הום סקינוביישנס תנסה להנפיק לפי שווי של 350 מיליון דולר
יצרנית המכשיר הביתי להסרת שיער בלייזר תנסה לגייס 80 מיליון דולר בהנפקת מניות בנאסד"ק ברבעון הראשון של 2019. זהו ניסיון שני של המייסד משה מזרחי להנפקה, אחרי שהגיש ב־2013 תשקיף חסוי לרשות ני"ע בארה"ב, אך משך אותו בהמשך
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
הום סקינוביישנס, חברת המכשור הרפואי להסרת שיער, תנסה לגייס כ־80 מיליון דולר בהנפקת מניות בנאסד"ק ברבעון הראשון של 2019. ל"כלכליסט" נודע כי החברה שהוקמה על ידי משה מזרחי מכינה תשקיף הנפקה לפי שווי של 350-300 מיליון דולר.
זהו ניסיון שני להנפקת החברה אחרי שב־2013 היא הגישה תשקיף חסוי לרשות ני"ע האמריקאית (SEC), שאותו משכה חזרה בסופו של דבר. הבנק שילווה את ההנפקה הוא ברקליס המנוהל על ידי לן רוזן, והיא שואפת לשווי של 400-350 מיליון דולר בהנפקה. ניסיון ההנפקה של הום סקינוביישנס נעשה כשתעשיית מכשירי הלייזר מצויה בהתעוררות מסוימת.
- קרן CVC במו"מ לרכישת לומניס ב־900 מיליון דולר
- יש נישה שאמזון עדיין לא השתלטה עליה: קוסמטיקה
- חיישני הקוסמטיקה: מי רוצה מכונה שתגיד לו שהוא מכוער?
תעשיית ייצור המכשור להסרת שיער בלייזר נולדה בישראל, ושורשיה בחברות לומניס וסינרון, שהוקמו על ידי שמעון אקהויז, כשלצידן התפתחו אלמה לייזרס והום סקינוביישנס, שגם הן הוקמו על ידי יוצאי לומניס. הראשונה היתה לומניס, שאקהויז פרש ממנה בטונים צורמים והקים את סינרון המתחרה. ב־2006, ואחרי שפרש גם מסינרון, הקים מזרחי, בשותפות עם ד"ר אמיר גל שפרש איתו מסינרון, את הום סקינוביישנס (Home skinovations). עם מייסדי החברה נמנו גם גבי לביא ודוד עוזיאל.
להביא את הלייזר הביתה
בניגוד למתחרותיה, הום סקינוביישנס מייצרת בעיקר מכשירים ביתיים להסרת שיער, ובשנים האחרונות היא נישאת על גל הצמיחה בצריכה הפרטית בארה"ב וגם בסין. הרעיון בהקמת החברה היה להתאים ולהעביר לשימוש ביתי את טכנולוגיית פולסי האור להסרת שיער לצמיתות. עד היום מכרה החברה 10 מיליון מכשירים.
מדובר במכשיר הראשון לשימוש ביתי והראשון שאושר על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). המכשיר נמכר בכ־300 דולר ברשתות השיווק האמריקאיות ובאתר החברה, ובשנים האחרונות נוספו לקו הייצור של הום סקינוביישנס מכשירים שמיועדים להצערה ולמיצוק העור. על פי הערכות, ב־2017 רשמה הום סקינוביישנס הכנסות של 100 מיליון דולר ורווח נקי של 10 מיליון דולר. עד היום הושקעו בחברה 13 מיליון דולר, בין היתר על ידי מזרחי עצמו וקרן ההשקעות IHCV של הדר רון. ההיכרות של מזרחי עם רון החלה עוד בסינרון. רון היה שותף של מזרחי בסינרון וביחד הנפיקו את החברה בנאסד"ק ב־2004 לפי שווי של 260 מיליון דולר וגרפו מאות מיליוני שקלים.
באפריל 2017 רכשה קרן אייפקס העולמית, שסניפה בישראל מנוהל על ידי זהבית כהן, את סינרון שהעסיקה 200 עובדים תמורת 397 מיליון דולר. שנה לאחר הרכישה צמצמה אייפקס העולמית את מספר העובדים בחברה במחצית, ל־100, בעיקר בתפקידי ניהול כפולים ותוך כדי איחוד המטה עם מטה החברה במסצ'וסטס.
חברה אחרת בתחום שמנהלת מו"מ למכירה בימים אלה היא לומניס המנוהלת על ידי ציפי ערמון־עוזר. לומניס, שהיא החברה הישראלית הגדולה בתחום, פעילה באמצעות שלוש חטיבות: הגדולה שבהן היא חטיבת האסתטיקה, שמייצרת מכשירי לייזר ופתרונות לטיפול בעור הפנים, הגוף והסרת השיער; החטיבה השנייה מייצרת מכשירי לייזר לניתוחי אף־אוזן־גרון, הסרת גידולים וטיפול באבני כליה; והחטיבה השלישית מייצרת מכשיר לייזר לטיפול בגלוקומה ולהסרתה.
תג המחיר של לומניס
לומניס מוחזקת כיום בידי הקרן הסינית־בריטית אקס.איי.או (XIO) שרכשה אותה ב־2015 תמורת 510 מיליון דולר מידי קרן כרמל ועופר הייטק. המחיר המבוקש ללומניס הוא 900 מיליון דולר, והמגעים העיקריים מתנהלים מול קרן סי.וי.סי שמוכנה לשלם פחות. המגעים הופסקו לכמה חודשים בשל הליך משפטי בין הקרן למיליארדר סיני, שטען כי נושל מהשקעתו בקרן, וחודש אחרי שהשותפים בקרן זכו לגיבוי בבית המשפט.
חברה נוספת, כאמור, היא אלמה לייזרס שנמכרה ב־2013 לפוסון הסינית לפי שווי של 240 מיליון דולר, והונפקה בבורסת הונג קונג לפי שווי של 490 מיליון דולר בספטמבר 2017. בשוק האמריקאי נרשמו ב־2017 שתי עסקאות רכישה בתחום, ב־1.65 מיליארד דולר ו־2.47 מיליארד דולר.