תערוכה חדשה: רגע של יופי
האמנית המצליחה בעולם, יאיוי קוסמה, בתערוכה חדשה שלמבקרים בה מוקצבת דקת התבוננות. וגם: תערוכה על הנסתר והגלוי שבשכונת טלביה
יצירה ישראלית לכל דורש. Art Source, פלטפורמה חדשה שמטרתה מכירת יצירות אמנות ישראליות בעולם, הושקה בשבוע שעבר.
- דוד פרלוב לא רק על המסך - גם על קנבס
- תערוכה: 8 נשים חושפות את הניצול סביב הדיור הציבורי
- תערוכה חדשה מלמדת את הילדים את סודות הטכנולוגיה והסלפי
האתר מאגד רשימה ארוכה של אמנים מקומיים ומאפשר לקהל הבינלאומי להכיר, להתרשם ולרכוש כמובן. מאחורי המיזם עומדות מיכל פרידמן, לשעבר הדירקטורית של גלריה גורדון, ושרה פגין, מייסדת Oh So Arty - סיורי אמנות בינלאומיים.
"שתינו פעילות בתחום האמנות המקומית כמעט עשור, ומשיחות ארוכות הבנו שיש המון אנשים שיש להם עניין ביצירות ישראליות, אבל לא מגיעים לכאן", מסבירה פרידמן, "היה ברור שמה שחסר הוא בית אינטרנטי שיאפשר את הרחבת המעגל ויתמוך בעשייה מקומית. אנחנו רוצות לבנות קהילה בינלאומית סביב האמנות הישראלית". למיזם גייסו השתיים עד כה רשימה מכובדת של אמנים ישראלים - מוותיקים כמו ציבי גבע, חן שיש וטל R ועד צעירים ומדוברים כמו כרם נאטור ואנה מירקין.
מחירי היצירות, כפי שנהוג באתרים דומים בעולם, לא מופיעים באתר עצמו, אבל רק נאמר שכן ניתן למצוא בו קטגוריה של עבודות עד ל־2,000 דולר. "זו לא חנות לרכישה בקליק, אלא יותר שירות שמכניס אותך לתוך העולם הזה, ואנחנו כבר רואות כמה הוא מרגש אנשים שונים בעולם. לחלקם יש שורשים בישראל או זיכרונות מישראל, ויש גם מי שזה שוק חדש ומסקרן עבורו", מוסיפה פרידמן.
נקודת המבט של קוסמה. לא סתם התערוכה החדשה של האמנית היפנית יאיוי קוסמה בלונדון היא הכי מבוקשת בעיר. התערוכה, שנפתחה בשבוע שעבר בגלריה מירו (עד 21 בדצמבר), היא מיצב מרהיב בשם "My Heart is Dancing Into the Universe", שמוצג בפני ארבעה אנשים בלבד למשך דקה אחת בכל פעם. הוא מופיע לצד עבודות כמו פסלי הדלעת והפרחים הידועים שלה. קוסמה, שתחגוג 90 במרץ הקרוב, היא האמנית האשה החיה המצליחה ביותר היום. היא נולדה וגדלה ביפן והתפרסמה הודות לעבודות שלה, העשויות לרוב נקודות־נקודות, ולאישיותה הפרובקטיבית. מאז 1977 היא חיה ויוצרת מבין כותלי בית חולים פסיכיאטרי בטוקיו, שבו התאשפזה מרצון, ועם זאת משתפת פעולה עם השמות הגדולים בעולם (גם עם מעצבי האופנה מארק ג'ייקובס ולואי ויטון) ומצליחה למשוך עשרות אלפי מבקרים. הכרטיסים לביקור באוקטובר כבר אזלו.
תומר ספיר באריזה אחת. "מחקר לקראת האינדקס הקריפטו־טקסידרמי המלא" נשמע קצת כמו סינית - אבל מדובר בספר החדש שמשיק השבוע האמן תומר ספיר. ספיר עוסק במגוון רחב של מדיות, מפיסול ועד וידיאו ופרפורמנס, בוגר התואר השני לאמנות בבצלאל וברזומה שלו תערוכות ופרסים שונים. הספר, בן 280 עמודים, מאגד את עבודתו במהלך השנים, שהחלה במחקר של יצורים הנמצאים מחוץ לאינדקס הזואולוגי והסתעפה לעולמות שונים. נכללים בו צילומים מרהיבים מתוך תערוכות ופרויקטים פרי יצירתו. באירוע ההשקה, שיתקיים ביום שישי (17:00, לבונטין 2 תל אביב), יימכר הספר ב־100 שקל.
טלביה לובשת אמנות. פסטיבל האמנות העכשווית מנופים ייפתח בירושלים בסוף החודש (27-23 באוקטובר) ויכלול עשרות תערוכות, אירועים, סיורי אמנות, הופעות והרצאות בעיר. התערוכה המרכזית בו היא "נכסים", תערוכה קבוצתית שתוצג במבנים שונים בשכונת טלביה ותבקש לעמוד על הניגודים הקיימים בצופן הגנטי של השכונה מראשיתה ולהצביע על נקודות העיוורון המכשילות את שוכניה ומבקריה. לצדה יוצגו תערוכה משותפת לנעמי טנהאוזר ושרה קוטלר, העוסקת בנשים בעולם החרדי, תערוכת יחיד לאמן הווידיאו והקולנוען רן סלוין, תערוכת יחיד לאמנית אלכסנדרה וילצ’ינסקה ועוד רבות. הפסטיבל, שהחל לפעול לפני עשור בדיוק, הוא יוזמה של האוצרות לי היא שולוב ורינת אדלשטיין. עם הזמן הוא גדל והתרחב, ובשנים האחרונות הוא נוהג לשלב כמעט כל פלטפורמה אמנותית בעיר.