למה מנכ"ל גוגל לא רוצה לבוא ולהעיד בסנאט האמריקאי?
סונדאר פי'צאי סירב לזימון שקיבל מוועדת המודיעין של הסנאט, שביקשה לשמוע ממנו על פעולות גוגל למלחמה בתעמולה זרה מקוונת. פיצ'אי צפוי לשלוח במקומו את קנט ווקר, היועץ המשפטי של החברה - מה שעורר זעם בקרב המחוקקים
זעם בוועדת הקונגרס המיוחדת, שחוקרת את הניסיונות של גורמים זרים להתערב בבחירות בארה"ב: מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, ולארי פייג', מנכ"ל אלפבית, מסרבים לבוא ולהעיד בפני הוועדה על השימוש הזר שנעשה במוצריהן להטיית דעת הקהל בארה"ב. תחת זאת, צפויה גוגל לשלוח את סמנכ"ל המשפטים קנט ווקר, שיקריא הצהרה מטעם פיצ'אי.
- יום הולדת 20 לגוגל: כך הפכה מפרויקט של סטודנטים לאימפריה
- מנכ"ל גוגל: "לא קרובים להשיק מוצר חיפוש בסין"
- שלוש שנים לאלפבית: גוגל זינקה, אך מה עם שאר חברות הקבוצה?
בועדת הסנאט לענייני מודיעין שמנהלת את השימועים סירבו, בטענה שהוא לא בכיר מספיק; פייסבוק וטוויטר, שנדרשה להעיד אף הן, שלחו מנהלים בולטים: סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, שריל סנדברג, שהיא אחת הדמויות הבולטות ביותר בחברה וג'ק דורסי, מנכ"ל ומייסד טוויטר בעצמו. גוגל נדרשת לתאר את הצעדים בהם נקטה לבדיקת מקורות קמפיינים פוליטיים, אכיפת קידום קמפיינים זרים בשירותיה ועוד.
גוגל טענה שפייג' ופיצ'אי אינם האנשים המתאימים להסברת מהלכי החברה, אך הסנאט לא קיבל את הטענה. למעשה, הסנאטור הדמוקרטי מארק וורנר, שחבר בוועדה, אף קישר בין הסירוב הזה ובין ניסיונותיה של גוגל לחזור ולפעול בסין.
יש היגיון בחיבור בין הדברים הללו: עדות בקונגרס היא מחייבת מבחינה משפטית ואם יישאל פיצ'אי על חזרת החברה לסין - בה תחויב לאפשר פגיעה בזכויות גולשים ובפרטיות הקהל המקומי - לא יוכל להתחמק ממנה.
ואולם, יש היגיון גם בטענת גוגל: קנט ווקר הוא אמנם פרקליט, אך מעורב מאוד בנעשה בגוגל ואחראי על תחום המדיניות הציבורית שלה. לפי הערכות, הורחבו סמכויותיו בידי פיצ'אי כדי שיהיה מישהו שיטפל בסוגיות פוליטיות במקומו - מה שיפנה לו יותר זמן לנושאים עסקיים וטכנולוגיים. ווקר גם אחראי על כל תחום אבטחת המידע ואיומי הרשת במוצרי גוגל.