$
הייטק והון סיכון

פרשנות מאקרו

הפרטת המירוץ לחלל - הזדמנויות לסטארט-אפים בישראל

סוכנות החלל האמריקאית נאס"א מעבירה יותר ויותר פרויקטים ופעילויות לידי חברות כ-SpaceX ובלו אוריג'ין, ויזמים בארץ קופצים על העגלה; בין השאר, מפותחות בישראל טכנולוגיות להארכת חיי לווייני תקשורת, מזעור לוויינים ועוד

מאיר אורבך 21:0814.09.18
המירוץ לחלל נמצא בעיצומה של הפרטה. סוכנות החלל האמריקאית נאס"א ויתרה בתחילת העשור על שליחת מעבורות לחלל והפקידה את שיגור הטילים בידיים פרטיות, בעיקר אלו של SpaceX של אילון מאסק. גם בלו אוריג'ין של מייסד אמזון ג'ף בזוס שואפת לנתח מהעוגה לאחר שצעדי נאס"א הביאו להקמת שורה של חברות אמריקאיות בתחום.

 

 

ההבנה שתעשיית החלל עוברת לידיים פרטיות תרמה גם להקמת מספר חברות ישראליות שרוצות להצטרף לחגיגה. בהם הסטארט-אפ אפקטיב ספייס שהקים בכיר התעשייה האווירית לשעבר אריה הלזבנד, שמפתחת שירות להארכת חייהם של לווייני תקשורת בחלל. החברה זכתה למימון מהיזם משה חוגג וקרן ההון סיכון שלו סינגולריטים ומ-RenRen, הגרסה הסינית של פייסבוק.

 

 

לוויין תקשורת לוויין תקשורת

 

 

בסוף 2017 החברה חתמה על הסכם לאספקת שירות לשני לווייני תקשורת של מפעיל לוויינים בינלאומי, שהיא צופה שיניב הכנסות של יותר מ-100 מיליון דולר מסוף 2020.

הזכייה בחוזה ללא מוצר מוכן הובילה את אפקטיב ספייס לשיתוף פעולה נוסף, הפעם עם הגוף המוביל בישראל בתחום: התעשייה האווירית. לפי ההסכם, החברה הביטחונית תייצר את צי הלווינים שישמש את אפקטיב ספייס לאספקת שירותיה, ובנוסף עשויה להשקיע בה מיליוני דולרים אם תקבל אישור לכך.

 

שחקנית ישראלית נוספת בתחום היא NSLComm שמפתחת טכנולוגיה לפיתוח לוויינים זעירים בעלי קצב העברת נתונים מהיר בהרבה מהמקובל בשוק. השנה גייסה החברה 6.25 מיליון דולר מהקרנות JVP, ליברטי, OurCrowd, Hawk GF וקרן קוקפיט של אל על.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x