$
חדשות נדל

הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה ממליץ: היטל על יבוא מלט מיוון וטורקיה

בדיקת המשרד העלתה כי 8 יצרנים מטורקיה ויוון מתוך 9 שנבדקו מכרו במחירי היצף. הממונה דני טל ממליץ ממליץ על היטל בשיעור של 7.4%-22.8% על יבוא מלט מיוון וטורקיה למשך 5 שנים; יבואנית המלט סימנט: "החלטה שתעלה לציבור למעלה ממיליארד וחצי שקל בשנה ומאיימת על מחיר למשתכן"

ענת דניאלי 16:5015.08.18

הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה והתעשייה, דני טל, ממליץ על היטל בשיעור של 7.4%-22.8% על יבוא מלט מיוון וטורקיה למשך 5 שנים, כדי להגן על התעשייה המקומית מפני היבוא במחירי היצף. טל פרסם היום (ד') את ממצאי חקירת ההיצף ביבוא מלט מיוון וטורקיה.

 

 

 

בהודעת משרד הכלכלה נאמר כי עפ"י הממצאים "התקיים יבוא בהיצף של צמנט פורטלנד אפור, וכי יבוא בהיצף זה גרם לנזק ממשי לענף היצרני המקומי. לפיכך המליץ הממונה על היטלי סחר להטיל היטל היצף על יבוא צמנט פורטלנד אפור מיוון וטורקיה".

 

לדברי טל, גובה ההיטל בין 12-4 דולר לטונה, יאפשר ליבואנים הקיימים להמשיך "ולפעול בתנאי סחר הוגנים ותחרותיים אל מול היצרנים המקומיים. לדבריו, גדל בשנים האחרונות מספר היבואנים המייבאים מלט לישראל ממגוון מדינות לרבות יוון וטורקיה ולא צפוי מחסור במלט בשוק המקומי".

 

עדיין לא ברור אם יוטל היטל ההיצף כפי שממליץ טל. לאחר הגשת ממצאי החקירה צפויה ועדה המייעצת לשר אלי כהן לקיים שימוע פומבי לצדדים לחקירה ולאחר מכן יועברו המלצותיה לשר, אשר יחליט אם להטיל היטל היצף. כאשר גם החלטה זו של כהן טעונה אישור שר האוצר וועדת הכספים של הכנסת. 

 

מפעל מלט הרטוב מפעל מלט הרטוב

 

החקירה נפתחה בעקבות תלונה שהגישה למשרד הכלכלה והתעשייה חברת מלט הרטוב, בתמיכת חברת נשר, שהתלוננה על יבוא מלט מטורקיה ומיוון במחירי היצף אשר גורמים לנזק לתעשייה המקומית. 

 

החקירה העלתה ש-8 יצרנים מטורקיה ויוון מתוך 9 שנבדקו מכרו במחירי היצף. על פי ממצאי החקירה, יבוא המלט מטורקיה ומיוון במחירי היצף, גורמים לנזק ממשי לתעשייה המקומית וללא התערבות, קיים חשש להמשך פעילותו של מפעל מלט הרטוב ולפגיעה משמעותית בחברת נשר.

 

מחברת מלט הרטוב נמסר: "אנו מברכים על ההחלטה שמגנה על התעשיה המקומית מייבוא בלתי חוקי ותשמר את התעשיה ואת התחרות ההוגנת לאורך זמן. אנו מקווים שההמלצה תאומץ ותיושם ע"י כל הדרגים הרלוונטיים בהקדם האפשרי".

 

מהתאחדות התעשיינים נמסר: "עודפי הייצור של התעשייה הטורקית מגיעים לישראל בתנאי סחר לא הוגן לכאורה ומסכנים באופן ממשי חברות תעשייה ישראליות בענפים רבים. אנו מברכים על ההחלטה ומקווים כי חקירות ההיצף ייעשו גם בענפי הפלדה, הפלסטיק ועוד, בהם יש חשד ממשי לסחר לא הוגן."

 

 

תגובת חברת סימנט, יבואנית מלט: "ההחלטה להטיל היטל היצף על המלט המיובא תעלה לציבור בישראל למעלה ממיליארד וחצי שקל מדי שנה ומהווה איום על פרוייקט מחיר למשתכן ופרוייקטי תשתיות לאומיים. מדובר בהחלטה שהגיעה בעקבות חקירה שנפתחה בניגוד לאמנות הסחר עליהן חתומה ישראל ובניגוד לחוק. החלטה זו משולה לתקיעת אצבע בעין של שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן. בעוד השרים, נבחרי הציבור, עושים ככל שביכולתם להיאבק ביוקר המחיה, מר טל החליט לייקר את כל המלט בישראל ולהטיל על הציבור עלויות עצומות. החלטה זו עתידה לייקר את מחירי המלט והבטון ובעקבות זאת את מחירי הדירות, להזניק את מדד תשומות הבניה ולייקר את עלות בניית תשתיות במדינת ישראל. זאת כאשר סכומים אלה ישתלשלו לכיסו של המונופול המוחזק בבעלות זרה. בהקשר זה ראוי לציין כי בפעם הקודמת ששר התמ"ת אהוד אולמרט חתם על היטל היצף למלט, מחירי המלט בישראל זינקו, העלות למשק הישראלי נאמדה במיליארדי שקלים ולקח למשק כ-12 שנה להתאושש ממהלך זה. במקביל, ובזמן זה, מחירי המלט בעולם דווקא ירדו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x