האיחוד האירופי: על פייסבוק וטוויטר למחוק תוכן פוגעני תוך שעה מזיהויו
הצעת חוק חדשה כוללת קנס עתק של 4% מהמחזור השנתי לכל חברת אינטרנט שלא תסיר פוסטים קיצוניים תוך שעה מחשיפתם; ההצעה תחייב הקמת מנגנונים לזיהוי והגדרת תוכן כפוגעני - ומערכת שתאפשר לחברות האינטרנט להביע התנגדות לדרישות הסרה שגויות
- מנכ"ל טוויטר מנע הרחקת אנשי ימין קיצוני, למרות התנגדות עובדיו
- האם פייסבוק וטווויטר לא יכולות לטפל בבעיות התוכן שלהן, או לא רוצות?
הצעת החוק מגיעה בהמשך לדרישה שהעלתה הנציבות האירופית לחברות האינטרנט לפני שלושה חודשים, במסגרתה נדרשו להוכיח שהן מסירות תוכן פוגעני באופן מהיר ויעיל. גורמים באיחוד סבורים שהחברות לא עמדו בציפיות, ולפיכך מוצעת עתה חקיקה שתתקן את המצב. מנגנוני זיהוי התוכן הבעייתי יהיו באחריות כל מדינה והפיתוח שלהם יתבצע נקודתית בידי כל אחת. בנוסף, יידרשו המדינות גם להקים מנגנונים משפטיים ומנהליים לניהול דרישות המחיקה.
החוק החדש יכלול סעיפים נוספים כגון חיוב החברות להגיש דו"ח שנתי בו יוצגו כל פריטי התוכן הפוגעני שאותרו והוסרו, אך גם מנגנון שיאפשר לפייסבוק והאחרות להגיש התנגדויות לדרישות מחיקת תוכן - כדי שלא ליצור מצב בו כל גולש יכול לצנזר גולשים אחרים ולפלטפורמה אין מילה בנושא.
לאיחוד האירופי יש היסטוריה של יישום רגולציה נוקשה על חברות האינטרנט, אך החקיקה החדשה נתפסת כקיצונית מקודמותיה. היא תצריך גם אישור של הפרלמנט האירופי, גם של גורמים במדינות האיחוד וגם מהלכי פיתוח מצד החברות, שיאפשרו לעמוד בתנאי הסף החדשים.
היישום של מנגנון המחיקה יצטרף לקוד התנהגות נגד תוכן שנאה שנכתב ב-2016, אליו הצטרפו מאז חברות כגון פייסבוק, מיקרוסופט, טוויטר וגוגל. בנוסף עובדים בתעשיה על מאגר מידע שיאפשר לזהות במהירות תוכן שנאה, אך לא ברור אם וכיצד ישולב ברגולציה החדשה.