שנה אחרי שהוחלט לחסלה: טויס אר אס תקום לתחייה
במקום למכור את שמות המותגים ושאר נכסי הקניין הרוחני של רשת הצעצועים האיקונית, טויס אר אס ובייביז אר אס יחזרו במתכונת בינלאומית מורחבת. ההחלטה לשנות כיוון התקבלה אחרי שהנושים הבינו כי הקניין הרוחני הוא "בעל ערך רב"
נושיה של ענקית הצעצועים שקרסה טויס אר אס עשו סיבוב פרסה והחליטו לבטל את המכירה הפומבית של המותג כמו גם נכסי קניין רוחני אחרים. במקום זאת, הם יחיו את המותגים טויס אר אס ובייביז אר אס — כך על פי מסמכים שהוגשו השבוע לבית המשפט ואשר הגיעו לידי ה"וול סטריט ג'ורנל".
- שבוע לאחר ההכרזה על סגירת סניפיה - מייסד טויס אר אס מת בגיל 94
- טויס אר אס לעובדים: נסגור את כל 700 החנויות בארה"ב
- "כל חברות הצעצועים ייפגעו מקריסה של טויס אר אס"
מטרת הנושים עתה היא לפתוח חברת מיתוג חדשה שתשמר את הרישיונות הגלובליים הקיימים ותוכל להשקיע בחנויות חדשות. בנוסף הם מתכננים להגדיל את הנוכחות הבינלאומית של המותגים הללו ולהמשיך ולפתח את עסקי המותגים הפרטיים של הרשת.
טויס אר אס הגישה בקשה להגנה מפני נושים בספטמבר שעבר, זאת בתקווה לבצע ארגון מחדש של חלק מחובותיה. עם זאת, בחודש מרץ האחרון שינתה החברה כיוון ואמרה כי תמכור את פעילותה בקנדה, אסיה ואירופה ותחסל את פעילותה בארה"ב.
תחת תנאי המכירה הפומבית, החברה תיכננה למכור את נכסיה, כולל את שמות המותגים טויס אר אס ובייביז אר אס, האתר של הרשת וג'פרי הג'ירף.
המפנה ארע אחרי שהחברה התייעצה עם הגורמים המופקדים על הליך פשיטת הרגל — קבוצה של מלווים שכללה את סולוס אלטרנטיב ומספר קרנות גידור — שעמדו במקור מאחורי ההחלטה לחסל את פעילות החברה. הקניין הרוחני נחשב ל"בעל ערך רב", כך לפי מסמכי ביהמ"ש, וההחלטה לבצע את השינוי התקבלה לאחר שהוגשו לסולוס ולקרנות הגידור כמה וכמה הצעות לרכישת הקניין הרוחני. סולוס הכחישה כי שיחקה תפקיד בפירוק הרשת, ודובר מטעם החברה סירב להגיב לפניית הוול סטריט ג'ורנל. על פי דיווח ב"ביזנס אינסיידר", הגורמים המעורבים הגיעו למסקנה כי החייאת הקמעונאית תיטיב עמם יותר.
טויס אר אס, שהיתה קמעונאית הצעצועים הייעודית היחידה בפריסה ארצית בארה"ב, הותירה חלל עצום לאחר שחיסלה את כל פעילותה שם בתחילת 2018. בשנה האחרונה הגיע היקף המכירות של טויס אר אס ל־11 מיליארד דולר, כך שמדובר בחלל שקשה מאוד למלא.
בשנות ה־90, טויס אר אס היתה קמעונאית הצעצועים הגדולה בארה"ב והיא התרחבה במהירות ודחקה מהשוק רשתות קטנות יותר. ב־1998 הגלגל התהפך, כאשר וולמארט, הקמעונאית הגדולה בעולם, החלה למכור יותר צעצועים ממנה בשוק המקומי, איתות לכך שצרות קשות אורבות מעבר לפינה.
כדי להילחם במתחרה החדשה, טויס אר אס יצאה להליך ארגון מחדש, שנגמר לבסוף בחיפוש אחר משקיעים. ביין קפיטל, קולברג קראוויס רוברטס (KKR) וקרן וורנאדו השקיעו במשותף 1.3 מיליארד דולר ברכישה ממונפת של הרשת ב־2005, בהיקף של 6.6 מיליארד דולר, והפכו אותה לחברה פרטית.
הרכישה הזו יצרה חוב עצום עבור טויס אר אס, בגובה של למעלה מ־5 מיליארד דולר, שממנו לא הצליחה להיפטר גם כעבור עשור. על פי המסמכים שהוגשו לביהמ"ש בספטמבר שעבר, טויס אר אס שילמה מדי שנה 400 מיליון דולר לפירעון חובותיה.
"הרכישה הממונפת צמצמה את הגמישות הפיננסית שלה, מה שהגביל את ההשקעות והביא לשחיקת התחרותיות בתקופה שבה המתחרות הגדולות כמו וולמארט, אמזון וטארגט שעטו קדימה", כך לפי צ'ארלי אושיי, אנליסט במודי'ס, שצוטט בביזנס אינסיידר. פירעון החובות מנע מהקמעונאית לשדרג את חוויית הקנייה בסניפים הפיזיים ולהשקיע במכירות מקוונות. כך על פי דיווחי החברה.
ההחלטה לסגור את 800 סניפי טויס אר אס בארה"ב עלתה במשרותיהם של 33 אלף עובדים. בסוף השבוע דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל", כי ביין קפיטל ו־KKR יקימו קרן בשווי 20 מיליון דולר, למען העובדים המפוטרים.