מאיר אדוני מגיע לראשונה לברלין
שנתיים אחרי הצלחת “נור", מאיר אדוני פותח את “לילה" בברלין. וגם: תחרות פיצות ומסעדה על טהרת אדמה וים
- משמרת ערב: מסעדת רוזנברג החדשה מפתיעה
- פרנקפורט, יא חביבי: הישראלים ששינו את מפת הקולינריה בעיר
- בזכות מה זוכה המסעדה החדשה של אסף גרניט בלונדון לשם עולמי?
צילומי המנות שהשף מעלה בשבועות האחרונים לאינסטגרם גוררים הזלת ריר אוטומטית, בין השאר הודות למנות כמו פרפה כבדי עוף עם ג’ל תפוזי דם וזיתי טאסוס מיובשים, מרק אקזוטי בצבעים מרהיבים ולחמים שונים שנאפים במקום. נותר רק לראות אם גם במקרה הזה תידרש לחכות ברשימת המתנה של שבועות כדי להשיג מקום (שאפשר, אגב, כבר להזמין באתר המסעדה).
בין האדמה והים. לפני כשבועיים נפתחה “איגרא רמא”, מסעדת מטבח מקומי של בעלי “מונאר” ענר בן רפאלי פורמן ותמיר מיכאלי. כמעט שנתיים אחרי שפתחו את ההודית הקטנה והאותנטית ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, השניים נכנסים לחלל מיתולוגי בעיר ברחוב ברנר 2, זה שאכלס בעבר מסעדות כמו “אלי אוליו” ולאחרונה את הבר “פרנץ’ 57”. “הכיוון היה לתת מטבח יותר אישי”, מסביר מיכאלי, שאמון על נושא חומרי הגלם, בעוד שותפו אמון על מלאכת הבישול עצמה. “מצד אחד מאוד מנחם ומצד שני מאוד רענן. היד של ענר היא הפעם בלי מגבלות”. התפריט במסעדה נחלק למנות מהאדמה, מנות מהים ומנות מהנשמה. “זו קודם כל מסעדה של ירקות ואחר כך מסעדה של דגים ופירות ים. אין לנו בשר”, מסביר מיכאלי. “התפריט מודפס כל יום מחדש בהתאם לדגה ולירקות. השאיפה היא לעשות אוכל נכון וטעים, בלי להיות מקוטלגים למדינה או למטבח ספציפי כלשהו”.
הכוכבים החדשים. בשבוע שעבר פורסם מדריך מישלן חדש לבריטניה לשנת 2019, ובו שש מסעדות בריטיות שזכו לכוכב מישלן בפעם הראשונה. בהן: מסעדת Brat משכונת שורדיץ’ בלונדון שנפתחה רק לפני שישה חודשים על ידי השף תומוס פרי ומשלבת בין מטבח וולשי למטבח הבסקי של צפון ספרד. גם מסעדת Hide שזכתה לכוכב ראשון פתוחה רק שישה חודשים, אף על פי שלשף שלה, אולי דאבוס, יש כבר כוכב מישלן אחד ברזומה משנת 2012 על מסעדה ותיקה יותר. לצד המסעדות החדשות שנכנסו, יצאו גם חמש מסעדות ותיקות יותר מהרשימה ואיבדו את הכוכב שלהן. בסך הכל, לפי הרשימה המעודכנת, פועלות היום באנגליה ואירלנד 68 מסעדות מכוכבות מישלן. בישראל עדיין מחכים לראשונה שתזכה להיכלל ברשימה היוקרתית.
עיגולים באוויר. בפעם השנייה בארץ תתקיים בשבוע הבא (10 באוקטובר, בגג מגדל עזריאלי) תחרות הפיציאיולו של ישראל. פיציאיולו, למי שאינו מעורה במונח, הוא שף שמתמחה בהכנת פיצות, תחום התמחות שהולך ומקבל יותר ויותר הכרה גם מחוץ לאיטליה. את התחרות יזמו השף מנה שטרום וסוכנות “המטבחון”. פאנל השופטים יכלול את דוידה צ’יבוטיילו, אלוף פיצאיולו בינלאומי לשעבר והפיצאיולו הראשי באיגוד הפיצה הנפוליטנית הבינלאומי, והזוכה מבין 50 מתחרים יזכה לייצג את ישראל באליפות הפיצאיולו העולמית שתתקיים בעוד כשנה בנאפולי. המתחרים יידרשו להוכיח את עצמם בשתי קטגוריות - פיצה מסורתית ופיצה פריסטייל.