$
פרסום ושיווק

ראיון כלכליסט

"קניונים מתחרים ניסו לעצור את ביג גלילות"

מנכ"ל ביג איתן בר זאב ביקש מרשות ההגבלים לבדוק מי עמד מאחורי התנגדויות להקמת ביג גלילות. ההערכות הן כי בזכות הבנייה המסיבית, יהיו די קונים לכולם

אורנה יפת 06:5720.09.18

“ברור לי כמעט לחלוטין שהמתחרים שלנו הם אלה שניסו לעצור את הפרויקט”, אומר איתן בר זאב, מנכ”ל ביג, ל”כלכליסט”, לאחר שבשבוע שעבר נדחו כל ההתנגדויות להקמת פרויקט הדגל של הקבוצה, מתחם ביג גלילות, בכפוף לשינויים מסוימים שביג תעשה בתכנון.

 

את ההתנגדות הגישו באופן רשמי סוחרים מרמת השרון, שהתאגדו והגישו ערר, אך בקבוצת ביג טוענים כי לא הסוחרים הקטנים עומדים מאחורי ההתנגדויות אלא מתחרים גדולים, כמו קניונים באזור. “לא יכול להיות שיש 230 מתנגדים שמתאגדים, ואף אחד מהם לא משלם כסף לעורכי הדין, ועורכי הדין עובדים בהתנדבות”, מוסיף בר זאב, “230 אנשים נאספו מהרחוב הראשי ברמת השרון? זה מעלה תהיות. יש גוף במדינה שתפקידו לחקור מדוע עורכי הדין האלה עובדים בחינם שאף אחד מהמתנגדים לא משלם להם”.

 

קבוצת ביג אף פנתה לרשות ההגבלים העסקיים שתחקור את העניין אך לדברי בר זאב, “לא קיבלתי מהם תגובה. אני ממליץ להקים צוות חקירה”. מרשות ההגבלים לא נמסרה תגובה עד לסגירת הגיליון.

 

 

הדמיה של ביג גלילות. יוקם על אחת הקרקעות הנחשקות במרכז הארץ הדמיה של ביג גלילות. יוקם על אחת הקרקעות הנחשקות במרכז הארץ

 

המתנגדים רוצים לעכב

 

ייתכן שדבריו של בר זאב נשמעים תמוהים, אבל כשבוחנים את המצב בשטח, ניתן לראות כי לא מעט מרכזי קניות ייפגעו מעצם פתיחתו של ביג גלילות. מרכז ביג גלילות יכלול כ־28 אלף מ”ר ויהיו בו מגוון חנויות. בהקמת הקומפלקס, שצפוי להיפתח בתוך שלוש שנים, מושקעים כ־1.5 מיליארד שקל, שיופנו גם לבניית המרכז המסחרי וגם למשרדים וחניונים. בביג אומרים כי הייחוד שלו יהיה במסעדות שף תל־אביביות שייפתחו סניפים במתחם וכי 90% מהשטח כבר שווק, כאשר את השטחים הנותרים משאירים לטובת כניסת מותגים בינלאומיים.

 

ברדיוס של 20 ק”מ מביג גלילות נמצאים לא מעט קניונים ואזורי מסחר, כשהקרוב ביותר הוא קניון שבעת הכוכבים בהרצליה. בנוסף, באזור התעשייה של הרצליה יש גם מתחם אאוטלט של עזריאלי ואת קניון ארנה, שנותר בו מעט מאוד מסחר. לא רחוק גם נמצא רחוב אוסישקין עמוס החנויות ברמת השרון וקניון רמת אביב; ומעט רחוק יותר גם מתחמים כמו דיזנגוף סנטר, עזריאלי תל אביב, עזריאלי איילון, קניון רננים ברעננה וארבעה קניונים בכפר סבא: אושילנד, הירוקה, ערים ומרכז G.

 

למרות הרשימה הארוכה, הנפגעים המיידיים צפויים להיות הקרובים ביותר — קניון שבעת הכוכבים בהרצליה, שכולל 24 אלף מ”ר, שיש לו מיקום תחרותי על כביש ראשי ובסמיכות לתחנת הרכבת; וקניון רמת אביב, שכולל 21 אלף מ”ר ומותגים בינלאומיים שחלקם נמצאים רק בו. עם זאת, לאורך שנים ההערכות הן כי כל מרכזי המסחר ברדיוס ישרדו את התחרות, בעיקר בשל העובדה שהאזור כולו צפוי להיות מאוכלס במאות אלפי יחידות דיור שיגדילו את כוח הקנייה באזור.

 

אך בינתיים, המתנגדים הגדולים של ביג גלילות עוד לא הרימו ידיים. “עכשיו ביג צריכים לעשות שינויים, לתקן את התוכניות ולהגיש אותן מחדש לקבלת היתר. ומי אמר שאי אפשר לערער על החלטת ועדת הערר? הסיכויים גבוהים שזה יגרום לעוד שנה שנתיים עיכוב. מה רע?”, אמר גורם המקורב לנושא.

 

 

מנכ”ל ביג איתן בר זאב. “בקניונים הקרובים נפגע יותר” מנכ”ל ביג איתן בר זאב. “בקניונים הקרובים נפגע יותר” צילום: צפריר אביוב

 

מחכים לבניית הדירות

 

"בשנים הקרובות המרחב העירוני הזה צפוי לכלול שכונות מגורים חדשות עם מאות אלפי יחידות דיור", אומר תמיר בן שחר מחברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי בן שחר. "תוספת המגורים למרחב תהיה כ־130-120 אלף יחידות דיור, ולנדל"ן המניב יתווספו כ־4 מיליון מ"ר בין היתר של ביג פאשן גלילות, שני פרויקטים למסחר של גזית גלוב שאחד מהם בשיתוף עם האחים חג'ג' בכוכב הצפון וברחוב איינשטיין ברמת אביב ועוד". לדברי בן שחר, "צומת גלילות זה המיקום. תוספת הבנייה היא בגודל של תל אביב. בראייה של שנים קדימה, נדרש לפתח כאן מרכז מסחרי גדול".

 

ולמרות זאת, כבר כיום שני קניונים לא שרדו את התחרות. בקניון ארנה הרצליה כמעט ולא נותר מסחר, וממול לביג גלילות, ויתרה קנדה ישראל על הקמתו של קניון בלו, לאור השיווק המואץ של ביג גלילות והעובדה שמרבית הסוחרים הגדולים כבר חתמו עם ביג. "אם קנדה ישראל היה מוצא יזם שיקח ויבנה את הקניון הזה, הוא היה נבנה. זה כנראה לא קורה, אבל שמסתכלים על המקום הזה כולם מבינים שצומת פי גלילות זה המקום הכי טוב בארץ", מסביר בן שחר.

 

ביג גלילות יקום בעוד שלוש שנים וככל שהזמן הולך וגדל הפגיעה הולכת וקטנה כי כמות משקי הבית גדלה. הקניון היחיד שעשוי להיפגע ישירות מביג גלילות הוא שבעת הכוכבים שנמצא בקרבתו. אך נדמה כי עם תוספת התושבים, יש באזור מקום לעוד קניון. "בכל הרצליה יש מרכז מסחרי אחד. לרמת השרון אין קניון ותל אביב גדלה, הרצליה גדלה, רמת השרון, אז גם אם תהיה פגיעה בפדיונות היא תהיה מינורית", אומר בן שחר.

 

בביג דווקא חושבים שהפגיעה במתחרים תגיע עד ל־20%. לדברי בר זאב, "האימפקט של המרכז הזה יהיה רחב. העוגן שלנו זה הסינמה סיטי עוד לפני שפתחנו את הקניון. בקניונים הקרובים זה יפגע יותר והירידה בפדיונות יכולה להגיע ל־20%, ובקניונים הרחוקים תהיה ירידה של אחוזים בודדים. זה עד שתתווסף כמות אוכלוסייה גדולה או כוח הקנייה יעלה, והם יחזירו לעצמם את הנתח שיאבדו”.

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x