ראש מועצת מטה יהודה יורשע בקבלת שוחד מגבי מגנזי וירצה כ-4 שנות מאסר
משה דדון יודה שקיבל 200 אלף שקלים מבעל השליטה באברות בתמורה ליחס מועדף שקיבל מגזני בהתקשרות עם המועצה. במסגרת ההסדר יודה דדון גם בשיבוש הליכים ובקיום קשר אינטימי עם עובדת מועצה שהייתה נתונה למרותו
ראש המועצה האזורית מטה יהודה, משה דדון, יודה ויורשע בקבלת שוחד מהקבלן ובעל השליטה בחברה הציבורית אברות, גבי מגנזי, ונגזרו עליו 47 חודשי מאסר.
כך עולה מהסדר טיעון שאליו הגיעו דדון ואחיו אבי דדון עם הפרקליטות. על האח יוטל עונש של שנתיים מאסר בפועל. במסגרת ההסדר יודה דדון גם בביצוע עבירות מרמה ושיבוש הליכים. דדון יושעה מתפקידו, והעבירות יישאו עימן קלון. עבירות המין שיוחסו לדדון בשלב השימוע נמחקו.
כתב האישום, שהגישו עו"ד רבקה אלקובי ועו"ד נתי בן חמו מפרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר, כולל ארבעה אישומים. הוא מייחס לראש המועצה ולאחיו עבירות לקיחת שוחד, שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית. בנוסף, ראש המועצה דדון מואשם גם בעבירת מרמה והפרת אמונים לאחר שקיים קשר אינטימי קרוב עם עובדת מועצה שהייתה נתונה למרותו.
לפי פי כתב האישום, במהלך 2015 לקח ראש המועצה דדון מאיש העסקים ובעל השליטה בחברה הציבורית אברות, גבי מגנזי, שוחד בסך 200 אלף שקלים. שוחד זה ניתן לדדון כתמורה ליחס מועדף שקיבל מגנזי בהתקשרות העסקית עם המועצה, ובעד פעולות הקשורות במילוי תפקידו של דדון כראש המועצה. במהלך השנים 2010-2015 שימש מגנזי כ"קבלן הבית" של המועצה וביצע את רובן המוחלט של עבודות הבינוי והתשתיות. עבור עבודות אלה שילמה המועצה למגנזי ולחברות שבבעלותו כ-180 מיליון שקלים, כך שהיו למגנזי אינטרסים כלכלים רחבי היקף במועצה.
אישום נוסף, מייחס לראש המועצה דדון ולאחיו, לקיחת שוחד בצוותא, בסך כולל של 450 אלף שקל, ביחד עם אדם נוסף, בתמורה לכך שיסייעו במכירת המפעל החקלאי "תדמיר", הפועל בתחומי המועצה, לאיש עסקים ששילם להם את השוחד.
בנוסף לאישומי השוחד, מייחס כתב האישום לנאשמים עבירות שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית. על פי כתב האישום, לאחר ששוחררו הנאשמים בתנאים מגבילים במסגרת חקירת המשטרה, יצרו ראש המועצה ואחיו קשר עם מעורבים שונים בפרשה ושוחחו עמם בנוגע לחקירה, וזאת בניגוד לתנאים המגבילים שהוטלו עליהם על ידי בית המשפט. בנוסף מואשם ראש המועצה דדון כי שוחח עם א' עובדת המועצה, לה העביר את כספי השוחד, והורה לה כי במידה ותיקרא למסור גרסה במשטרה במסגרת חקירת הפרשה עליה להימנע מלמסור פרטים אודותיו.
באישום אחר מואשם ראש המועצה דדון כי קיים קשר אינטימי קרוב עם אחת מעובדות המועצה, וזאת חרף העובדה שהייתה נתונה למרותו ולסמכותו והייתה לו יכולת השפעה על קידומה ותנאי עבודתה.
במסגרת ההסדר יחולט גם רכוש בשווי 350 אלף שקלים ויוטל קנס כספי בסך 100 אלף שקלים על ראש המועצה דדון. באשר לאחיו, אבי דדון, הוסכם כי בית המשפט יתבקש לגזור עליו שנתיים מאסר בפועל, חילוט בשווי 150 אלף שקלים וקנס כספי בסך 100 אלף שקלים. כמו כן ישלמו שני הנאשמים שומה בהליך אזרחי למס הכנסה ומע"מ בגין אי דיווח על תקבולי השוחד.
סנגורו של דדון, עו"ד ציון אמיר, מסר: "ההסדר נחתם לאחר מו"מ שנמשך חודשים אחדים. לא אוכל להיכנס לפרטים לפני הטיעונים לעונש ביום ראשון הקרוב".