המחזמר "אנני" - הפקה מקומית ראשונה ומוצלחת לכל המשפחה
ההפקה המקומית ל”אנני” עומדת באתגר שבעבודה עם עשרות ילדים ומציגה כוריאוגרפיה רעננה ומעניינת
בישראל זאת הפעם הראשונה שעולה ההפקה על פי המחזמר המקורי של ברודווי לנוסח עברי של דניאל אפרת. את הזכויות להפקה רכש מאור מימון שממצב עצמו בשנים האחרונות בצמרת מפיקי התיאטרון הפרטי בישראל, דורס רגלו גם ברפרטואר ממחוזות ברודווי והביא לנו את “היירספריי” המקסים אשתקד.
ב”אנני” יש את כל המרכיבים להצלחה במסגרת הז’אנר. מוזיקה ושירים נפלאים ו”סיפור סינדרלה” קלאסי. סיפורה של אנני מתרחש בניו יורק ב־1933. הג’ינג’ית הפקחית בת ה־11 מתגוררת בבית יתומים לבנות המנוהל על ידי מיס האניגן המרושעת וחלומה הוא למצוא את הוריה. היא מנסה לברוח ללא הצלחה אך למרבה מזלה מגיעה לבית היתומים עוזרתו האישית של המיליונר אוליבר ווארבקס, וחייה של אנני משתנים.
אם מקדישים רגע של מחשבה לצד ההפקתי של המחזמר אין ספק שב”אנני” הוצבו לא מעט אתגרים. מעבר לבמה שנראית מצוין (לילי בן נחשון), לתלבושות המקסימות (אלה קולסניק), לעיבודים המוזיקליים (אמיר לקנר) ולכוריאוגרפיה הרעננה (עומר זימרי), מדובר בעבודה עם עשרות ילדות (מקסימות) וכלב על הבמה. ייאמר לזכותה של ההפקה שהיא צלחה את האתגר, ולזכותו של הבמאי צדי צרפתי שהגיע עם הבנות הצעירות להישגים בימתיים לא מובנים מאליהם. יש לקחת לתשומת הלב שעוצמת הקול בתחילת ההצגה היתה גבוהה מדי ופגמה בהבנת הטקסט ולהנמיכה משמעותית.
אומרים שכלבים וילדים גונבים את ההצגה, הפעם זה נכון אבל רק חלקית. מי שגנבה את ההצגה היא טלי אורן, מיס האניגן שלה היא המרושעת הכי מקסימה שפגשתי. אורן בעלת אלף הפרצופים היא שחקנית וזמרת נהדרת, קומיקאית מבריקה והפעם גם מראה לקהל את יכולות התנועה הלא מבוטלות שלה.
לצדה משחק אבי קושניר הנהדר בתפקיד ווארבקס המיליונר שגם מפגין ריקוד סטפס מרשים וחני נחמיאס, שז’אנר מחזות הזמר תפור עליה, מצוינת ואימהית כיד ימינו.
רועי ויינברג וירדן מרחבי מגלמים את זוג הנוכלים המנסים להתחזות להוריה של אנני בחן רב. את תפקיד אנני חולקות הילדות ליה שקד ושי הראל. בהצגה בה צפיתי גילמה אותה שקד. שקד היא ילדה מקסימה ומקצועית, בעלת יכולות משחק ושירה גבוהות שצלחה בכישרון את הלהיט המוביל “מחר תזרח השמש” (“Tomorrow”). בשורה התחתונה, “אנני” הוא בילוי משפחתי מומלץ לחובבי הז’אנר לחופש הגדול ובכלל.