שיכון ובינוי: "הסכם בעלי המניות באיי.די.או בטל" - אפולו ודיין סבורים אחרת
בדיווח של חברת הנדל"ן לבורסה נכתב כי הסכם בעלי המניות עם שותפיה בטל בשל אי קיום תנאי מתלה, אך האחרונים מתבצרים בעמדותיהם: "אין תוחלת ריאלית להשגת הבנה בנושא"
מניית איי.די.או מזנקת ב-4% במחזור גבוה במסחר בבורסת ת"א כשהרקע לזינוק הוא דיווח של החברה אתמול (ב') על חוסר הסכמות בין משפחת דיין וקרן אפולו לבין שיכון ובינוי בנוגע להסכם בעלי המניות. ההסכם המקורי בין הצדדים נחתם בסוף 2017 והוארך לפני כחצי שנה. עם זאת שיכון ובינוי הודיעה ביולי כי הוא מבוטל לאור אי קיום תנאי מתלה שבו אמור הרגולטור בלוקסמבורג, שם רשומה החברה הבת הנסחרת בגרמניה, איי.די.או פרופרטיז, להודיע כי חילופי שליטה בשיכון ובינוי מחייב הצעת רכש לאיי.די.או פרופרטיז, בהיקף של יותר ממיליארד יורו.
- איי.די.או תקועה ללא דירקטורים חיצוניים
- המאבק באיי.די.או: לוקסנבורג דורש 20% פרמיה על מניותיו
- קרן אפולו, משפחת דיין ושיכון ובינוי חתמו על הסכם שליטה משותפת באיי.די.או
איי.די.או הודיעה לפני מועד סגירת העברת השליטה לסיידוף כי האישור לא התקבל ולכן פירוש הדבר כי התנאי המתלה לקיום העסקה לא התמלא. מההודעה אתמול עולה כי משפחת דיין וקרן אפולו שמחזיקות בחלק דומה לזה של שיכון ובינוי בחברה, חולקות על עמדת האחרונה. פירוש הדבר שהן סבורות כי הסכם בעלי המניות צריך להימשך ולנסות להביא למילוי התנאים המתלים עד ל-31 בדצמבר.
"החברה פעלה על מנת להסביר לדיין ואפולו כי הסכם בעלי המניות בטל, אולם היום הגיעה למסקנה כי אין תוחלת ריאלית להשגת הבנה בנושא. החברה שבה ובחנה את הנושא, והיא איתנה בדעתה, המעוגנת גם בחוות דעת משפטיות שקיבלה, כי הסכם בעלי המניות באיי.די.או בטל", מציינת שיכון ובינוי בהודעה לבורסה.
ביולי פורסם ב"כלכליסט" כי קיים קרע בין דיין וסיידוף בעקבות פגישה ביניהם במשרדי שיכון ובינוי באיירפורט סיטי בה הציע דיין לרכוש את חלקה של שיכון ובינוי. סיידוף סירב והציע לרכוש את חלקם של דיין ואפולו והפגישה הסתיימה בטונים צורמים. העימות המתפתח עתה נראה כהמשך לאותה פגישה. בשוק מריחים קרב שליטה שמתחדש ולכן המניה עולה.
יעקב לוקסנבורג וחברת לפידות בשליטתו מחזיקים בכ-7% מהמניות ובעבר טען שהסכם בעלי המניות מפר באופן בוטה את הוראות סעיף 328 לחוק החברות, שאוסר על הסכם בעלי מניות בחברה שאין בה בעל מניות שמחזיק לפחות ב-45% מזכויות ההצבעה בחברה - אלא בדרך של הצעת רכש מיוחדת לכל בעלי המניות של החברה.