$
חדשות נדל

פרסום ראשון

קבינט הדיור אישר: מתחמים הקטנים מ-1,000 דירות יוצעו במכרזי "תכנן ובנה"

כעת ניתן יהיה להוציא מכרזים הכוללים מספר מועט משמעותית של דירות ואפילו פחות מ-600. לטענת משרד הבינוי והשיכון: הדרישה הקיימת יצרה "חסם לאפשרות להחיל את הפרויקט על אתרים גדולים ומשמעותיים"

ענת דניאלי 13:2913.08.18

קבינט הדיור, בראשות שר האוצר משה כחלון, אישר היום (ב') את הצעת משרד הבינוי והשיכון לתיקון החלטת "תיעוש והגדלת פריון העבודה בענף הבנייה". המשמעות: יופחת מספר יחידות הדיור הנדרש בשיטת 'תכנן ובנה' שבה היזם זוכה במכרז על הקרקע להקמת שכונה שלמה ואחראי על התכנון, הביצוע והקמת מבני המגורים, על התשתיות והפיתוח כולל מוסדות הציבור . עד כה החלטה בנושא כללה אפשרות לקדם מכרז מסוג זה במתחמים הכוללים לפחות 1,000 יח"ד, וכעת ניתן יהיה להוציא מכרזים הכוללים מספר מועט משמעותית של דירות ואפילו פחות מ-600.

 

 

 

לטענת משרד הבינוי בהצעתם לתיקון ההחלטה שהגיע לידי "כלכליסט", מספר יחידות הדיור הנדרש עד היום במכרזי 'תכנן ובנה' היווה "חסם לאפשרות להחיל את הפרויקט על אתרים גדולים ומשמעותיים ברחבי הארץ". כך למשל, צוין כי אותר מתחם בעיר אלעד בהיקף של כ-640 יחידות דיור העומד בכל הקריטריונים, למעט מספר יחידות הדיור שלא עמד בקריטריון של 1000 דירות כפי שנוסח בהחלטה עד לאישור זה. ומתחם זה צפוי לשיווק במכרז 'תכנן ובנה' בקרוב בעקבות האישור האמור.

 

יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון צילום: עמית שעל

 

בטרם הדיון בקבינט נציגי משרד הבינוי הגישו מסמכי ההצעה לתיקון ההחלטה שתכלול מתחמים בהם 600 דירות במקום 1,000 הקיים כיום בהחלטה 1320. חגי רזניק, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון סיפר כי במהלך הדיון הציע שר האוצר משה כחלון כי לא תהיה ההגבלה האמורה למספר הדירות ועל כן לא יהיה ההגבלה שהוצעה תחילה בתיקון ההחלטה וכי "המתחמים יבחנו על ידי הגורמים המקצועיים וללא מגבלת מספר הדירות למתחם".

 

כמו כן, נעשו בדיקות היתכנות לאיתור מתחמים מתאימים, ובמסגרת כך נעשתה פנייה לרשויות המקומיות, אשר הניבה התעניינות של מספר רשויות ברחבי הארץ, דוגמת תל אביב ונתניה. על פי אותה בדיקת התכנות שביצעו במשרד הבינוי היקף של כ-600 יחידות דיור באתר עומד בכל התנאים לכדאיות ויעילות של הפרויקט, ויש בו משום "תוספת משמעותית ביותר של יחידות דיור לרשות מקומית, שתסייע בקידום הפתרון למשבר הדיור".

 

מכרזי 'תכנן ובנה' שונים ממכרזים רגילים בהם חברות הבנייה מתמודדות רק עם בניית הדירות, ואילו עבודות הפיתוח ובניית מוסדות הציבור מבוצעות בנפרד. כאשר שיטת מכרזי 'תכנן ובנה' הנה לאחר שורה של מקרים וביקורת בעקבות כך ששכונות חדשות בישראל נבנות הדירות אך התשתיות ומבני הציבור לא הדביקו את הקצב (כפי שקרה בפסגות אפק בראש העין ובבית שמש ונחשף לאחרונה ב"כלכליסט").

 

עד היום, פורסם מכרז אחד 'פיילוט' לשיווק במתכונת 'תכנן ובנה' ע"י רשות מקרקעי ישראל הכולל כ-1,960 יח"ד בשכונת "אור המזרח" בחריש. שפיר הנדסה זכתה במכרז להקמת השכונה בדצמבר 2017 וטרם פורסמו מכרזים נוספים במתכונת זו.

 

שר הבינוי והשיכון יואב גלנט: "משך הבנייה הארוך וחוסר התיאום במערכת מרובת היזמים הם הגורמים שייקרו לאורך השנים את המחירים בשוק הדיור. שיטת 'תכנן ובנה' מוכיחה את עצמה בעיר חריש ומאפשרת להגדיל את היצע הדירות לזוגות צעירים ולמשפרי דיור באופן מהיר מבלי לפגוע באיכות החיים של תושבי העיר הוותיקים. כדי שערים נוספות תוכלנה ליהנות משיטת 'תכנן ובנה' הקטנו את מספר יחידות הדיור הנדרשות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x