$
03.09.18
נשים ועסקים
"היכולת של אסנת להישאר רגישה, גם אחרי שנים במערכת, היא נערצת"
הילה גרסטל בוחרת את אסנת לוקסנבורג רופאה ומנהלת את הרכבת סל התרופות, בת 54
מגזין נשים 3.9.18 ד"ר אסנת לוקסנבורג, צילום: תומי הרפז
"לפני שנתיים התמניתי לנציגת ציבור בוועדת סל התרופות, וכשהגעתי לשם מצאתי גוף מקצועי שעובד בדיוק רב, בלי לפספס שום פרט. היהלום שבכתר הוא החטיבה לטכנולוגיות רפואיות, מידע ומחקר, שאסנת מנהלת. היא מטפלת ברקע המדעי שמוגש לוועדה, מסננת את הפניות, חוקרת את האסמכתאות, המחקרים והניסיון שיש סביב התרופות, אוספת חוות דעת של איגודים מקצועיים רלבנטיים, ומדרגת את החוזק המדעי של התרופות שעל הפרק.

 

למגזין המלא לחצו כאן 

 

 

"מתוך בקשות של מיליארדים, ועדת הסל צריכה להתכנס לתקציב של 500 מיליון שקל לשנה. זה מחייב את אסנת לגבש כמות עצומה של ידע ולהתמודד עם לחצים אינטרסנטיים"
מגזין נשים 3.9.18 הילה גרסטל שופטת ב דימוס לשעבר נציבת הביקורת על הפרקליטות
מגזין נשים 3.9.18 הילה גרסטל שופטת ב דימוס לשעבר נציבת הביקורת על הפרקליטות
צילום: עמית שעל

 

"כל זה מידע חשוב ורגיש שמשמש בסיס להחלטות קשות כמו אם להציל ילד אחד, או לשפר איכות חיים של עשרות אלפי חולים. מתוך בקשות של מיליארדים, ועדת הסל צריכה להתכנס לתקציב מוגבל של 500 מיליון שקל לשנה. זה מחייב את החטיבה של אסנת לגבש כמות עצומה של ידע מקצועי, להתמודד עם לחצים אינטרסנטיים, ובעיקר לא להיות קהת רגשות. הנשים שעובדות עם אסנת הן מסורות, אכפתיות, מדויקות, מגיעות לוועדה מוכנות לכל שאלה — עבודה מוקפדת מאוד, לא שירות ציבורי ישראלי אופייני, והכל בצלמה ובדמותה של אסנת ושל גישתה לעבודה: בלי לעגל פינות ומתוך רגישות מוחלטת לחולים. השנה, למשל, היתה תרופה שחשבתי שצריכה להיכנס אבל היא לא עברה את שלב הדיונים הראשון, והלכתי הביתה מכווצת. בבוקר אסנת אמרה לי, 'לא ישנתי כל הלילה, חייבים לזמן דיון נוסף'. לשמור על התודעה שכל תרופה וכל חולה הם עולם ומלואו, גם אחרי כל כך הרבה שנים במערכת, זה משהו שלא נתקלתי בו. אני ממש מעריצה את אסנת על כך ששמרה על היכולת הזאת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x