קליפורניה מחזירה את ניטרליות הרשת - ויוצאת למלחמה בטראמפ
החוק מחזיר בדלת הקדמית את תקנות ניטרליות הרשת מתקופת ברק אובמה שאסרו על הטיית השימוש ברשת בידי הספקיות, ובוטלו בהוראת הנשיא דונלד טראמפ; מדובר במדינה הרביעית - והחשובה ביותר - בארה"ב שמחוקקת חוק כזה
בית המחוקקים של קליפורניה העביר אמש (שישי) את חוק ניטרליות הרשת הדרקוני ביותר עד כה. החוק שאמור להיכנס לתוקף ברגע שיחתום עליו מושל המדינה, ג'רי בראון, מחזיר בדלת הקדמית את תקנות ניטרליות הרשת מתקופת ברק אובמה שבוטלו על ידי ה-FCC, רשות התקשורת הפדרלית, בהוראת הנשיא דונלד טראמפ.
- חיסול ניטרליות הרשת נכנס לתוקפו; מה יקרה עכשיו?
- ארה"ב: פרקליטי מדינה ומחוקקים נאבקים להצלת ניטרליות הרשת
- מדוע חיסול ניטרליות הרשת בארה"ב צריך להטריד אותנו, כישראלים?
החוק החדש אוסר על חסימה, האטה מכוונת של גלישה או תיעדוף גישה לאתרים מסוימים לעומת אחרים. אבל לא רק. החוק גם אוסר על חברות תקשורת לאפשר גישה חופשית שלא נספרת במנוי הסלולר או האינטרנט לשירותים או אתרים מסוימים. כך למשל ספקיות לא יכולות לאפשר גישה חינם לנטפליקס. במקום, הן חייבות לספק את אותן ההטבות לקטגוריות של אפליקציות, בדוגמה האמורה - לכל קטגוריית אפליקציות הזרמת הווידאו כמו הולו, אמזון וידאו ושירותים מקבילים בנוסף לנטפליקס.
החוק הקליפורני הוא סוג של תנועה מגונה ל-FCC בהובלת אג'יט פאי, מינוי אישי של טראמפ, שהאג'נדה שלו הפוכה ב-180 מעלות מזו של בית המחוקקים של קליפורניה. עם זאת ה-FCC לא נשאר חייב והוסיף תקנה שאוסרת על מדינות לחוקק חוקי ניטרליות רשת. התוצאה היא שככל הנראה יהיה צורך בהתערבות של ערכאה משפטית, אולי אפילו של בית המשפט העליון. כאן דווקא יש לקליפורניה יתרון תקדימי, מאחר שבפעם האחרונה שה-FCC ניסתה למנוע ממדינות לחוקק חוקים בנוגע לאינטרנט היא ספגה מפלה.
מעבר למשמעויות העסקיות שלו, החוק גם משמש סוג של ברומטר שיסייע לתומכי או מתנגדי טראמפ לקראת הבחירות לבית הנבחרים שייערכו בנובמבר הקרוב. ככל שטראמפ לא יצליח ליישם את האג'נדה שלו על קליפורניה, התדמית שלו עשויה להיסדק, דבר שישרת את מתנגדיו.