$
בארץ

הערכה מחודשת של אנרג'יאן מגדילה את רזרבות הגז מול ישראל ב-20%

הזכיינית היוונית של מאגרי הגז כריש ותנין מדווחת כי על פי ניתוח גיאולוגי ראשוני שקיבלה חמשת רישיונות החיפוש שבהם זכתה מכילים 212 מיליארד מ"ק גז

ליאור גוטמן 10:5016.08.18
חברת אנרג'יאן, הזכיינית היוונית של מאגרי הגז כריש ותנין, דיווחה הבוקר (ה') על קבלת ניתוח גיאולוגי ראשוני של חמישה רישיונות חיפוש בהם זכתה במכרז הממשלתי האחרון מסוף 2017. את הניתוח ערכה חברת NASI, אותה חברה חיצונית שזיהתה בזמנו את הפוטנציאל במאגרי תמר ולווייתן.

 

 

 

לפי אנרג'יאן, חמשת הרישיונות החדשים מכילים 212 מיליארד מ"ק גז. באופן תיאורטי מדובר בחדשות טובות למשק האנרגיה המקומי כיוון שהכמות שדווחה שקולה לכ-70% ממה שנמצא במאגר תמר, או כ-10 שנות צריכה מקומיות (מונחי 2017).

 

באנרג'יאן מדגישים שמכסת הגז המדווחת היא מקדמית, מחייבת בדיקות נוספות וכוללת בשלב זה גם את מאגרי כריש ותנין.

 

בצד הפחות מעודד של הדיווח חסרה הסתברות ההפקה בכל רישיון או חלוקת הגז המלאה - האם מדובר במבנים הומוגניים או בפיזור של כיסי גז שקשה עד בלתי אפשרי להפיק מהם משהו.

  

מנכ"ל אנרג'יאן מתיוס ריגאס מנכ"ל אנרג'יאן מתיוס ריגאס צילום: יריב כץ

 

אז מה כן אפשר לומר? שבשלב זה מדובר בבשורות מעודדות אבל כאלה שנראות כאלה "על הנייר". בעבר משק האנרגיה שבע מהכרזות "על הנייר" שלא הניבו כלום, המפורסמת שבהן היא מאגרי שרה/מירה שהחלו כפוטנציאל ענק והסתיימו בקידוחים יבשים תוך רישןם הפסד של 155 מיליון דולר למשקיעים.

 

אז נכון, מצד אחד פוטנציאל ההפקה של מאגרי הגז שהתגלו מול חופי ישראל גדל ב-15%-20%, אבל אישוש של הממצאים יחייב קידוח אחד לפחות, וכזה לא מתוכנן לשנה הבאה. מנגד, מערכת ההולכה שאנרג'יאן בונה היא בנפח של של 8 מיליארד מ"ק לשנה, כפול מסך החוזים שלהם שנחץמו בישראל. מדוע יש צורך בקיבולת הולכה כפולה? אולי יש בכך איזה רמז למידע על גז נוסף שנמצא בחזקת היוונים, אבל כאמור התשובות לכל השאלות יתבררו רק בהמשך.

 

עוד מדווחת אנרג'יאן שמאגרי כריש ותנין מכילים כיום כ-63 מיליארד מ"ק. שם כן יערך קידוח כבר במרץ הקרוב. לאנרג'יאן חוזי אספקה ל-2021 מול בזן, כיל ו-OPC.

 

מאיגוד תעשיות חיפושי הגז והנפט נמסר בתגובה לדיווח: "תוצאות הסקר הגיאולוגי ברישיונות החיפוש של אנרג׳יאן מעידים על הפוטנציאל הגדול לתגליות נוספות לחופי ישראל. פיתוח שדות נוספים, לצד תמר, לווייתן וכריש תנין, יגבירו את הביטחון האנרגטי של ישראל ואת התחרות במשק הגז״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x