בלעדי לכלכליסט
משפחת לבנת קונה בעלות מלאה בוואלה שופס
המשפחה, שמחזיקה במחצית מהאתר, תשלם 7–10 מיליון שקל. אתר החדשות עומד כיום בעצמו למכירה, בעקבות החלטת בעלת השליטה בזק
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
משפחת לבנת תחזיק מעתה במלוא המניות של אתר הקניות וואלה שופס. ל"כלכליסט" נודע כי לבנת רכשה את המניות של שותפתה וואלה (50%), דרך חברה פרטית שבבעלותה. העסקה נחתמה אתמול, וכפופה לאישור הדירקטוריונים של החברות.
- רודב מתניע את מכירת וואלה ודורש 220 מיליון שקל
- רשת מנהלת משא ומתן לרכישת אתר וואלה מקבוצת בזק
- דירקטוריון בזק הודיע: בוחן את מכירת אתר וואלה!
לא מדובר בעסקה גדולה, שכן השווי של אתר הקניות מוערך ב־15–20 מיליון שקל בלבד, כך שמשפחה, שבראשה עומד כיום צבי לבנת, תשלם 7–10 מיליון שקל, על פי הערכות. וואלה שופס אינו חלק מהותי מעסקי הליבה של אתר וואלה, וככל הידוע אמורה לעבור תוכנית התייעלות.
אתר החדשות עצמו עומד אף הוא למכירה, בתהלך שעליו החליט באחרונה דירקטוריון בזק, שמחזיקה בבעלות על וואלה, ודורשת תמורתו 220 מיליון שקל. האתר עמד במוקד פרשת 4000, כשהמנכ"ל אילן ישועה הקליט את בעל השליטה לשעבר בבזק שאול אלוביץ', כשהוא לוחץ עליו לכאורה לפרסם תכנים בעד משפחת נתניהו.
במסגרת העסקה, הסכום שייכנס לקופת וואלה יועבר לידי רוכשי האתר, או שיועלה כדיבידנד לבזק. תהליך מכירת וואלה נמצא בימים אלה בעיצומו, לאחר שדירקטוריון בזק בראשות שלמה רודב, החליט להיפרד מהאתר, שאינו חלק מעסקי הליבה של החברה. בית ההשקעות וליו בייס, שמוביל את המכירה, מקיים מגעים עם הגורמים המתעניינים ברכישת האתר. עם זאת, המתעניינים לא מוכנים לשלם את המחיר שמבקשת בזק, אלא סכומים נמוכים בעשרות אחוזים.
וואלה הוא מאתרי החדשות הפופולריים בישראל. למרות זאת, לא בטוח שהמחיר שבזק דורשת עבור אתר החדשות ריאלי, וזאת מכמה סיבות. ראשית, מדובר במחיר יותר מכפול מהשווי שבו וואלה רשום בספרי בזק - 93 מיליון שקל. בנוסף, נכון להיום מדובר באתר שמפסיד. על פי הערכות, את 2017 סיים וואלה עם הפסד של 8–10 מיליון שקל. וזו לא השנה היחידה שהסתיימה בהפסד.