Seedo מגייסת 2 מיליון דולר לפיתוח רובוט לגידול קנאביס ביתי
הרובוט אינו מיועד לגידול של קנאביס רפואי ותוצריו ישמשו לבידור ופנאי והוא מזכיר מקרר קטן. הוא מכיל עד 4 שיחים בו זמנית. את ההשקעה גייסה החברה מקנאביקס האמריקאית
הסטארט-אפ הישראלי Seedo שפיתח רובוט לגידול ביתי של קנאביס שאינו רפואי, אלא לבילוי ופנאי, מודיע על גיוס 2 מיליון דולר מחברת קנאביקס האמריקאית. המערכת שפיתחה Seedo היא תיבה המזכירה מקרר משרדי קטן ויודעת לגדל, משלב הזרע, עד 4 שיחי קאנביס בו זמנית, באופן אוטונומי וללא מגע יד אדם.
- חברות הקנאביס מגייסות פותחי דלתות בתקווה להסדרת היצוא
- יצרנית הבירה קורונה משקיעה 4 מיליארד דולר בקנאביס
- חברת קנאביס ראשונה השלימה הנפקה בנאסד"ק - גייסה 153 מיליון דולר
כל סיבוב גידול נמשך כ-90 יום ובסופו מבטיחה החברה כי תתקבל מכל צמח תפרחת יבשה במשקל של כ-100 גרם. בעלי המניות העיקריים ב-Seedo הם המייסדים אורי זאבי, מיכה ממן וזוהר לוי.
המשקיעה - חברת קנאביקס הוקמה בישראל והונפקה בארה"ב במניות OTC הנסחרות מחוץ לבורסה. החברה מתמחה בהתאמה אישית של טיפולי קנאביס לחולי סרטן ובטיוב הטיפולים. לאחר ההשקעה ב- Seedo היא תחזיק ב-20% ממניות החברה.
אורי זאבי מייסד-שותף ומנהל השיווק של Seedo, מסביר כי השקעה של קאנביקס נועדה "כדי לפתח את פעילות הרובוט גם לגידול זני קנאביס בהתאמה אישית לצורכי החולים. מערכת כזו תאפשר אספקה ביתית רציפה של התרופה לאורך השנה, ללא שימוש בחומרי הדברה בתהליך הגידול. הדבר מהותי מאחר ולחולים רבים יש מערכת חיסונית חלשה והימצאות חומרי ההדברה אינה מטיבה איתם. פיתוח של מכשיר האב טיפוס לגידול קנאביס רפואי יחל ברבעון הראשון של שנת 2019".
עיתונאים ינסו את החומר ויבקרו את איכות היבול
בתוך כך Seedo נערכת להעמקת מכירותיה בצפון אמריקה בעקבות המגמה המתעצמת של לגליזציה בשימוש ביתי בקנאביס. המאמצים יגיעו לשיאם ב-17 באוקטובר השנה כאשר יכנס לתוקפו החוק הקנדי המאפשר צריכת קנאביס באופן חופשי. קנדה היא הראשונה במדינות ה-G7 והכלכלה הגדולה הראשונה בעולם המאשרת באופן מלא מכירת קנאביס באופן גורף. גידול קנאביס כבר מותר בקליפורניה, מסצ'וסטס, קולרדו, נבאדה, אלסקה, מיין, אורוגון, וורמונט, וושינגטון.
השינוי הדרמטי בגישה של הציבור בצפון אמריקה ובאירופה לעישון הקנאביס מתבטא בסרטון הפרסומת שהפיקה החברה ורץ ברשתות החברתיות, ובו צריכת מרחיאונה יוצאת מהארון והופכת לבילוי לגיטימי בדיוק כמו שתיית יין.
ביום בו החוק הקנדי יהפוך תקף (כאמור, ב-17 באוקטובר) החברה תחשוף בקנדה שיחים שגידל הרובוט ותאפשר למבקרי קנאביס ולעיתונאים לטעום מהחומר ולבקר את איכות היבול.
זאבי אומר לכלכליסט כי את החדירה לארה"ב Seedo מבצעת דרך תעשיית הראפ המקומית. לדבריו, "הפיתוח כבר מככב במסיבות של חברות תקליטים בסצנת הראפ בארה"ב. החברה מנהלת מו"מ עם מספר ראפרים המעוניינים להשקיע בפיתוח מהונם ולקדם אותו בקליפים שהם מפיקים המשקפים לייף סטייל של צריכת קנאביס לפנאי".
והנה סרטון של מסיבות ראפ שבהן נחשף הרובוט:
כמה עולה הרובוט?
"סידו נמכר ב-$2,400 דולר, כאשר כל גידול מניב כ-100 גרם, כך שלקוח שרוכש את סידו מחזיר את ההשקעה שלו בפחות משנה. עד היום נמכרו כ-3500 יחידות במכירה מוקדמת".
האם החוק הקנדי החדש שיכנס לתוקף באוקטובר מאפשר גידול עצמי? האם אין חשש שלמגדלים עם seedo תהיה כמות גדולה יותר מאשר החוק מותיר?
"החוק הקנדי מאפשר גידול של עד 4 צמחי קנאביס עד גובה מטר אחד, כל עוד הצמחים אינם חשופים לציבור, כך שהמכונה של Seedo תוכננה מבחינת גובה השיחים והסתרתם שיותאמו באופן מושלם לחוק הקנדי. המוצר כל כך מותאם לדרישות החוק עד שמנהלי השקעות בכירים בקנדה שאלו אותנו האם לוביסטים של סידו אחראים לחקיקת החוק".
כדי לגדל שיח צריך זרעים, איך משיגים אותם?
"זרעים ניתן לרכוש באינטרנט. הזרעים אינם מכילים את החומר הפעיל THC לכן יש הרבה מדינות בעולם שבהם השימוש בקנאביס אינו חוקי, אך רכישת הזרעים היא כן חוקית"
על פי אתר האינטרנט שלכם אפשר לגדל בעזרת הרובוט מגוון צמחים, קייל, חסה, פטרוזיליה, בזילוקם, תרד, ואפילו עגבניות שרי. האם המיתוג כרובוט שמגדל קנאביס הוא גימיק או שזו באמת המטרה לשמה פותח המוצר?
"סידו מייצר את תנאי האקלים וגידול אידיאליים לצמח, לכן ניתן לגדל בו כל צמח ירוק, אם זה חסה, קייל, פטרוזיליה או קנאביס. המיקוד בקנאביס הוא כלכלי ואינו גימיק. צפון אמריקה מייצרת בימים אלו הזדמנות כלכלית בדומה לסיום תקופת היובש בשנות ה-30. אימפריות האלכוהול המוכרות היום צמחו עם הענף החדש שנוצר בעקבות התרת שתיית אלכוהול. הלגליזציה השוטפת את צפון אמריקה מייצרת ענף חדש הנגיש להמונים של צריכת קנאביס לפנאי. זו הזדמנות נהדרת לבסס עצמנו בצפון אמריקה בנקודת זמן זו ולהציע את יתרונות הטכנולוגיה הישראלית המאפשרת גידול תוצרת ביתית ואיכותית גם ללא צורך בידע בחקלאות".