בלעדי לכלכליסט
קבוצה בהובלת עמית קזז מתארגנת לרכישת הבניין של אמות ברוטשילד
על פי הערכות, הבניין יימכר ב-70 מיליון שקל; בכוונת הקבוצה להקים בניין של 7 קומות ובו 17 דירות יוקרה; מחירה של דירת הפנטאהוז יעמוד על כ-25 מיליון שקל
קבוצת רכישה בהובלת עמית קזז מתארגנת לרכישת הקרקע של אמות השקעות בשדרות רוטשילד 80 בתל אביב בתמורה לכ-70 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".
- מנורה מבטחים במו"מ למכירת מגרש בשדרות רוטשילד בת"א ב-100 מיליון שקל
- אמות השקעות תבנה באזור התעשייה בחולון מגדל משרדים
- ד"ר על הפיגומים
מדובר בקרקע שעליה ממוקם היום בניין משרדים ישן, בכוונת קבוצת הרכישה להרוס את המבנה הקיים ולהקים בניין בן 7 קומות ו-17 דירות יוקרה. לבניין יש היתר קיים שקודם על ידי אמות בתכנון בר אוריין אדריכלים, והוא כולל דירת גן בקומה הראשונה, 5 קומות טיפוסיות בשטח של כ-350 מ"ר, המתחלקות כל אחת ל-3 דירות, דירה קדמית גדולה בשטח של כ-200 מ"ר, ושתי דירות אחוריות בשטח של 90 מ"ר ו-60 מ"ר בסך הכל. הקומה השביעית והאחרונה תהיה דירת פנטהאוז שתשתרע על שטח של 210 מ"ר ומרפסות בשטח של כ-140 מ"ר עם היתר להקמת בריכת שחייה פרטית. בבניין מתוכננים גם מחסנים וחדר כושר.
אזור הפרויקט המתוכנן הוא בחלק המרכזי של שדרות רוטשילד בין רחוב נחמני לרחוב מאז"ה, הנחשב לאיכותי ושקט יותר, היות והוא מאופיין כאזור מגורים, בעוד החלק הסמוך לתחילת הרחוב נחשב לרועש יותר.
אמות הציע למכירה את הבניין כבר בנובמבר 2017, אבל הערכה היא כי הקיפאון ששרר עד לאחרונה בענף, ובמיוחד בשוק היוקרה מנעו את מכירתו עד כה. שטח המגרש משתרע על 832 מ"ר וניתן לבנות עליו 2,240 מ"ר בנוי בנוסף למרתף חניה של 3 קומות עם 21 חניות.
הבניין הקיים שימש בעבר את בנק מסד. קודם לכן, במבנה קודם שנהרס לפני עשרות שנים בהיעדר חוק לשימור מבנים, שכן על הקרקע בשנות ה-20 של המאה הקודמת התיאטרון הארץ הישראלי הראשון; לאחר מכן, בשנות ה-30, שכן במקום תיאטרון הבימה, ובהמשך קולנוע שדרות.
מחיר הקרקע משקף עלות של כ-30 אלף שקל למ"ר קרקע, כאמור עוד בטרם החלה הבנייה, כאשר ההערכה היא כי עלות מ"ר בדירה רגילה בפרויקט תעמוד על כ-60-70 אלף שקל. מחירי הדירות בפרויקט יעמדו על כ 3.5 עד 6 מיליון שקל לדירות הקטנות יותר, כ-12-15 מיליון שקל עבור הדירות הגדולות, וכ-25 מיליון שקל עבור דירת הפנטהאוז.
קזז, יזם הייטק בעברו החל לארגן קבוצות רכישה בתל אביב בימים שבהם התופעה פרחה ובין הקבוצות הבולטות שלו ניתן לציין את פרויקט זמנהוף ואת פרויקט פיטמן, שניהם בניינים שהוקמו כמגורי יוקרה. אלא שבשנים האחרונות היקף קבוצות הרכישה ירד בהדרגה בין היתר גם בשל חקיקה שהקשתה על הקבוצות. ל"כלכליסט" נודע כי ארגון הקבוצה נמצא בשלב מתקדם כך שהערכה היא שלפחות באזורי היוקרה במרכז ת"א הקרקע בשלה לחזרה של קבוצות הרכישה. לקידום הקבוצה תרמו מיקום הפרויקט והעובדה כי יש לו היתר בנייה בתוקף - דבר נדיר בתל אביב.