ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הלאומית

מייסד דאטורמה: אין תמריצים לבנות חברה מלאה בישראל

רן שריג סיפר בוועידה הלאומית של "כלכליסט" על הקשיים שבהפעלת חברה בארץ, כשכל מכלוליה מקומיים. לדבריו היזמים בישראל לא צריכים לפחד מלצאת לשווקים זרים, תוך התמקדות בדברים הנכונים

הגר רבט 16:2005.09.18

 


 

 

"אני חושב שמה שמיוחד בהייטק ומושך כל כך הרבה אנשים זה שאתה יכול לקחת רעיון ולהפוך אותו לפתרון גלובלי בטווח מאוד קצר", אמר רן שריג, ממייסדי חברת הסטארט-אפ דאטורמה, שגייסה 50 מיליון דולר ונמכרה השנה ב-800 מיליון דולר לסיילספורס האמריקאית.

 

 

 

שרית פירון, המשקיעה הראשונה בחברה ושותפה בקרן ההון סיכון Cerca Partners סיפרה בשיחה עם מאיר אורבך, כתב הההייטק של "כלכליסט" שהכירה את מייסדי דאטורמה, רן שריג ואפי כהן תוך עבודה משותפת בחברה אחרת: "הם הגיעו עם רעיון שהיה ברור שהוא מטפל בבעיית שוק אמיתית וידעתי שיש להם את החוסן הנפשי לעשות את ריצת המרתון הזו", אמרה.

 

 

מאיר אורבך, שרית פירון ורן שריג מאיר אורבך, שרית פירון ורן שריג צילום: עמית שעל

 

 

דאטורמה פיתחה תוכנה שמסייעת למנהלי שווק בחברות ואחראית כאמור לאקזיט המרשים של השנה בהייטק הישראלי עד כה. "צריך לא לפחד לצאת החוצה מישראל ולהביא לקוחות משלמים ובמקביל להוציא מעט כסף ולהתמקד בדברים הנכונים" ניתח שריג את ההצלחה. "דאטורמה שלפני המכירה היא 400 עובדים ומשרדים ב-17 מדינות, אז קנו כסף מאוד גדול ולא רק טכנולוגיה מדהימה".

 

אתם בעצם לא רציתם למכור, מה קרה?

"בסוף מקבלים החלטה יחד עם הדירקטוריון. מה שהתמקדנו בו עד אז זה ההצלחה של הלקוחות שלנו. ואז חברה שהמציאה את הקונספט שעליו אנחנו עובדים באה ומבקשת להכיר אותנו יותר טוב. יש המון שיקולים, זה לא רק כסף אלא גם לאיזו חברה אתה מוכר. מכרנו לחברה פעילה מאוד חברתית".

 

פירון מוסיפה: "הייתי כבר שותפה בעבר בכמה אקזיטים ובדאטורמה מאוד נהניתי מהתהליך והייתי שותפה לו. התחושה שלי הייתה שמצד אחד זכיתי בלוטו ומצד שני אבדתי את החלק של השותפות והבנייה של החברה שהיה מאוד חשוב לי. אבל בסופו של דבר אני מאוד גאה".

 

אחד הדברים שהיה חשוב לכם מאוד זה שהעובדים ייצאו מרוצים, על פי ההערכות העובדים מקבלים סכום של כ-120 מיליון דולר. למה זה היה חשוב לך?

"אתה מקים חברת טכנולוגיה שרצה מהר ואנשים עובדים מאוד קשה, הם עושים הרבה כדי לגרום לזה להצליח. רצינו שזה יהיה אחרת חלק ממה שאתה נהנה ממנו ביומיום זה לעבוד עם האנשים שלצדנו אז היה חשוב לנו בשלב מוקדם לחלוק עם העובדים. אני חושב שזה עובד ונותן הרגשה מיוחדת של הצלחה".

 

שר הכלכלה אלי כהן שהיה לפנינו דיבר הרבה על ההצלחה של ההייטק, אתה מרכיש רוח גבית מהממשלה?

"כהן אמר קודם ש-9% מהמועסקים הם בהייטק ויש מחסור קבוע במפתחים. זה מתחיל בחינוך, אין אסטרטגיה כללית להגדלת כמות העובדים בשוק. עולם ההייטק מסתמך בסוף על אנשים שעובדים כמפתחים. מדינות אחרות נותנות תמריצים גדולים לבניית על החברה כולה במדינה, בארץ יש הרבה חברות שמקימות כאן רק את מרכז הפיתוח. אין תמריצים לבנות חברה מלאה בישראל שגם מרכז השיווק והמכירות יישבו בארץ. יש כוונות טובות אבל אין מנהיגות ואסטרטגיה".

 

"צריך להסיר חסמים", הוסיפה פירון. "במיוחד בהייטק שיש לו פן גלובלי. דבר נוסף הוא שאם לפני כן היה לנו פול של עישרון בעלייה מרוסיה אז היום יש לנו פול של כישרון אצל הנשים בארץ. הראייה צריכה להיות הרבה יותר הוליסטית ולבחון לאן אנחנו רוצים להגיע".

 

 

 

אתה חושב שאלה אנשים שיכולים לעבוד בדאטורמה?

"חד משמעית והם כבר עובדים. יש לנו מרכז פיתוח בנצרת למשל. אבל כמו שאמרו כאן קודם, מאוד קשה לעשות את זה בלי תחבורה ציבורית למשל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x