$
בורסת ת"א

"נדהמתי מהאשמות נגדי, אין דבר שחשוב לי יותר מהיושרה המקצועית שלי"

כך הגיב מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט, מי ששימש בעבר כיו"ר טבע, לכתב האישום שהגישה נגדו רשות ניירות ערך בארה"ב על הרצת מניות. לדברי פרוסט, הרשות לא סיפקה לו הזדמנות ראויה להגיב לטענות נגדו: "אני מתכוון להילחם באישומים נגדי כדי לטהר את שמי", אמר

שירות כלכליסט 17:5715.09.18

"נדהמתי מכתב האישום שהוגש נגדי ואני מכחיש את ההאשמות שהועלו בו", כך הגיב מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט לכתב האישום שהגישה נגדו רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) במסגרתו הוא מואשם בהרצת מניות

 

 

 

במסגרת הצהרה ששיחרר אתמול (ו') מסר פרוסט כי "מה שהטריד אותי במיוחד הייתה החריגה של SEC ממנהגה לשלוח הודעה מראש על ההאשמות ולספק הזדמנות ראויה להשיב לשאלותיה לפני שמוגשת תביעה".

 

פרוסט. "מכחיש את ההאשמות שהועלו נגדי" פרוסט. "מכחיש את ההאשמות שהועלו נגדי"

 

 

לדבריו, "אין דבר שחשוב לי יותר מהיושרה המקצועית שלי ואני גאה מאוד בתרומתי לפיתוח תרופות וכלי איבחון ששיפרו חיים רבים במשך עשרות שנים. אני מתכוון להילחם באישומים נגדי ולהילחם כדי לטהר את שמי", סיכם.

 

לפני שבוע הודיעה רשות ניירות ערך האמריקאית כי הגישה לבית משפט פדרלי במנהטן כתב אישום נגד קבוצה של 10 משקיעים, ובהם מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט (לשעבר יו"ר טבע) ואיש העסקים בארי הוניג, בגין ביצוע מניפולציה במחירי מניות לאורך כחמש שנים. התביעה הוגשה גם נגד 10 חברות. 

 

לפי הודעת הרשות, קבוצת המשקיעים מדרום פלורידה, בהובלת הוניג, רכשה כמויות גדולות של מניות של שלוש חברות, וקיבלה הנחות גדולות; לאחר מכן, גרמו המשקיעים לעלייה במחיר המניה באמצעות מסחר מניפולטיבי ופרסומים באתרים שונים כמו Seeking Alpha, וכן צעדים לא חוקיים אחרים. לפי הודעת הרשות, מדובר ב"מקרים קלאסיים של הונאה בסגנון pump-and-dump", כשהוניג עומד בראשה ומבצע את התיאומים עם השותפים האחרים בה. לפי הרשות, הפעולות המיוחסות "גרמו נזק משמעותי למשקיעים שנותרו עם מניות חסרות ערך".

  

"פיננשל טיימס" פרסם בשבוע שעבר כי שתיים מהחברות המדוברות הן MabVax Therapeutics ו- Biozone, כך לפי הכותרות החלקיות שפורסמו ב-Seeking Alpha המצוינות בכתב האישום. שתי הכתבות, שנכתבו על ידי נאשמים בתביעה, קידמו את האינטרסים של אופקו בחברות. החברה השלישית שהייתה מעורבת בתרמית היא ככל הנראה MGT קפיטל אינווסטמנטס, חברת אבטחת סייבר שהייתה בעבר בבעלות ג'ון מקפי, היזם השנוי במחלוקת שעומד מאחורי תוכנת האנטי וירוס מקפי. הוא עזב את החברה בינואר השנה לאחר שפרש כבר באוגוסט מתפקיד המנכ"ל. לפי התביעה, הונינג ושלושה נאשמים נוספים, לא כולל פרוסט, ניצלו את מעורבותו של מקפי ב-MGT כדי להעלות את שווי המניות של החברה.

 

בסך הכל, בעקבות פעולות אלה גרפה קבוצת המשקיעים רווח של 27 מיליון דולר בשנים 2013 עד 2018. לפי ההערכות, פרוסט בן ה-82, שהונו האישי מוערך ב-2.6 מיליארד דולר, גרף לכיסו 1.1 מיליון דולר בעקבות ביצוע ההונאה. הוא מואשם כי השתתף בלפחות שתיים משלוש הרצות המניות.

 

על רקע הפרסומים נגד פרוסט מסרה אופקו כי "ה-SEC לא הגישה התראה לפני הגשת התביעה, שכוללת אי דיוקים חמורים. אם ברשות ני"ע היו מצייתים להליכים שהם קבעו, אופקו ופרוסט היו שמחים לספק להם מידע שהיה עוזר לענות על כמה מהשאלות שעלו בתביעה, כך שניתן היה למנוע את הגשתה. אופקו ופרוסט תמיד התגאו בכך שהם מצייתים לנהלי השקיפות הפיננסית בסטנדרטים הגבוהים ביותר, והם בטוחים שברגע שתושלם חקירה הולמת ועובדות המקרה ייחשפו לגמרי, הפרשה הזו תסתיים לטובה".

 

החברה הוסיפה כי התביעה לא כוללת שום האשמות בנוגע להתנהלות הפיננסית של אופקו, להצהרות הפיננסיות או להתנהלות העסקית של החברה. הוניג לא מסר תגובה לדברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x