לאפולו, 88.5 שקל למניה. המחיר ששילמה אפולו משקף פרמיה של 17% על מחיר הפתיחה של המניה בבורסה אתמול. בעקבות העסקה עלתה המניה ב־5.8% ושווי החברה הגיע ל־2.2 מיליארד שקל.
דייו ואפולו עקפו את סיידוף
לאחר הרכישה מלוקסנבורג הגיעה אחזקתה של אפולו ל־22%. זו של האחים דיין עומדת על 20%, כך שיחד הם מחזיקים ב־42%. בכך, לראשונה מאז החלו לרכוש מניות, הם הצליחו לעקוף את אחזקתה של שיכון ובינוי, 37.5%.
אחזקתו של כל אחד מהצדדים לא תוכל לעלות על 45% ללא הצעת רכש. אפולו ודיין צפויים לעבור את הרף הזה לאחר שהקרן תרכוש את 2.7% המניות הנוספות. במקרה כזה, אפולו ודיין עשויים להגיש הצעת רכש להפניקס ולאקסלנס, שמחזיקות יחד ב־5.2% מהמניות, וכן לחלק ממניות הציבור. גם שיכון ובינוי עשויה לרכוש את מניות הפניקס בחברה.
הסכם שנוי במחלוקת
עתה נותר לראות לאן יתפתחו העניינים בין בעלת השליטה הנוכחית לשני בעלי המניות הגדולים האחרים, שאינם מסתירים את שאיפתם להשתלט על החברה. אפולו ודיין הגיעו להסכמות עם שיכון ובינוי עוד בספטמבר שעבר, תחת בעלת השליטה הקודמת שרי אריסון, על שליטה משותפת. אולם, ההסכם בוטל לאחר שהתברר כי יישומו כרוך בהצעת רכש בהיקף כ־2.5 מיליארד יורו למניות החברה־הבת איי.די.או פרופרטיז, הנסחרת בגרמניה.
באוגוסט האחרון, כשנתי סיידוף רכש את השליטה בשיכון ובינוי, הוא הגיע לעימות שליטה עם האחים דיין. בסופו של דבר חתמו הצדדים על הסכם חד־פעמי, שיאפשר לכל צד למנות שני דירקטורים באיי.די.או. בדירקטוריון איי.די.או בודקים את העסקה מחשש שאינה חוקית.
במקביל נחתם הסכם שתוקפו שנה וחצי, שבו כל צד יקבל זכות סירוב ראשונה במידה והשני ירצה למכור את מניותיו לגוף אחר. ב־29 באוקטובר תתכנס אסיפת בעלי מניות איי.די.או, בכפוף לאישור החברה, לאחר בחינת הסכם בעלי המניות החד־פעמי הזה.