עובדי יצרנית הקפואים מילוטל שובתים: "יותר מחצי מהעובדים עומדים בפני פיטורים"
לטענת עובדי החברה שבבעלות סאמיט נדל"ן של זוהר לוי, התעשיין ג'ואד אגבריה שעומד לרכוש את המפעל מתכוון לפטר יותר ממחצית מהעובדים ולא לחתום על הסכם קיבוצי עם השאר. הנהלת מילוטל: "ההסתדרות עושה שימוש ציני בעובדים ומעבירה להם מידע שגוי"
התפוצץ המשא ומתן של ועד עובדי מילוטל המייצרת מוצרים קפואים באריזות, לחברת האם פישמן קירור שבבעלות סאמיט נדל"ן של זוהר לוי. בעקבות זאת כ-100 עובדי החברה המאוגדים בהסתדרות פתחו בשביתה וחסמו את שערי המפעל.
בהסתדרות טוענים כי השביתה פרצה לאחר שנודע להם כי המפעל יימכר לתעשיין ג'ואד אגבריה, בעל יצרנית הטחינה והחלבה אר.ג'י.אם תעשיות מזון, אשר מתכוון לפטר יותר ממחצית העובדים ולא לחתום על הסכם קיבוצי עם יתר העובדים - עובדה שלטענת ההסתדרות תפגע בתנאי השכר שלהם, ובביטחון התעסוקתי שלהם.
גורמים המעורים במשא ומתן אומרים ל"כלכליסט" כי למעשה הוא התפוצץ בגלל התעקשות הוועד על שתי סוגיות - דרישה לתשלום פיצויים מוגדלים לכל העובדים בשיעור של 175%, שמצטברים לסכום של כ-5 מיליון שקל לכל העובדים יחד.
סאמיט הסכימה לתוספת כוללת של 2 מיליון שקל שיחולקו בין כל העובדים על פי שיקול דעת הוועד. בנוסף, הועלתה על ידי הוועד דרישה להסכם קיבוצי גורף שלה סירבה החברה. אגבריה הסכים בתחילת הדרך להתחייב כי יעסיק לפחות 50% מהעובדים, ונסוג מכך לאחר שהתברר כי הנהלת החברה לא הצליחה להגיע להסכמות עם העובדים על סוגיות אלה.
מילוטל היא, כאמור, חברת בת של פישמן קירור שנרכשה על ידי סאמיט נדל"ן בינואר 2017. מאז 2016 החברה סופגת מדי שנה הפסד של כ-10 מיליון שקל מאז התגלו במוצרי המזון הקפואים של החברה חיידקי לסיטריה. מאז רכשה את החברה ניסתה סאמיט למכור אותה ללא הצלחה, הן משום שערכו של מלאי המוצרים הקפואים שלה נחתך בעקבות פרשת הליסטריה והן מסיבות חיצוניות הקשורות לתנאי התחרות בשוק.
יו"ר ההסתדרות במרחב גליל מערבי, אשר שמואלי, מסר: "לצערי העובדה שמפעל מילוטל יושב על שטח של 80 דונם על רצועת חוף הים, יותר מעניינת מאשר העובדים וזכויותיהם. ההסתדרות תומכת בעובדים ובמאבקם ולא תיתן יד לפגיעה בהם. נילחם עד אשר יצא הצדק לאור".
מהנהלת מפעל מילוטל נמסר בתגובה: "לאחר מאמצים רבים בהם פעלה הנהלת המפעל, ללא לאות, למציאת רוכש לפעילות המופסדת של המפעל, מצאה החברה רוכש והעבירה את עיקרי העסקה לידיעת נציגי העובדים, מתוך מחויבות עמוקה ורצון למצוא פתרון תעסוקתי הולם לחלק משמעותי מעובדי המפעל.
"צר לנו שההסתדרות בוחרת לעשות שימוש ציני בעובדים ומעבירה להם מידע שגוי שרחוק מן המציאות, שכן כל ניסיון ללחוץ על הנהלת המפעל בשימוש מידע שגוי, הינו פסול וגובל בחוסר אחריות. משכך, אנו קוראים לעובדים להפסיק לאלתר את השביתה ולחזור לשולחן המו"מ להשלמת ההסדר לטובת כל הצדדים"