תחשבו אוטונומי
מהו הפיתוח המהפכני שמשנה את פני ענף המחשוב?
חברת אורקל לקחה את כל אלה צעד אחד קדימה ומביאה את בשורת ה-Autonomous גם לתעשיית המחשוב. לראשונה בעולם, ניהול ה-IT הופך לאוטונומי בענן של אורקל כאשר עוד ועוד שירותים הופכים למנוהלים, או נכון יותר - מתנהלים אוטונומית.
"ככל שהופכים את השירותים לאוטונומיים תוך שימוש ב- AI בצד התפעולי של הענן, יוצרים אקו-סיסטם שהוא יותר מאובטח, מספק זמינות גבוהה יותר, והביצועים שלו סקלאביליים וצפויים יותר, כלומר, ניתנים לעדכון, הרחבה או צמצום בקלות, אוטומטית וללא זמני השבתה", אומר מני מלר, טכנולוג ראשי באורקל ישראל. "הענן של אורקל מיישם ומנגיש את היכולות האלה כשירותים גנריים, בוגרים יותר, ומותאמים לאפליקציות מודרניות. זאת, על מנת להקל את זמן העליה לאויר של אפליקציות חדשות ופרויקטי מודרניזציה."
למה אוטונומי?
"האוטונומי של אורקל מייצג קטגוריה חדשה לגמרי של אוטומציה המבוססת על למידת מכונה – טכנולוגיה מהפכנית בכל ביט וביט שלה, הענן האוטונומי של אורקל הוא כנראה ההכרזה החשובה ביותר בהיסטוריה שלה, ואורקל היא חברה עם שורה ארוכה של פריצות דרך ששינו את פני התעשייה לאורך 4 עשורים של חדשנות טכנולוגית. זהו פיתוח שאין לו כיום תחרות, הוא משנה באופן דרמטי את הדרך שבה חברות מייצרות חדשנות, על ידי פישוט תהליכים, צמצום חוסר יעילות ובעיקר מאפשר לחברות לשחרר משאבים כדי להתמקד בחדשנות", אומר מלר.
העתיד הוא אוטונומי
באורקל מאמינים שעתיד מערכות המידע בארגונים העסקיים הוא אוטונומי לגמרי. עד שנת 2020, אורקל צופה שב-90% מהיישומים או השירותים תשולב טכנולוגיית AI ברמה מסוימת. בנוסף, הצפי הוא שיותר ממחצית מכלל המידע הארגוני ינוהל באופן אוטונומי. לפי סקרים, כבר היום 86% ממנהלי ה-IT סבורים שאוטומציה היא מרכיב חיוני באסטרטגיית הענן שלהם.
הדברים שהביאו ומביאים לחדשנות גם כיום הם תהליכי אוטומציה, שמפנים משאבים ופותחים מקום ליותר יצירתיות וחדשנות. עם ה- Autonomous - אורקל הציבה את נקודת הציון הבאה, את השיא החדש במסלול של ה-IT, מי שלא יהיה שם, ארגון שלא יאמץ את הנראטיב האוטונומי, לא רק שיישאר מאחור – אלא הסכנה היא שלא יהיה קיים בכלל. אוטונומי הוא לא רק העתיד, זה המצפן החדש, כאשר המוטו יהיה: To be or not to Be, Autonomous.
מה שמאפשר לארגון להתנהל לפי תפיסת האוטונומי הוא הענן. המעבר לענן משחרר את הארגונים מהכבלים שהיו קשורים בהם, משחרר משאבים שהושקעו קודם בעבודת "שרברבות" מיותרת, ומאפשר לארגון להפנות יותר משאבים לחדשנות, שהיא תנאי הכרחי לקיום עסקי כיום.
לענן האוטונומי של אורקל יש 3 תכונות ליבה הממנפות את הכוח של AI ו-ML , בהן: הנעה עצמית, אבטחה עצמית ותיקון עצמי. היכולות האלה מאפשרות לארגונים להוריד עלויות, להפחית סיכון, להאיץ חדשנות ולקבל תובנות לצורך תחזיות.
• הנעה עצמית. מונעת את הצורך בעבודה אנושית וכן מונעת טעויות אנוש בכל הנוגע להקצאת משאבים, אבטחה, ניטור, גיבוי, שחזור, פתרון בעיות וכוונון מסד הנתונים. מבצע שדרוגים ותיקונים אוטומטיים במהלך הפעולה.
• אבטחה עצמית. הגנה מפני מתקפות חיצוניות ומשתמשים פנימיים זדוניים. החלה אוטומטית של עדכוני אבטחה מיידיים ללא השבתה כדי לספק הגנה מפני מתקפות סייבר שעל פי רוב מנצלות פרצות ידועות, ובמקביל לקיים הצפנה אוטומטית את כל הנתונים.
• תיקון עצמי. מספק הגנה אוטומטית מפני זמן השבתה מתוכנן ולא מתוכנן, לרבות זמינות של 99.995 אחוזים, אשר מובילה לזמן השבתה חודשי הפחות מ-2.5 דקות, כולל תחזוקה מתוכננת.
איזה שרותים אוטונומיים הושקו עד כה?
בשלב ראשון הושק בסיס נתונים אוטונומי מבוסס מחשוב ענן, הראשון בעולם. מייד אחריו הושק מחסן המידע האוטונומי ADW (Autonomous Data Warehouse).
שירות מהפכני נוסף הוא בסיס הנתונים התפעולי האוטונומי לעיבוד טרנזקציות, (Autonomous Database for Transaction Processing) שהוא פתרון אידיאלי לעומסי עבודת אונליין של עיבוד טרנזקציות ולעומסי עבודה מעורבים המשלבים עיבודי טרנזקציות, דוחות ואנליטיקה. בסיס הנתונים התפעולי הוא החלק החשוב ביותר בניהול הדאטה, ומה שמאפשר שירותי מסחר, פיננסים, תקשורת, קמעונאות, ייצור וממשל מבוססי נתונים בזמן אמת.
"בתהליכים שבהם אנחנו, אורקל ישראל, מובילים עם לקוחותינו, ושכבר הספקנו להתנסות בבסיס הנתונים למחסן המידע האוטונומי (Autonomous Data Warehouse) אנחנו מגלים מוצר מדהים שמספק ביצועים שהפתיעו אפילו אותנו ולכך אנחנו מצפים גם מבסיס הנתונים האוטונומי התפעולי שהוכרז לאחרונה", אומר מלר.
בסיסי הנתונים הטרנזקציונים ולמחסני המידע האוטונומיים מצטרפים לשורת שירותים אוטונומיים חדשים אחרים של אורקל, בהם: שירות לניתוח מידע עיסקי (BI), שירות אינטגרציה, שירות לפיתוח ממשק משתמש (Visual Builder) ושירות Blockchain. שירותים נוספים שהשקתם צפויה בקרוב כוללים את: Oracle Autonomous NoSQL Database לפעולות מהירות של קריאה וכתיבה בהיקפים גדולים (דרישה נפוצה של ה"אינטרנט של הדברים") וכן Oracle Autonomous Graph Database לניתוח רשת.
שירות מעניין נוסף בענן אורקל הוא תשתית צ'ט-בוט שמאפשרת ללקוחותינו לנהל שיחה טבעית מול משתמש קצה, גם בעברית, ולהפעיל ממשקים למערכות ברקע לאיתור ועדכון נתונים תוך קבלת החלטות על סמך סנטימנט השיחה.
מעוניינים לשמוע עוד ולהבין איך יעבוד עולם המחשוב בעידן האוטונומי?
הכול יוסבר בהרחבה ב"שבוע אורקל", כנס הטכנולוגיה הלימודי הגדול בישראל, 25-29 בנובמבר 2018. לפרטים נוספים לחצו כאן >>