$
הייטק והון סיכון

רואים לך בעיניים: מנטיס ויז'ן רכשה את חברת הסטארט-אפ בריין ויו

בריין ויו שהוקמה על ידי קבוצת חוקרים מהטכניון פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לזהות רגשות אנושיים דרך מצלמות סמארטפון ומצלמות AR ו-VR. סכום העסקה לא נמסר

הגר רבט 09:2305.09.18

חברת מנטיס ויז'ן (Mantis Vision), המפתחת טכנולוגיות מתקדמות לצילום וחישה בתלת-ממד, מודיעה היום (ד') על רכישת חברת הסטארט-אפ בריין ויו (BrainVu), שהוקמה על ידי קבוצת חוקרים בטכניון, פיתחה טכנולוגיה לזיהוי סמנים ביולוגיים דרך יישומי ראיית מכונה על מנת לזהות רגשות אנושיים דרך מצלמות סמארטפון, מציאות רבודה או מציאות מדומה (AR/VR). סכום העסקה ופרטיה לא נמסרו.

 

בריין ויו הוקמה ב-2016 וגייסה סבב סיד של מיליון דולר מהטכניון, נילסן ורשות החדשנות. היא מעסיקה היום כשבעה עובדים וצפויה להמשיך לעבוד על פיתוח המוצר שלה באופן עצמאי. מנטיס הוקמה ב-2005 על ידי גור אריה ביתן, איל גורדון ועמיחי לובן, שכיום אינו פעיל בה. היא גייסה עד היום 83 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון שלה, בסך 55 מיליון דולר, הושלם ביולי האחרון, לאחר שהחברה הודיעה על שיתוף פעולה עם שיאומי (Xiaomi) הסינית להטמעת מצלמת תלת ממד שפיתחה בסמארטפון הדגל שלה, ה-Mi8.

 

מנטיס תמחה בפיתוח וייצור טכנולוגיות מתקדמות לצילום וחישה בתלת-ממד (3D) למגוון שימושים. החל במצלמות לסמארטפונים, מכשירי מציאות מדומה ורבודה, אולפני תלת-ממד מקצועיים, ועד לסורקי תלת-ממד ליישומים תעשייתיים..

 

 

מייסד ומנכ"ל מנטיס ויז'ן, גור אריה ביתן מייסד ומנכ"ל מנטיס ויז'ן, גור אריה ביתן צילום: מנטיס ויז'ן

 

"טכנולוגיות עקיבת עיניים הולכות להיות חלק מכל מערכות ה-AR וה-VR העתידיות", אמר ל"כלכליסט" גור אריה ביתן, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, "מג'יק ליפ הטמיעה טכנולוגיות כאלה במוצר שהוציאה עכשיו ואפל רכשה גם היא חברה שמפתחת טכנולוגיה כזו לשימוש במערכות העתידיות שלה".

 

הטכנולוגיה של בריין-ויו במבוססת על מחקר מול מערכות FMRI שגילה ששימוש במצלמות סמארטפון או AR/VR מסוגל לחלץ סממנים פיזיולוגיים המצביעים על שינויים בפעילות המוחית של האדם, ומתוך כך להסיק מה מצבו הרגשי בזמן אמת על ידי מעקב אחר תנועות עיניים. בכך מקווה מנטיס להיכנס לתחום "כלכלת הרגשות" המתמקדת בחישה וניתוח של המצבים המנטליים של הצרכנים. אחת המטרות של פיתוחי כאלה היא התאמה אישית ואופטימיזציה של תוכן תלת-ממדי המותאם באופן מיטבי ללקוחות הקצה. "זו רכישה גדולה ואסטרגית עבורנו שמרחיבה את תחום הפעילות שלנו. שילוב הטכנולוגיה שלנו במוצרים שלנו תאיץ את חדירתנו לשוק" אמר ביתן.

 

פרופ' מרים ריינר, מייסדת משותפת ומדענית ראשית של חברת בריין-ויו מסרה בעקבות הרכישה: "המחקר פורץ הדרך שנערך במעבדת המציאות המדומה והנוירו-קוגניציה בטכניון הוביל לגילוי של ספקטרום ייחודי של סמנים ביולוגיים-פיזיולוגיים בתנועת העין, אשר מאפשרות לנו לזהות שינויים בתהליכים קוגניטיביים המציינים מצבים של ערנות, תשומת לב, לחץ ומאמץ מוחי. מחקר זה היווה את הבסיס לייסוד חברת בריין-ויו".

 

רק לפני כחודש הודיעה מנטיס על על רכישת הסטארט-אפ האמריקאית אלסס (Alces) המתמחה בטכנולוגיה דומה, שתספק לחברה הישראלית יכולות חישת עומק של עצמים וכן תאפשר לה לפתח יישומים נוספים בעולמות התלת-ממד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x