אור ירוק מקבינט הדיור: 8,500 דירות יוקמו בלוד וביקנעם עילית
ביוזמת משרד הבינוי והשיכון, יוקמו בערים אלה שני מתחמים מועדפים לדיור, ולוחות הזמנים להוצאת תוכניות הבנייה אל הפועל יקוצרו משמעותית
בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן
ועדת השרים לענייני דיור (קבינט הדיור) אישרה בימים האחרונים את יוזמת משרד הבינוי והשיכון לבניית שני מתחמים מועדפים לדיור בלוד וביקנעם עילית. על פי התכנון, יכללו המתחמים כ-8,500 יחידות דיור, ולוחות הזמנים להוצאת תוכניות הבנייה אל הפועל יקוצרו בהם באופן משמעותי.
המתחם בלוד יתוכנן על ידי משרד הבינוי והשיכון, ועתיד לכלול כ-4,000 יחידות דיור, שייבנו על שטח של 3,250 דונם. לצד יחידות הדיור, יכלול המתחם בין היתר גם שטחי תעסוקה ומסחר, החיוניים לעיר ומהווים עתודה אסטרטגית להמשך פיתוחה. בניית המתחם היא חלק מיישום הסכם הגג שנחתם בלוד במאי 2017. הסכם זה, שעלותו כ-6.9 מיליארד שקלים, יכפיל את אוכלוסיית העיר ויוסיף לה כ-17,200 יחידות דיור חדשות.
המתחם ביקנעם עילית יתוכנן גם הוא על ידי משרד הבינוי והשיכון, ועתיד לכלול כ-4,500 יחידות דיור, שייבנו על שטח של כ-2,200 דונם באזורה הדרומי של העיר. המשרד יקדם את התוכנית במסגרת הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), והיא תכלול תמהיל דירות מגוון לצד שטחי תעסוקה, מוסדות ציבור, שטחים פתוחים ושימושים מעורבים.
במשרד מדגישים כי יחידות הדיור שיוקמו יתמזגו עם הסביבה הטבעית של האזור על ידי שימור ערוצי הנחלים ושילובם בפיתוח הנופי, הכולל קטעי חקלאות וטבע עירוני. בנוסף, מערכת שבילים להולכי רגל ולרוכבי אופניים, וכן שטחים ציבוריים פתוחים, יקשרו בין יקנעם לרובע החדש, ויתחברו גם אל הישובים הכפריים שבסביבתה. בהמשך לתוכנית, ייבחן חיבור נוסף של יקנעם אל כביש 70 וכביש 6, באזור מחלף עין תות, אשר יקל על הנכנסים לעיר והיוצאים ממנה.
"משבר הדיור מחייב פעולות משמעותיות"
"במהלך השנים האחרונות מתמודדת מדינת ישראל עם משבר דיור המחייב פעולות נמרצות ומשמעותיות", אמר שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט. "נדבך מרכזי בהתמודדות עם משבר זה, הינו בהגדלת היצע יחידות הדיור. בשנת המאה למדינה, צפויה אוכלוסיית מדינת ישראל לחצות את רף ה-15 מיליון אזרחים. משרד הבינוי והשיכון מתכנן ומפתח שכונות רבות במטרה לתת מענה ולספק פתרונות דיור ראויים בכל רחבי הארץ".
באשר לפעולות המתכוננות בלוד וביקנעם עילית, הוסיף גלנט: "עם חתימת הסכם הגג עם עיריית לוד, הצבנו את העיר על מסלול מהיר לפיתוחה. פיתוח זה יהווה פתרון איכותי למצוקת הדיור במרכז הארץ. באשר ליקנעם, הרי שהרחבתה של העיר חיונית לאזור ונשענת על אזורי תעסוקה וחינוך יציבים ומתפתחים. התוכנית להרחבת יקנעם עילית באה כתוצאה ממיצוי מלא של עתודות הקרקע בעיר, מול הצורך והביקוש להתגורר בה. אחוז קטן משטחי המועצה האזורית מגידו יאפשר תוספת של כ-4,500 יחידות דיור ויביא להכפלת אוכלוסיית יקנעם עילית".
לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>