אורלי לוי אבקסיס: "אנו מתגאים בכלכלה החזקה שלנו, אבל יש לנו הרבה אזרחים חלשים"
ח"כ לוי אבקסיס אמרה בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט" כי "אומרים לנו, 'אנחנו מטפלים בבעיה, הנה יש החלטת ממשלה'. אבל רק פחות מ-30% מהחלטות הממשלה מבוצעות בסופו של דבר"
"אם לא יהיה היום מי שידאג למחר התוצאה תהיה גרועה, אנחנו רואים את זה יום יום שעה שעה. התחושה היא שאת השיטה צריך לשנות. את זה בכוונתי לעשות". כך אמרה היום ח"כ אורלי לוי אבקסיס בוועידה הכלכלית הלאומית 2018 של "כלכליסט".
לדבריה "ההנהגה של היום שכחה את הילדים שלנו. אותו ילד שלא תטפל בו היום תפגוש אותו באירועים אלימים - בכביש או בתור. אם היינו נותנים לו קרקע יותר מוצקה עם הרבה יותר הזדמנויות, הוא היה הופך ליחידה יצרנית כלכלית".
על פי לוי אבקסיס "בוועידה כלכלית כמו זו אתה שומע הרבה מאוד דוברים בסוגיות חברתית, אבל כאשר אנחנו מנסים להביא את התמונה של החברה הישראלית בפני חברי הכנסת, אלה שיכולים להביא לשינוי - אנחנו עושים את זה מול מליאה ריקה. תראו מה קורה במליאה כשיש דיון על עוני, על פערים בין עשירים לעניים, או כאלה שאנחנו הופכים אותם בהדרגה לעלובי החיים של החברה הישראלית. שכחנו את תפקידנו".
"האם יש זכויות שמוקנות רק לחתכים מסוימים בחברה?! אחרת אי אפשר להסביר את המצב שבו אנחנו נמצאים היום.
"יש הרבה כלכלנים שיאמרו כי 'החברתיים' מסוכנים, משום שהשמיכה הכלכלית קצרה. הם רואים בזה הוצאה, אבל אני באה להפריך את התפיסה שחברתי זה לא כלכלי. במדינת ישראל אנחנו אוהבים להתגאות בכלכלה החזקה שלנו, אנחנו מקבלים על כך שבחים מהעולם. אבל יש לנו הרבה אזרחים חלשים, יש קשישים שלילדים שלהם אין יכולת לגדל את ההורים שלהם. עצוב שלהחזיק את הקשישים במוסדות עולה 15 אלף שקל בחודש.
"בשורה ארוכה של יישובי פריפריה אין כיתת מחוננים אחת, אבל ברמת השרון יש 8 כיתות כאלה. האם ייתכן שהמשכל הוא לפי חלוקה גיאוגרפית, האם ה-DNA של הפריפריה פחות איכותי. כאשר וויתרת על אותו ילד מחונן, וויתרת על המצוינות שלו, וויתרת על הכנסות המדינה מהכישורים שלו. אולי בפריפריה גדל הזוכה הבא בפרס נובל.
"הנטל הכלכלי לא מתחלק נכון, אנשי הפריפריה חושבים שבמרכז הכל טוב, אבל בהרבה מקרים המרכז משרת את הפריפריה. מספר המיטות בבתי החולים גם במרכז הולך ופוחת. אז יכול להיות שהילדים שאנחנו מוותרים עליהם ירוקנו לנו את ארגז המסים שלנו, זו טרגדיה חברתית שלנו. אומרים לנו אנחנו מטפלים בבעיה, הנה יש החלטת ממשלה, אבל פחות מ-30% מהחלטות הממשלה מבוצעות בסופו של דבר", אמרה לוי אבקסיס.