גורמים בשוק התקשורת: "הסחבת של הרשות השנייה תביא לסגירת ערוץ עשר"
המיזוג בין ערוץ עשר לרשת אושר בחודש אוגוסט ע"י רשות ההגבלים וכעת מחכים להחלטת מועצת הרשות השנייה, שטוענת כי ביטול רישיון ערוץ עשר והעברת כל אמצעי השליטה וזכויות הערוץ בחברת החדשות לרשת אינה חוקית
חוסר יכולתה של מועצת הרשות השנייה לקבל החלטה לגבי עתיד המיזוג בין ערוץ עשר לרשת, גורם לבעלי המניות של ערוץ עשר לאבד סבלנות והם שוקלים את המשך עתידו, כך נודע ל"כלכליסט".
- החשש מקריסה הכריע לטובת מיזוג רשת ועשר
- מנכ"ל רשת לעובדי חדשות עשר: "אתם יכולים להפוך למהדורה הנצפית בישראל"
- נחתם הסכם המיזוג בין רשת וערוץ 10: "רוח גבית להנהלה לשמור על הרוב המכריע של העובדים"
המיזוג כבר אושר על ידי רשות הגבלים עסקיים בחודש אוגוסט וכעת מחכים להחלטת מועצת הרשות השנייה. בוועידה הלאומית של "כלכליסט" לפני חודש אמרה מיכל הלפרין כי "המיזוג הזה אושר בנסיבות חריגות של פירמה כושלת. איננו מרבים לעשות זאת והמיזוג אושר כי אם הוא לא היה מאושר ערוץ עשר היה מתמוטט והתחרות היתה נפגעת".
לאחרונה פרסמה הרשות השנייה את עמדתה בנושא המיזוג כאשר מהמסמך אותו הפיצה היא אומרת שהדרך שבה מבקשים שני הערוצים להתחבר אינה בהתאם לחוק . לדברי המועצה הדרך של ביטול רישיון ערוץ עשר והעברת כל אמצעי השליטה וזכויות הערוץ בחברת החדשות לרשת אינה עומדת בתנאי החוק. המועצה אף מבהירה שהיא לא הגיעה עדיין להחלטה בנושא ולא מיצתה אותו.
בחודש יולי נחתם הסכם המיגוז בין שני הערוצים
ומאז עוסקים שני הגופים במשא ומתן על הגוף החדש. בתחילת נראה שהגוף הדומיננטי בין שני הערוצים תהיה רשת שהיתה אמורה להיות בעלת 60% מהחברה ואילו ערוץ עשר יחזיק ב-40% מהערוץ החדש. הערוץ המשולב אמור לכלול גם את חברת החדשות של ערוץ עשר כאשר רשת אמורה למכור את אחזקותיה בחברת החדשות המשותפת עם קשת עד למיזוג.
שני הצדדים נמצאים כיום עדיין בליבו של המשא ומתן אבל כבר כעת ברור שחלוקת הבעלות על החברה אינה סגורה ורחוקה מכך. בחינת היקף החובות של שני הגופים מעידה על כך שההחלטות על חלוקת הבעלות עדיין נמצאת אף היא במשא ומתן כאשר חובות ערוץ עשר נמוכים משמעותית מאשר אילו של רשת ולכן החלוקה שעליה דובר בתחילת הדרך אינה סופית.